Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tereska_Nebeska

NA CO GINEKOLOG PRZEPISAŁ MI ACARD???

Polecane posty

Gość Tereska_Nebeska

Z tego co wiem na jego temat: Wskazania: Wskazaniem do stosowania preparatu Acard® jest choroba niedokrwienna serca oraz wszelkie sytuacje kliniczne, w których celowe jest zapobieganie agregacji krwinek płytkowych: zapobieganie zawałowi serca u osób dużego ryzyka w niestabilnej chorobie wieńcowej u osób po przebytym już zawale stan po wszczepieniu pomostów aortalno-wieńcowych, angioplastyce wieńcowej zapobieganie zatorom naczyń mózgowych u osób z migotaniem przedsionków u osób po przebytym udarze zatorowym mózgu u osób z zarostową miażdżycą tętnic obwodowych Przeciwwskazania: nadwrażliwość na pochodne kwasu salicylowego uczulenie na inne niesteroidowe leki przeciwzapalne, tzw. astma aspirynowa nie stosować u dzieci poniżej 15 roku życia chorych na zakażenia wirusowe, z uwagi na podejrzenie o powodowanie zespołu Rey'a nie stosować leku w ciąży choroba wrzodowa skaza krwotoczna, hemofilia, polipy nosa, trombocytopenia Staram się o dziecko, więc na co mi Acard? Czy ktoś też wam go przepisał?

Gość etiaksil
zeby moze zapobiec zatorowosci lub zakrzepicy żył głebokich, co jest mozliwe przy stosowaniu hormonalnej antykoncepcji, chociaż jest to troche bez sensu, bo skoro tabsy wywołują te dolegliwosci to powinnos ię zaprzestać ich stosowania

Gość Tereska_Nebeska
powinnam, masz rację, ale wśród nagromadzenia informacji przez niego mi przekazywanych, po prostu nie dałam rady (słowotok ma niestety, na końcu jego wywodu już zapominam zwykle o co mam zapytać...)

Gość Tereska_Nebeska
Przedzwonię, aczkolwiek pierwszy raz się spotykam z tym lekiem, szczególnie, że nie zauważyłam, żeby któraś dziewczyna pisała o tym na forum...

ja farmaceutą nie jestem, ale Acard to po prostu inna forma handlowa popularnej Aspiryny, tyle że w znacznie mniejszej dawce. Jego działanie polega na \"rozrzedzaniu\" krwi, przeciwdziałaniu zakrzepom i zawałowi serca.

Gość gość
mi gin przepisał akard profilaktycznie -w najmniejszej dawce , aby uchronic przed zakrzepicą gdyż jestem po 40-stce i biorę hormony