Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasieczka

4 miechy i tyle je

Polecane posty

tak wiem, pelno tu tematow o podobnej tematyce. Ale i tak sie zapytam was. Synek ma 4 miesiace, a jego jadlospis wyglada tak. Wstje ok 7 rano, wypije ok 100 ml mleka, (nie chce wiecej bo w nocy bardzo duzo pije mleka)O ok 10 po drzemce dostaje kaszke na mleku modyfikowanym, potek ok 13 drzemka godzinna a po niej 170 ml zupki jazynowej, ok 16 deserek, np jablko starte a na wieczor kaszka manna. tak wiec moje pytanie brzmi, czy nie za malo wypija mleka??w dzien prawie wcale nie chce, ale w ncy sporo je, nie liczylam ile wypija le budzi sie co godzine i zawsze wypije ok80 ml

Gość czteromiesieczne
dziecko powinno pic 900ml na dobe.

moje maluchy wypijaja ok litr mleka na glowe na dobe.karmie piersia i musze troche dokarmiac sztucznie. do tego kasza ryzowa, soczek , zupka i herbatka. wg mnie twoj pije za malo mleka. ide spac pozdr. 🌻

Gość napisze jak jest u mnie
tylko ze moja corcia pare dni temu skonczyla 5 mc wstaje okolo 8 lub 9 rano je mleko bebiko 1 - 150 ml potem okolo 12 znowu mleczko 150 ml , o 15 h je obiadek ze sloiczka 125 i poł słoiczka deserku owocowego , o 18 znowu mleczko i po kąpieli okolo 21 h je mleko bebiko smaczny sen ( jest lekko zageszczone ) robie jej 180 ml ale nie zawsze na noc tyle zje zwykle tez 150 ml . w ciagu dnia pije tez okolo 200 ml wody przegotowanej .i tyle - tez mi sie wydaje ze je troche za malo ,ale mojej corci nie da sie nix wcisnac na sile . jest zdrowa , ma duzo sily dobrze sie rozwija wiec nie martwie sie tym . jezeli synus jest zdrowy i silny nie przejmuj sie widocznie tak juz ma .

Gość teżż mama
dziecko je tyle ile mu trzeba, zadne tabele itp, moj ma siedem miesiecy i teraz malo je mleko jak mial 2/3 miechy jadl na raz 250 ml !!! teraz je gora 120 i super sie rozwija a co do tego ile twoj maluch je mleka w tym wieku mysle ze mozesz poki co zrezygnowac z kaszki co drugi dzien bo i wtedy czesciej po nich zatwardzenie ,a le to tak z doswiadczenia :) nie martw sie jak nie ulewa i dobrze przybiera to nie ma sie co martwic

4 miesieczne dziecko powinno jesc ok 5 razy na dobe jesli jest to mleko to po ok.150ml x 6. Jesli chcesz dac deserek badz obiadek to podajesz to zamiast jednego karmienia mlekiem tak samo z kaszka. Powiem, ze troche mnie przerazil twoj post. KASZKA MANNA wprowadzamy dopiero w 10 miesiacu zycia ze wzgledu na gluten. Prawidlowy jadlospis 4 miesieczniaka wyglada tak : 6 x150 mleko modyfikowane 50 g skrobanego jablka lub soku jablkowego Twoje dziecko ma jadlospis prawie taki sam jak 10 miesieczniak. Kaszka powinna byc raz dziennie tak sam przecier z jablka lub warzywka.

Wiadomo nie mozna sie twardo trzymac tabeli zywien ale 2x kaszka i 2 razy sloiczki dziennie to za duzo dla 4 miesiacznego dziecka .

kaszke manna je raz dziennie, na wieczor. tak nie raz wyczytalam ze u 5 miesiecznego mozna wprowadzic gluten co zmniejsza ryzyko alergii, zmienily sie zasady zywienia, rano to je taka bobowita owocowa.

a u mnie wygląda to tak moj syn skonczył 4 m-ce! zasypia ok 22 wstaje o 7 rano wypija 150ml mleka i potem juz co 4 godziny kaszek mu jeszcze nie daję a jezeli chodzi o słoiczki to jakis deserek po troszkę ze dwa razy dziennie

Ale za malo mleko w jego jadlospisie . Moj ma 5,5 miesiaca i karmienie wyglada tak 1 x w nocy 150ml mleka modyf. tak pomiedzy 1 a 3 w nocy. O 8 rano 180 ml mleka. pomiedzy 12 a 13 przecier owocowy (od dzis chce wprowadzic deserki wazrywne z kurczakiem). 17 180 ml mleka o 20 kaszka ryzowa na mleku modyfikowanym. Tu nie chodzi o to czy robisz papki sama czy dajesz sloiczek chodzi mi o to, ze nie powinnien dostawac dwarazy papki i 2 razy kaszki tylko raz dziennie jedno i raz dziennie drugie. A nie niepokoi cie to ze tak czesto sie w nocy budzi ? I czy nie boisz sie, ze utuczysz sobie dziecko ? Bo jak teraz juz tyle je to co bedzie dalej ? Ale twoje dziecko i ty najlepiej wiesz co dla niego dobre.

wazy 6,5 kg. a myslisz ze co moze byc przyczyna takiego czestego wstawania w nocy?? On mleka w dzien nie chce wypijac, tylko niewiele. W nocy duzo pije mleka

Nie wiem ale jesli budzi sie co godzine to to troche niepokojace moze powinnas to skonsultowac z pedriatra ? A wage ma ladna jak na 4 miechy.

wage ma srednia, tak wynika z siatki centylowej bylam u lekarza to ona nic mi konkretnego nie powiedziala co do budzenia sie

a co z przepajaniem??dziecko karmione sztucznie powinno byc przepajane!moj syn wypija 100 ml herbatki zawsze między jednym posiłkiem a drugim

Gość nejma ...
wydaje mi sie ze za duzo jest poki co \"innych produktow\", kasza manna o zgrozo!!!

Gość Do Kasieczka
Poniekąd masz rację, ale chyba nie doczytałaś dokładnie. Nowy schemat żywienia niemowląt zaleca wcześniejsze wprowadzanie glutenu, ale w ilości minimalnej - pół łyżeczki na 100 ml przecieru jarzynowego lub mleka. U dzieci karmionych piersią zaleca się wprowadzenie glutenu w 5 miesiącu a u dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym w 6. Ty natomiast dajesz dziecku kaszę mannę jako osobny posiłek, 4 miesiące to zbyt wcześnie.