Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lea211

Co dla 1,4 mies. dziecka do mleka. Oprócz kaszki?

Polecane posty

Gość lea211

zazwyczaj daje córce jakąś kaszke błyskawiczną, ew.kaszke 7 zbóż. czy mogę podawac np. platki kukurydziane albo owsiane? a moze cos innego?

Gość domyślam się
że to 1,4 mies. to rok i 4 miesiące. Możesz dodać też jakiś makaron, ryż, płatki owsiane, kukurydziane, możesz podawać owsiankę z owocami, możesz zrobić lane ciasto na mleku, możesz też zrobić kaszkę mannę np z sokiem malinowym.....możliwości jest sporo:) Rozumiem, że Mała już z gryzieniem sobie radzi dobrze.

Gość lea211
tak, chodziło mi o 16 m-cy :) moja córka jak na razie moze tylko mleko sojowe prosobee 2, bo ma skaze białkową, a mleko to jest wstętne w smaku... mała często ma odruch wymiotny, bo trzyma to mleko długo w buzi a potem zdarza się pawik... moge jedynie je "dosmaczac" klikami bezmlecznymi, moze faktycznie z owocami lepiej jej pójdzie albo z makaronem.... gryzie raczej dobrze

W zasadzie wszystko :) Byle nie tłusto i nie cięzko strawne. Na śniadanie czy kolacje - różnego rodzaju płatki z mlekiem,wędlinka, ser żółty czy też biały,jajko. Obiad- kasza,ryż,ziemniaki czy też makaron z gotowanym mięskiem czy też duszonym.Uważam że nic się nie stanie jeśli również będzie pieczone.Ryba,pulpety,mielony,różnego rodzaju kluski (lane czy też kopytka),jak zje pierogi ruskie to też się nic nie stanie :) Zupy to też prawie wszystkie(oczywiście prócz grzybowej,jak gotowałam fasolówkę czy grochówkę to wyciągałam tylko te warzywa) deserki -ryż z jabłkami,kasza manna,jogurty,jogurt naturalny z owocami,kisiel,budyń,musy owocowe,naleśniki itd. Jak widzisz tego jest sporo :D

Gość lea211
dzięki princpolo, ale chodziło mi tylko o kszki, zupki mleczne itp. a sery odpadają i inne przetwory mleczne ze wzgl. na alergię i skazę białkową

Gość mama malej...
a czy 16 miesieczne dziecko moze jesc np. pieczone/smazone ziemniaki? bo moja mala bardzo lubi i mowi sie ze takim dzieciom juz mozna wszystko dawac.. ale nie wim czy tak do konca wszystko..

Gość lea211
wydaje mi się że jescze pieczone ziemniaki (np w folii) to ok, ale smazone nie sa zdrowe