Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikkaaa

internet z tpsa na co zmienic?

Polecane posty

Gość mikkaaa

bardzo dluga mialam nterent z tp, teraz sie przeprowadzilam do wiekszego miasta, i tu jest juz wiecej uslugodawców niz jeden monopolista, i nie wiem co wybrac, tele2, dialog, vectra? pomożcie, pozdrawiam

Gość hybbas
a w jakim mieście mieszkasz ?

Gość ja mam osiedlową sieć
i na nic bym nie zamieniła, płacę 63 zł, mamy darmowego huba z którego ściągam wszystko z prędkością 10MB/s, do tego kupiłam sobie router i też mam telefon za grosze w sieci voip na jaką mam akurat ochotą ! uważam, że to jest duży plus mieszkania w większym mieście! w mniejszym też miałam TP i tragedia- na większej prędkości niż mam tu mulił strasznie z telefonem rachunek nigdy nie był mniejszy niż 120zł, no o prędkości ściągania nie wspomnę....

Nigdy w zyciu tele2!!!!ja mialam u nich telefon.Zerwalam z nimi umowe,zaplacilam 100 zl kary i tak majac juz inny numer u innego operatora musialam im zaplacic za 4 miesiace:Ona nic zdaly siemoje skargi ze juz nie mam tego nr,ze pisalam przeciez podanie o zerwanie umowy.Powiedzielimi ze jak nie zaplace to nasla komornika.Wolalam zaplacic niz ciagac siepotem po sadach.Dlatego teraz trzymam sie jak najdalej Tele2:O

LadyPretensja.>> co co ty? czyli nie jestem sama :D mam podobne doświadczenia z TELE 2 - TO FIRMA Z KTÓEJ NIE DA SIĘ ZREZYGNOWAĆ!!! od 3 lat nie mam telefonu stacjonarnego a co za tym idzie nie mogę korzystać z usług TELE 2, wiesz, że nadal dostaję od nich rachunki? takie nie duże po 10zł, gdzieś co 3,4 miesiące przychodzi fakturka- normalnie smiechu warte- dzwoniłam i pisałam do nich wielokrotnie i nic... w każdym razie ja nie płacę tych faktur, a jak mnie wezwą do sadu to chetnie pójde i pokaże papier kiedy rozwiązałam umowę o telefon stacjonarny :P ciekawe kto wygra....

ja mam osiedlową sieć =ja tez myslalam ze z nimi wygram ale jak zadzwonilam do komprnika(dali mi namiary na niego) tomowil takim tonem ze az normalnie zaczelam sie bac.Co jest jeszcze smiesznego w tym wszystkimto to,zemialam od stycznia 2008 juz nowy nr z MultiMedia a oni mi przyslali fakture z marca 2008 na ktorej bylopare polaczen z mojego starego numeru:)Zadzwonilam do nich i spytalam siejakim cudem mialabym dzwonic zich numeru,skoro juz trzymiesiace mam nowy to powiedzieli mi ze ich to nie interesuje,mam zaplacic i tyle:OZ tego co wiem jest jakas organizacja,ktora zrzesza ludzi pokrzywdzonych przez Tele2.

ja już miałam do czynienia z komornikim wcześniej- w sprawie jednej i wygrałam- więc się nie boję- oni tak gadają- bo taka ich praca, ale nie mogą zrobić więcej niż mają w przepisach określone.... ...ja miałam taką syt, że najpierw zawiasiłam numer w tp na rok- no bo nie byłam pewna jak ten voip da radę, równocześnie wypowiedziałam umowę TELE 2, wysłąma na adres podany na kopercie- zadzwoniłam po tygodniu, żeby sprawdzić czy dostali- oczywiście stwierdzili, że to zły adres i nic nie dostali- tak wysyłałam 3 razy im pisma!!! czyli naciągnęli mnie na miesiąc - mimo, że wtedy już był tel nieczynny i nie miałam możliwości rozmawiania przez niego, ale faktura oczywiście przyszła na 15zł.... to im zapłaciałam dla swiętego spokoju....niestety w kolejnym miesiącu dostałam kolejną fakturę znowu coś koło 15 zł, zadzwoniłam do nich w sprawie wyjaśnienia- oczywiście powiedzieli, że pomyłka wykluczona, ale, że mogę wysłać reklamację (rozmowę nagrałam bo byłam wściekła i bałam się, ze znowu mi zły adres podadzą). Wysłałam reklamację i dostałam pismo z przeprosinami i że wszystko ok....po czym za 2 miesiące przyszła kolejna faktura.....i tak do dziś :D.... jeszcze kilkakrotnie dzwoniłam i pisałam- ale to NIC nie daje, więc olałam ich- trzymam kompletną dokumentację tej sprawy- mam niektóre nagrane rozmowy z ich konsultantami- nich mi tylko każą coś zapłacić, albo pozwą do sądu- tylko na to czekam :P w każdym razie TELE 2 ODRADZAM każdemu kogo spotkam!

