Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_feniks_

Rozpoczynamy starania

Polecane posty

Cześć dziewczyny, jest to topik dla osób starających sie o dziecko. szukam dziewczyn które w istniejących tematach nie mogą sie odnaleźć. Z mężem staramy sie od ponad roku, na razie jesteśmy w trakcie badań, niedługo okaże sie jakie są wyniki. Na pewno na razie będę pisała sama do siebie ale zapraszam do uczestniczenia w rozmowie.:)

Gość Cześć hi heloł
Cześć. Życzę powodzenia. Jeszcze sama niedawno byłam uczestniczką tematu dla staraczek, teraz mam swój skarb przy sobie.

Gość cześć hi heloł
Życzę ci tego samego.

Cześć wszystkim chętnym sie przyłączyć do rozmowy, dzięki za miłe słowa otuchy. Zapraszam :) ;)

Cześć Feniks!! Chętnie będe do Ciebie zaglądała:) My staramy się dopiero od jednego cyklu i bardzo jestem przejęta tym wszystkim... Cudownie byłoby na Święta dobrą wiadomość przekazać rodzince.

Witam, ja do was chetnie dolacze.jednak chcemy zaczac starania dopiero od nowego roku.mam nadzieje ze w waszym towarzystwie czas szybciej poplynie i wkrotce wszystkie bedziemy sie cieszyc z powiekszajacych sie brzuszkow. pozdrawiam!

Cześć dziewczęta:) życzę udanych starań i 2 kresek na teście, ja mam nadzieje że też jej zobaczę niedługo. Na święta już nie zorbie niespodzianki rodzinie bo dostałam @. ;)

Gość nie regularna
dziewczyny a ja mam probele,może któraś z was mi doradzi mam strasznie nie regularne miesiączki,to dziwne ale okres dostaję co drugi miesiąc....mam tak od zawsze,jedynym czasem kiedy miesiączkowałam był czas brania tabletek,wtedy wszystko jak w zegarku. w marcu odstawiłam i znów ta sama historia:( czy przy tak nie regularnych miesiączkach mam szansę na dzidzię?:(

mam nadzieję, że badania wyjdą dobrze idziemy do lekarza w grudniu- takie terminy :) Zachęcam do pisania, może nowy rok przyniesie wiele niespodzianek. Pozdrawiam:)

Nie regularna, masz szanse na dziecko tylko najlepiej jak byś sie udała do lekarza zleci Ci potrzebne badania jak coś. Zbadaj sobie poziom prolaktyny będziesz wiedzieć co jest nie tak, duże stężenie tego hormonu może powodować takie zawirowania.

nie regularna - oczywiście!! Moja przyjaciółka miała ogromne problemy z okresem. Brała hormony, walczyła z nadżerką. @ miała bardzo nieregularny czasem co pół roku!! Zaszła w ciąże właśnie w tym czasie (kiedy ostatni okres miała przed kilkoma miesiącami!!!) Ma zdrową córeczkę!!! Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze:)

Jordan.pl trzymam kciuki i mam nadzieje, że na teście będą dwie kreseczki :),

Gość nie pewna
feniks ale czy to normalne żeby kobieta która miesiączkuje od 13ego roku życia nie miała okresu co miesiąc? boje się,że to może wpłynąc na moja płodnośc bo to nie jest normalne,powinnam mieć okres co miesiąc myslisz,że może chodzić o prolaktyne? a to coś groznego?:O

Gość nie pewna
Jordan.pl dziękuję za pocieszające słowa:)ja też tak miewałam,że po pól roku okresu nie miałam...ale jak wtedy sobie dni płodne wyliczyć jak się ma taka nie regularnie? a przyjaciólka wie z czego jej się to brało?

nie regularna - najlepiej jak pójdziesz do lekarza i zrobisz badania tak jak radzie Feniks. Ja wierze, że będzie dobrze tak jak pisałam moja przyjaciółka jest żywym przykładem tego, że kobiety z nieregularnym okresem mogą być mamami. A dodam że od zawsze miała problemy, jej okres nigdy nie był regularny.

nie pewna \"Prolaktyna to hormon wydzielany przez przysadkę mózgową. Sprawia on, że w trakcie dojrzewania kobietom rosną piersi, a gdy kobieta spodziewa się dziecka, odpowiedni jego poziom podtrzymuje pracę ciałka żółtego, ażeby mogło ono nadal produkować progesteron – istotny dla utrzymania ciąży\" Moja koleżanka tez ma nie regularne miesiączki i lekarka ja zapewniła, iż bez problemu może mieć dziecko.

nie Regularna. Masz racje ciężko określić dni płodne. Ona po prostu szła na całość za każdym razem:D:D:D Wiem że brała hormony, które przypisywał jej gin.

W tak długich cyklach najlepiej kochać sie co drugi dzień, masz pewność że nie pominiesz dni płodnych. (może ważny jest rodzaj nasienia- najlepsza jakość ale w takich przypadkach chyba na to nie powiano się zwracać uwagę)

Gość nie pewna
dziękuję wam bardzo:) już się wystraszyłam,że to może wpływać niekorzystnie na moją płodność:( kurde,mam koleżankę która ma od lat regularnie z dokładnością co do dnia,np.co miesiąc dostaje 20ego i nie ma żadnych odchyleń.jak ja jej zazdroszcze:( ja nigdy nie wiem kiedy dostanę okres....może za tydzień a może za 3 miesiące jutro idę do gina i na pewno porusze ten problem

Nawiasem mówiąc dziewczyny , mam nadzieje że ta prolaktyna wyjdzie dobrze bo ona uniemożliwia prawidłowe dojrzewanie pęcherzyków jajnikowych i owulację. Pełni funkcje środka antykoncepcyjnego Więc trzeba iść na badania. ja sie na nie wybieram w przyszłym tygodniu jak sie uda :)

Gość nie regularna
feniks czyli rozumiem jak ta prolaktyna jest podwyższona to utrudnia zajście w ciążę bo pełni funkcję antykoncepcyjną tak?:(

tylko pamietaj, nie opuszczaj gabinetu lekarza zanim Ci nie odpowie na wszystkie pytania. Podziel się z ginem wszystkimi wątpliwościami. Warzna jest czasem inicjatywa pacjenta. bywałam u lekarzy, którzy obojętnie podchodzili do sprawy.. Odwalali po prostu wizytę (cytologia, wymaz, rzucone zdanie typu: wszystko wygląda dobrze.) kiedy mówiłam o problemach (podejrzewałam infekcję) nawet jeden nie raczył na mnie spojrzeć, dłubał coś w papierach, ani slowem nie skomentował moich dolegliwości!!

nie pewna powodzenia na jutrzejszym badanu , daj znać jak wyszło i co powiedział lekarz

nie regularna tak pełni funkcje antykoncepcyjną i utrudnia zajście w ciąże i z wynikami badan trzeba iść do lekarza aby przepisała tabletki niwelujące taki duży hormon.

masz rację jordan trzeba być zawziętym u lekarza i domagać sie swojego. ale lekarz musi widzieć że pacjent chce się czegoś dowiedzieć , pyta a nie czeka na lekarza

Gość nie regularna
feniks na pewno dam znać:) ah,jednym sie udaje zajść za 1 wszym razem inne walczą latami...nie sprawiedliwe to,ale co zrobić