Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfgrtgdfs

pyt o sztuczny ząb

Polecane posty

Gość dfgrtgdfs

czy sztucznego zęba takiego z metalowym wkrętem chyba implant sie to nazywa można założyć pare lat po wyrwaniu zęba czy trzeba odrazu po zanim sie zarośnie?

Gość dfgrtgdfs
up

Gość dfgrtgdfs
obys miał/miała racje... mialam wyrwanego zęba rok temu i ktoś mnie nastraszył że to trzeba odrazu po wyrwaniu

Gość a ile będziesz za to
płacić?Ciekawe czy to wkręcanie boli....

od razu po wyrwaniu ponoć lepiej wrasta ten trzpień i cały zabieg jest mniej inwazyjny (bo ten jakby trzpień się wstawia w miejsce po korzeniu, a po roku trzeba nawiercić dziurę w kości). jednak mimo że lepiej zaraz po wyrwaniu to i po roku można. dłużej się to zrasta, ale można zrobić.

Gość dfgrtgdfs
nie wiem dokladnie ale ok 1000zł za jeden ząbek... a boleć to nie wiem myśle ze to cos podobnego do wyrywania tylko w druga strone :)

rok to jest wystarczajaco dlugi czas by sie dziaslo wygoilo, skurczylo sie do stalych rozmiarow i mozna bylo sobie "rzezbic" dalej :) boli wiercenie, mimo znieczulenia, ale nie az tak masakrycznie wkrecanie jest tylko nieprzyjemne, ale znieczulenia nie moze byc, musisz czuc, jak zab opiera sie o dziaslo a placic ... roznie - w kazdym miescie stawki sie roznia

Gość dfgrtgdfs
teraz sie przeraziłam :/ hehe

niestety te 1000zł to tak przez 7 trzeba pomnożyć jeśli warszawa, a w innych miastach to co najmniej przez 4.

nie to bylo moim zamiarem :D nie, nie jest przerazajaco, naprawde! za to ile radosci potem, przez dluuuugi czas :)

Gość nie straszcie dziewczyny
Implant, czyli tytanowy element zastępujący korzeń zęba, kosztuje 850$ (od 9 lat niezmienna cena) + cena pracy protetycznej, która zależy od typu pracy i użytych materiałów. Podczs planowania leczenia pacjent może otrzymać wstępny kosztorys, który nie odbiega od ceny końcowej więcej niż o 10%.