Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gekon1979

Spotkanie kobieta-mężczyzna. Kto płaci?

Polecane posty

Kto powinien zapłacić na spotkaniu w kawiarni , pubie itp. za kawę, ciastko, piwo ect.? Czy jak dziewczyna nalega że chce zapłacić za siebie albo co więcej ufundować całość to równoznaczne jest z olaniem faceta i daniem mu przysłowiowego kosza? Czy wręcz odwrotnie?

Gość kleszcz
faceci nie PŁACZĄ i nie PŁACĄ , oczywiście to tylko żart :) , ale serio w praktyce wygląda to tak : płaci kto zaprasza, jeżeli facet zaprasza kobietę na przysłowiową kawę to powinien zapłacić za tę kawę i nie wciskać kobiecie na siłę lodów lub ciastek , wiem z praktyki, że kobiety się nie gniewają za takie wysokokaloryczne propozycje od facetów i odmawiając tych wyrobów kalorycznych nie dają w ten sposób kosza facetowi.

Gość gddgdgdgdddssss
jak pierwsze spotkanie, to każdy za siebie powinien bo przecież nie ma żadnych zobowiązań.

Gość gwiazda 29
jak pierwszy raz umowiłam sie z facetem to on płacił, ze względu takiego,że napewno głupio by sie poczuł gdyby było inaczej, na 2 spotkaniu ja płaciłam potem on itd, gdy zostalismy parą to ten kto pierwszy wyjął portfel, ale to dawne czasy...

Gość gddgdgdgdddssss
ta osoba, która więcej zarabia :)

Gość gentleman... 27
Moim zdaniem mądra kobieta powinna wyciągnąć portfel aby zapłacić. Mądry mężczyzna powinien ją powstrzymać i zapłacić za oboje, a wtedy kobieta powinna się zgodzić zamiast upierać się przy swoim. W każdym innym przypadku zrobią na sobie złe wrażenie.

Gość jesli to spotkanie ma charakte
randki to płaci facet.

Gość no tak jak pisze
gentleman. 🖐️

>> , ze względu takiego,że napewno głupio by sie poczuł gdyby było inaczej Skąd ta pewność? Ja bym się głupio nie poczuł :)

Gość santo bo buraki
nigdy głupio sie nie czuja. 😴

Gość no i wiadome bylo
że juz ktoś wyjedzie z materializmem - smiechu warte.

Gość to się zdarza ...
że burak kliknie ... mamy teraz na to dowody .. :P

Przykro mi, jeśli twierdzisz że buraki klikają, czas odwiedzić poradnie zdrowia psychicznego. :o

Gość to się zdarza ...
To trzeba jakąś wizytę zbiorową ... bo to raczej nie pojedyńcze spostrzeżenie ... P.S. Jak myślisz, mogę dać sobie zniżkę .. ? :P

gekon1979 Kto powinien zapłacić na spotkaniu w kawiarni , pubie itp. za kawę, ciastko, piwo ect.? Czy jak dziewczyna nalega że chce zapłacić za siebie albo co więcej ufundować całość to równoznaczne jest z olaniem faceta i daniem mu przysłowiowego kosza? Czy wręcz odwrotnie? Ja ZAWSZE płacę za siebie. Widzisz, płacenie za siebie to poufałość na którą pozwalam przyjaciołom, partnerowi, ale nie obcym mi, choć czarujacym :) facetom. Znajomy, kolega, czy facet który mi się podoba to obcy człowiek. Jestem dorosła, pełnosprawna i zarabiam, więc płacę za siebie :D

Gość ah_te_kobiety
Energiczna Trzydziestolatka ok to teraz taka sytuacja, zapraszam Ciebie na kawę po spotkaniu bez słowa płacę, co robisz? mówisz Nie! ja zapłacę za siebie :) a jeśli ja powiem " to wiesz co następny rachunek zapłacisz Ty" co zrobisz? takie gadanie :) kto ma zapłacić? to zależy od dwojga ludzi. Mi osobiście nie zdarzyło się żeby Kobieta zapłaciła swój czy w ogóle rachunek.

Gość ah_te_kobiety
gentleman... 27 Moim zdaniem mądra kobieta powinna wyciągnąć portfel aby zapłacić. Mądry mężczyzna powinien ją powstrzymać i zapłacić za oboje, a wtedy kobieta powinna się zgodzić zamiast upierać się przy swoim. W każdym innym przypadku zrobią na sobie złe wrażenie. trafiłeś w samo sedno :) masz 100% rację :)

U mnie na spotkaniach zawsze kobieta twardo stawiała na swoim i chciała płacić nawet jak stanowczo odmawiałem. Hmm to znaczy ze zależy jej na mnie, tak po wypowiedziach wygląda. :P

Gość acccca
zalezy kto z nich jest studentem...