Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z okolic

wasze 4-5 latki, jak jest

Polecane posty

Gość mama z okolic

co potrafia wasze 4-5 latki???bo mysle ze moja corcia jest bardzo uzdolniona, inteligentna jak na swoj wiek. Wiem ze kazda mama tak mysli o swoim dziecku, dla kazdej jest codem swiata. Niewiem, moze i ja tez postrzegam tak corke, a jest przecietna co do uzdolnien. Dlatego chcialam porownac z innymi dziecaczkami jak to jest. Chodzi mi o liczenie, pisanie, ogolem... wypowiedzcie sie mamy

Gość I love you babe
Inteligencja mojej córki nie jest przypuszczeniem, jest faktem potwierdzonym przez Mense:)

Gość mama z okolic
no nie watpie, wszystkie dzieci sa kochane te nasze szkrabki...

Gość moj syn ma 4 lata
liczy do 20 - dodaje odejmuje itd. zna sie na zegarku wskazowkowym, czyta sylabami i pisze drukowanymi literami krotkie zdania. Ladnie ryzuje i ma dobrą pamiec , np pani w przedszkolu opowiada jakis niedlugi wierszyk i on w ten sam dzin mi go mowi slowo w slowo wcale sie go nie ucząć. Wiesz moze to glupie ale ja go tego nie uczylam nie zmuszalam go do czytania czy pisania w tym wieku. On po prostu sam lapal wszystko bardzo szybko kiedy widzial ze cos pisze pytal mnie co to za slowo i probowal nasladowac i tak sie wlasnie nauczyl:( troche mi go szkoda bo dzieci w przedszkolu dopiero ucza sie slaczkow a ten juz czyta sylabami itd ehhhh uzdolnione dziecko zle przecietne zle - zawsze bedzie zle :P:P:P