Gość mikkaaa
tele2 odpada wiec, tez mam do niego mieszane odczucia a dialog z dialnetem? macie z tym jakies doswiadczenia ? bo z tego co pamietam to w jelenie gorze skad pochodze dialog dziala dosc preznie i dobrze od wielu lat, pamietam ze byl pierwsza konkurencja dla tp w regionie w swoich czasach :) a teraz jak wyglada ich miejsce na rynku, bo na telef stacjonarny tez bym mogla podpisac umowe, to chyba wymagane w dialogu, nie? pozdrawiam

Gość ja mam z dialogu
i nie poelcam, notorycznie cojakis czas zwalnia niemilosiernie :o przez co jakis czas rozumie 2-3 razy dziennie na okres ok.15minut.

Gość kelleris
Ja mam dialog i nic złego się z nim nie dzieję. napewno w porównaniu do neostrady wychodzi znacznie lepiej. ja mam 2mb/s od jakiegoś czasu. teraz maja jakas promocje 6mb/s

Gość mikkaaa
>>kelleris dzieki za odp, wlasnie wiem ze jest teraz ten 6mb w dialogu, i oferta ta nie jest droga prawde mowiac, nie wiem tylko jaki jest wymagany min abonament w dialogu, ale nawet jak za 40zl to razem za taki net i telefo stowke placic to nie duzo wg mnie jest w porownaniu do innych

Gość mikkaaa
a slyszalam tez że dialog wprowadzil ostatnio jakis program do lacznia z netem, i on podobno 'zlosliwy'jest , prawda to? mozna go ew obejsc ? czy da sie z nim zyc po przyjascielsku? ;) pozdrawiam

Gość kelleris
a to juz nie mam pojecia... musze chłopaków spytać

Gość kamikadzeee
mozna go obejsc, trzeba troche zakombinowac ) takie manipulacje opisane sa na forach typu peb czy dobreprogramy, tu szkoda mieszac w glowach pieknym panią :) ale z tym programem idzie zyc, jest mniej zlosliwy niz ten w neostradzie :) pzdr

Gość welys
na dialog zamienić. polecam. u mnie śmiga bez zarzutu. warto wziąć ofertę 2,b/s bo jest najbardziej opłacalna jeżeli nie ma się dostępu do dobrej i taniej kablówki

Gość wazne pytanie
a jaki jest wymagany minimalny abonament biorac internet w dialogu?? niezaleznie czy na linii tp czy na kablu dialogu. (netia wymaga np tylko tpsocjalnego )

Gość jajus
>>>>>mikkaaa a slyszalam tez że dialog wprowadzil ostatnio jakis program do lacznia z netem, i on podobno 'zlosliwy'jest , prawda to? mozna go ew obejsc ? czy da sie z nim zyc po przyjascielsku? jesli masz net na kablu dialogu, to po wlaczeniu kompa od razu masz polaczenie, jak w sieciowych polaczeniach, i ten progam wtedy nie ma znaczenia, w wypadku kiedy to jest na linii tp, to proggrm dziala jak ten na neostradzie, tez da sie z nim zyc

Gość a ja mam neostrade
choc mieszkam w duzym miescie. Myslicie, ze sie frajeruje? Ale ja dziele ta noestrade na 4 kompy (dzieki temu za neta place tylko kolo 20zl). W neostradzie jest to legalne, w kablowce nie. Co byscie mi poradzili?

Gość odpowiadam na wazne pytanie
>>>>>>> a jaki jest wymagany minimalny abonament biorac internet w dialogu?? niezaleznie czy na linii tp czy na kablu dialogu. dialog wymaga abonamentu socjalnego od tp tzn wtedy kiedy masz net w dialogu a linia jest tp, czyli tego za 28zl, a nie jak przy neostradzie za 45zl, czyli na samym abonamencie masz oszczednosc 20zl

Gość odp welys....
>>>>>>>>> na dialog zamienić. polecam. u mnie śmiga bez zarzutu. warto wziąć ofertę 2,b/s bo jest najbardziej opłacalna jeżeli nie ma się dostępu do dobrej i taniej kablówki ja mam net z magmy, wlasnie 2mb, no normalnie porazka, scina nieziemsko, i zadko mam zamowiona predkosc, programmik ktory mi podeslali do pomiaru pred zawsze pokazuje ok, a inne z www pokazuja polowe tego, i one maja iecej racji i w dobrym necie to juz nie chodzi tak bardzo o predkosc, tylko o stabilnosc, dobre lacze, regularnosc transmisji

Gość seme
>>>>>a ja mam neostrade choc mieszkam w duzym miescie. Myslicie, ze sie frajeruje? Ale ja dziele ta noestrade na 4 kompy (dzieki temu za neta place tylko kolo 20zl). W neostradzie jest to legalne, w kablowce nie. Co byscie mi poradzili?

Gość seme
o moja odp. się nie wyświetliła... miało się napisać: kupić router wifi i zamówić dobry kablówkowy net lub na lini tp netia/tele2/ dialog . bo wychodzi taniej za lepszą prędkośc

Gość Bum z dupu
a co myślicie o telekomunikacji novum ?