Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamDoscTakiegoZycia

Problem natury ginekologiczno-dermatologicznej ? POMOCY ! ! !

Polecane posty

Gość MamDoscTakiegoZycia

..no wiec mam pewien problem. Od okolo pol roku gole sie depilatorem - w miejscach intymnych tez. Kiedys mialam problemy z tradzikiem ale nie byl on jakis straszny. Obecnie tylko od czasu do czasu wyskoczy mi jakas krostka na buzi. Ale jakis miesiac temu na wzgórku lonowym pojawila sie jakas duza krostka - pomyslalam ze to nic strasznego i ja wycisnelam. Stopniowo zaczelo pojawiac sie ich coraz wiecej. Obecnie jest ich duzo- sa male i duze, ropno-krwiste. Przeraza mnie to! Nie wiem czy to wina depilatora czy moze tradzik ? Smarowalam nawet te krostki dobrymi kremami i masciami na tradzik ale to w ogole nie pomagalo.Wstydze sie o tym komukolwiek powiedziec dlatego pisze do Was. Zastanawiam sie co to moze byc i jak to usunac. Bardzo prosze o pomoc oraz o niewysmiewanie sie i wyrozumialosc. Z gory bardzo dziekuje. Pozdrawiam:)

Gość kkkk333333375
moze włoski jak rosna to wrastaja, ja tak mam i też robia mi się takie jakby ropne ranki

Gość MamDoscTakiegoZycia
Do: kkkk333333375: wiec co mam zrobic zeby sie tego pozbyc?

Gość std
moze to jakis przypadek weneryczny? wyslij zdjecie na forum albo idz do ginia. sama ocen, co jest wiekszym wstydem.

Gość kkkkkkkkk333375
usunąć te wrastające włoski

Gość tak czuje i tak myśle
proszę tylko nie wstawiać tu zdjęcia! boshshs to do lekarza kobieto jakiegoś idź, ginia czy coś...

Gość I dont do it now
to jest od wrastajacych włosków:)

do miejsc intymnych z depilatorem? wow, gratuluje odwagi;) Może to zapalenie mieszków włosowych? Przestań golić w ogóle, zapodaj jakąś maść na podraznienia, do tego tribiotic(w aptece, przyspiesza gojenie). Może zejdzie

Gość MamDoscTakiegoZycia
dziekuje za pomoc, mam nadzieje ze pomoze ;)

Gość anulka 13
Moglas cos sobie rozniesc depilatorem, ktorego uzywasz do innych czesci ciala (mniej wrazliwych, brudniejszych) lub lezal gdzies i sie przykurzyl. Znajoma miala, to jakis rodzaj zarazku, leczyla z pol roku...

Miałam tak samo!!! Też użyłam depilatora ale pojawiły się ropne krostki. To jak zareaguje skóra zależy od danego osobnika. Widocznie masz bardzo delikatną i skłonną do wrastania włosków. Zaprzestaj takiego sposobu depilacji, posmaruj krostki tormentiolem. Wrośnięte włoski będziesz musiała raczej usunąć. Polecam pillingi. Lepsze sposoby depilacji to: wosk, krem, i na szybko rewelacja: trymer!

Gość MamDoscTakiegoZycia
No ale w jaki sposob wyleczyc ? Rozumiem, przestac uzywac depilatora ale cos poza tym ?

Gość NIE SADZE BY T BYLA DOBRA
ja tez kiedys tak zrobilam i kosmetyczka kazala mi kupic piling enzymatyczny w drogerii i codziennie zluszczac ten naskorek, powiedziala ze moge kupic tez masc clotrimazolum w aptece latwiej sie goją takie ranki bo ona wysusza a koszt ze 4 zl i bez recepty po tyg nie bylo sladow.