Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochani mam pytanko

Ile będzie kosztować nadanie paczki o wadze 300 ml?

Polecane posty

Gość kochani mam pytanko

Nie mogę znaleźć cennika poczty

Gość kochani mam pytanko
300 zml odżywki do włosów. Kurde i tak sie na tym cenniku nie rozumiem.... :O W końcu blondynka jestem ;)

Gość kochani mam pytanko
Posiadam,ale po co w tym wypadku?

Gość kochani mam pytanko
Jestem debilką, wygnajcie mnie stąd kijem

umarłam... ze śmiechu :D:D:D:D:D:D Alleluja! skąd sie biora tacy ludzie!!!! Help! Stwawiam stówę że "kochani mam pytanko" jeste blondynką 🖐️ Chyba że to marna prowokacja bo nie wierzę żeby ktoś był pusty do tego stopnia (z całym szacunkiem dla tych naprawdę pustych) :D:D:D:D:D

Gość kochani mam pytanko
Owszem jestem blondynką co napisałam wyżej,a ty chyba też nie jesteś taka mądra skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.A skoro znasz odpowiedź na moje pytanie to dlaczego mi tego nie napiszesz zamiast się naśmiewac?

Gość ghjkl
Ja pieprze o wadze 300 ml!!!Od kiedy waga waży na ml. Co za tłumok.

umiem czytać ze zrozumieniem - po prostu nie doczytałam, bo po pierwszym Twoim wpisie spadłam z krzesła pod biurko - ze śmiechu oczywiście. A więc wyjaśniam - znaj moje dobre serce! Cennikiem Poczty Polskiej jest waga - nie pojemność!!!!!!! Zważ sobie ile ta Twoja odżywka waży i sprawdź w cenniku. Jeżeli wagi nie ma możesz zastosować wzór z fizyki, z którego można oblicyć wage, jednak z tego co mi swita w pamięci potrzebna jest do tego gęstość, no i wchodzi w gre jesze dodatkowe obliczanie wagi opakowanie - zbyt skomplikowane.... Metoda prostrza - zakładam że 300 ml odzywki nie waży więcej niż 1 kg - koszt wysyłki 8,50 zł :)

Gość amoze
kochani mam pytanko -> dziękuję za poprawienie humoru :) ale z ciekawości zważyłam mój szampon (400ml) i waży mniej niż kg więc jak nie dasz jakiegoś ciężkiego opakowania to będzie ok 8,5 zł, no chyba, że wysyłasz za pobraniem.

amoże - słuszna uwaga - nie wzięłam pod uwagę że paczka może być za pobraniem :) no i jeszczer priorytetowa moze być :) a więc ciąg dalszy wyjaśnień odnośnie kosztów wysyłki... (wersja dla mniej inteligentnych) Nadal zakładamy że odżywka razem z pojemnikiem w którym się znajduje waży mnie niż kilogram paczka zwykła - 8,5 zł paczka priorytetowa - 10 zł paczka pobraniowa - 11,50 zł paczka pobraniowa priorytetowa - 13,50 zł biorąc pod uwage inteligencję szanownej kolezanki blondynki wyjaśniam: paczka priorytetowa - dojdzie szybciej niż normalna paczka pobraniowa - człowiek który ja odbierze zapłaci tyle ile Ty zadeklarujesz na poczcie (oczywście poczta oda ci te pieniadze) paczka pobraniowa priorytetowa (dojdzie szybciej niz zwykła i człowiek który ja odbierze zapłaci tyle ile Ty zadeklarujesz na poczcie zadeklarujesz - słowo to oznacza w tym kontekście mniej więcej -kwote która podasz na poczcie Czy jeszcze jakieśinfo potrzebne?? Czy potrzebny rónież opis z cyklu "jak zapakować paczkę i do czego służy taśma klejąca??" pozdrawiam 🖐️ P.S. zapisz sobie gdzies moje instrukcje, bo wątpie żebyś zapamiętał (zbyt duzo informacji) a ja po raz kolejny nie bedę się produkować :P P.S.2 produkować - znaczy tu tyle co pisać jeszcze raz

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość kochani mam pytanko
Wiem co to jest paczka priorytetowa itd.To nie ja będę wysyłać tą odżywkę tylko ja kupuje a koszt wysyłki ma być taki jak w cenniku poczty więc nie mogę sobie tej odżywki zważyć bo jej nie mam :O Tak czy inaczej dziekuję za wyjaśnienie

Gość włodzimiera
myslę, że taka odżywka nie waży wiecej niż pół kilo

Gość kochani mam pytanko
No ja właśnie też nie wiem ile waży i podałam wagę w ml,dobrze wiem że to się liczy w kg,liczyłam że ktoś mi to przeliczy a wy potraficie tylko sie naśmiewać z cudzej niewiedzy :O

jak niby maiłybysmy Ci to przeliczyć???? Przecież 300 ml ołowiu waży inaczej niz 300 ml wody (tak dla przykładu) do tego potrzebna jest gestość. Nie ma uniwersalnego wzoru. Jeżeli ktoś Ci ma to wysyłać top chyba najprościej zapytać o wagę! Ciomnogród. Naucz się poprawnie budować pytania. Powinno być "Ile będzie kosztować nadanie paczki o POJEMNOŚCI 300 ml?

Gość kochani mam pytanko
To ty jestes ciemnogród przemądrzała Wandziu i naucz sie przede wszystkim dobrych manier a potem czytac ze zrozumieniem bo jak widzę kiepsko z tym u ciebie.Napisałam,że chodzi o odżywkę,raczej zawsze jest ta sama gęstość,przynajmniej mniej więcej