Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ginorossi

zatrucie zęba pytanie

Polecane posty

w piątek mijają dwa tygodnie odkąd mam truciznę w zębie, czy trzeba ją wyciągnąć równo po dwóch tygodniach? bo mi nie pasuje i będę mogła iść do dentysty dopiero w środę.. nic się nie stanie? Aaa i czy zatrucie zawsze oznacza leczenie kanałowe?

Gość zzzzzzyyy
możesz ją i miesiąc nosić,nic sie nie stanie

no chyba oznacza,jak juz bedzie martwy nerw to trzeba go wyciagnac.a co do przetrzyamnia to mi babka dala tydzien czasu po zatruciu ale mowila ze jak bedzie bolec przy gryzieniu to przyjsc wczesniej

Gość zzzzzzyyy
ja miesiąc nosiłam i tak kazał mi dentysta,więc chyba wie co mowi

no kanalowe ma nie bolec bo niby przeciez nerw juz nie zywy ale jak Ci wsadza do zeba taka mega dluga igle zwana miazgociągiem to mozna sie przerazic.mi poza tym nie dotruła w ogole sieo kazalo ze mam wiecej nerwow i kurde czulam jak mi wsadzla ta igle.po prostu pot mi ciekl po plecach jak mi to wsadzala:/

ok, nie neguje tego co mówisz, po prostu wydało mi się to nieprawdopodobne ;) bolało Cie to kanałowe leczenie? 😭

na pierwszej wizycie jak mi rozwiecila i zatrula to było znieczulenie.potem jak mi nerwa wyjmowala to juz bez no bo niby nie powinno bolec bo nerw martwy a tu sie okazalo,ze ja jednak cos czuje:/ kaszana.no ale jakos przetrwalam,dalo sie przezyc

ja przy zatruciu tez mialam znieczulenie, ale jak pojde wyciagac te nerwy to poprosze w razie czego :) a nie bolalo Cie np. nastpenego dnia po zabiegu? i czy to cale wyciaganie nerwa odbywalo sie pod jakisms specjalnym mikoskopem?:)

Możesz spokojnie przesunąć o dzien lub dwa. Trucizny, które się zakłada pacjentom są różne-stąd różne czasy noszenia ich- 2 tygodnie oznacza około 2 tygodni. Dobrze, żeby nie było za krótko. Po zatruciu zęba nie będziesz już nigdy odczuwać bólu podczas borowania, ale ząb może reagować na zmiany pogody.

czy da Ci znieczulenie to nie wiem,zalezy ponoc od dentysty bo niektorzy wola nie dac zeby wlasnie w razie czego wiedziec,ze jeszcze nerw zywy.nie bolało mnie nic,a wyciaganie nerwa nie odbywalo sie pod mikroskopem;) po prostu urywala kawalek wyciagala i potem cos tak ogladala