Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ula_M

kłopoty trawienne

Polecane posty

Gość Ula_M

Hej musicie mi pomóc! Ostatnio dzieje się coś ze mną, mam bóle brzucha ale to nie wszystko, oprócz tego jeszcze wzdęcia, przepełniony żołądek już sama nie wiem co mam robić :( znajoma powiedziała że może mam jakieś zaburzenia w trawieniu ale nie umiała mi doradzić co mam robić :( może mieliście kiedyś problemy tego typu? jak je zwalczać?

ja miałam ostatnio. kilka dni i przeszło. pij dużo wody, kawę z mlekiem, jedz jabłka, bo pomagają trawić. i do tego jakieś herbatki przeczyszczające.

najlepiej rano, zanim zjesz śniadanie,pij dużo wody przegotowanej, a jak zjesz wieczorem np. kolację to potem zjedz paczkę suszunych śliwek. Powinno pomóc, 2 tygodnie temu mnie to dręczyło i przeszło po powyższym zastosowaniu.

Gość niebieskoooookaa22
siemie lniane pij rano na czczo kolacje zjadaj max do 19tej jedz jabłka jak wyzej napisały dziewczyny ja tak miałam, było to spowodowane chorą wątrobą... brałam sylimarol i hepatil aha, jak nie przejdzie to do lekarza, który przepisze jakiś Ortanol np. bo to moze od żołądka

Gość niebieskoooookaa22
są tabletki Gastroval pomagające trawic

Gość Ula_M
i myślicie że to rozwiąże te moje problemy? a może jednak zaopatrzyć się w jakieś tabletki tak jak radzi niebieskoooookaa22 ?? Bo ja już sama nie wiem co robić...

Gość lolka ta od bolka
siemie lniane, pij albo na noc albo rano, do tego duzo wody, jabłka, jogurty, i jak mozesz to pobiegaj troche, w kazdym razie duzo sie ruszaj

Gość Ula_M
macie racje ruch to podstawa, koleżanki wysyłają mnie też do apteki po jakieś proszki wspomagające trawienie, w sumie to nie głupi pomysł bo jak dopadnie mnie coś na szybkiego to będę miała coś pod ręka. Ale zmianę sposobu odżywiania też muszę wziąć pod uwagę i to w pierwszej kolejności. A może polecicie coś sprawdzonego?

Gość ae przyczyna może być
zupełnie inna niż niestrawność,lekami wzmagającymitrawienie mozesz sobie zaszkodzić. Nie lepiej iść do lekarza?