Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

co na zakwaszenie moczu?

Polecane posty

córci wyszlo że ma za wysokie PH i mam jej \"zakwasić mocz\" czymś... tylko niebardzo wiem czym. slyszałam o żurawinie ale cyz jest coś procz tego?

ooo no to mam cebion to jej bede dawała. lekarka mówila o sokach zurawinowych ale malą nie chce ich pić. a czarna porzeczka? mam wlasne robione soki i mala je uwielbia. też ma dużo witaminy c. Czy tez tak dziala?

sa badania ktore twierdza,ze nadmiar witamnity c wcale nie jest wydalany,a zaczyna dzialac w sposob odwrotny niz jej ormalne dawki-tworzac wolne rodniki

strasznie jej podraznia ten mocz skóre i misia ma czerwone chodzi i mowi "boli pupa musiuuu" :(

jest wiele teorii,ale jedna z nich mowi,ze nadmiar tworzy wolne rodniki...niby czemu w przypadku inyhc witamin hiperwitaminoza jest problemem,a z wit.c niby nie? czasem lepiej dmuchac na zimne i nie sypac w siebie za duzo...ale jak sie bierze zgodnie z ulotka,to nic sie dziac zlego chyba nie powinno

nie no nie mam zamiaru jej napoic cala buteleczką cebionu na raz :) wogole wlasnie slyszalam ze witaminy sztuczne źle sie wchlaniają i niewiele dają i lepiej dawac te naturalne. Bedzie pila te soki i zobaczymy czy cos sie polepszy to co ma jeszcze duzo witaminy c? cytryna zielona pietruszka i co jeszcze?

zurawina działa cuda. Proponuje dobry sok - nie Paola itp tylko taki z zielarskiego - koło 18 zł kosztuje + herbatę zurawinową - ale tam gdzie jest powyżej 50% zurawiny - a nie jak w tych z super marketu. Ja podjadam tez suszona żurawinke jest pyszna i zdrowa.

Gość gość
CO2 (np. w wodach typu szczawy - akratopegi) zakwasza mocz, dzięki czemu pomaga usuwać i rozpuszczać złogi i zanieczyszczenia (np.piasek, zalążki kamienia).

Gość gość
z ta witamina C mnie rozwalacie. ja i kilkoro znajomych od ponad 10 lat spozywamy 2000-3000 mg (norma 80mg) i jestesmy zdrowsi niz kiedykolwiek wczesnie, na nic nie chorujemy. Pauling 40 lat przyjmowal dziennie 15-20 000 mg wit C i zyl 93 lata.