Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość princessaa

jakie miejsce n swiecie polecacie na podroz pslubna?

Polecane posty

Gość princessaa

???

zalezy ile kasy macie, mozecie i chcecie wydac. zalezy w jakich miesiacach chcecie jechac. zalezy czy chcecie lezec na plazy czy zwiedzac, czy tez jedno i drugie? jest mnostwo pieknych miejsc na honey moon ale to zalezy od tego jakie sa wasze preferencje, oczekiwania i mozliwosci. jedni zadowoleni beda z takiej turcji, tunezji czy egiptu, inni z bali, goa, czy malediwow. jednym spodoba sie peru czy gwatemala, innym podroz koleja transyberyjska czy 5 tygodni w Chinach.

Moje typy to Japonia albo Peru. Ale na to trzeba wydać fortunę.W wersji tańszej Prowansja. Nie znoszę leżenia na plaży.

Gość princessaa
no mu lubimy sobie polezec na plazy a co jakies 3 dni cos poziwedzac albo wycieczke 3 dniowa na zwiedzanie zrobic.zalezy co oferuja lokalne biura. natomiast dlugi lot samolotem chyba mnie zabbil bo boje sie panicznie :-) 3 godziny do tunezji znioslam ale ile sie nadenerwowalam przed i w trakcie:)

Gość Viss
Podróż koleją transsyberyjską to wyzwanie, ogoólem kiepska opcja na podróż poślubną chyba, że dla zapalonych podróżnikow. Ktoś kto nigdy nie ejchał pociągiem typu Platzkarta z reguły reaguje przerażeniem gdy widzi jak to wygląda:) Ja byłam zachwycona, koleżanka przerażona;]

Długie loty nie są takie straszne, można sobie wypić piwko albo drinka i iść spać :) Gorsze są te krótkie loty- start, chwila lotu i podejście do lądowania i w zasadzie te 2 czy 3 godziny trzeba siedzieć w jednym miejscu bo samolot niewiele czasu jest w powietrzu kiedy można rozprostować kości. Przy długich lotach najgorsza jest pierwsza i ostatnia godzina. Przy podróżach na drugi koniec świata największy minus to zmiana strefy czasowej, często tracimy jeden dzień na odsypianie i przestawianie się na inny czas :)

Gość vikuskamis
nie mamy za duzo kasy bo urzadzamy sobie mieszkanie i jeszcze wesele wiec Egipt

Gość princessaa
tez myslalam nad egiptem ale narzeczony ma zle wspomnienia i niechce.natomiast jego ojciec chce nas wyslac na Bora-bora. ale ja niechce bo widzialam ich filmik z pobytu tam i jak bysmy mieli na 2 tyg. a nawet na tydzien to idzie sie zanudzic. bo tylko nurkowanie i opopalanie. biednie tam bardzo domki z gliny nie ma gdzie pojsc. niewiem co on se wymyslil :/sam byl tam 2 dni bo objazdowka (a raczej oblatowka) to mu sie podobalo.

Gość Czernobyl

Gość princessaa
mamy 19 wrzesnia slub wiec u nas w polsce to juz nie tyle co chlodno bedzie ile i gwarancji pogody nie bedzie. a na taka podroz chcialabym miec pewnosc wspaniale spedzonych dni

Ja miałam ślub 6 września.. Wtedy pogoda była wspaniałą, ale z pewnych względów wyjechaliśmy na podróż tydzień później, do Zakopanego. Na kwatery prywatne, ze względów finansowych. Pogoda... trudno o gorszą.. Strasznie zimno, non stop padało. Ale to była NASZA podróż, po raz pierwszy z Mężem.. naprawdę, nie sądzę, żeby mogłoby być piękniej..

Tajlandia:) nie bylam jeszcze ale kolezanka wlasnie tam pojechala na podroz poslubna i sobie chwalila. Duza egzotyka, jest i gdzie polezec i co zwiedzac. W Europie to Kanary, cieple, bardzo roznorodne, ciekawe i cywilizowane, czego nie mozna powiedziec o krajach arabskich.

Gość princessaa
nie przeszkadzaja mi kraje arabskie:-) i w turcji i w tunezji bylo swietnie

my wybraliśmy grecję, bo to "nasz" kraj, z którym mamy wspaniałe wspomnienia. początkowo chcieliśmy lecieć na lesbos, ale ostatecznie wybraliśmy małą wioskę na krecie :) oczywiście planujemy zjechać całą wyspę wzdłuż i wszerz :)

Gość P Happygirl..
only Croatia. :)

Gość my bylismy w Tajlandii
2 tyg. kupilismy bilety do Bangkoku i na miesjcu zastanawialismy sie co dalej. Ostatcznie spedzilismy pare dni w Pataya, potem na takiej fajnej wyspie. no i oczywoscie duuuzo zwiedzania. polecam, choc kosztowna podroz. zycie na miesjcu bardzo tanie.

Gość Agrafka...
My byliśmy na wyspach kanaryjskich a dokładnie na Dominikanie polecam gorąco plaże sa rewelacyjne!!!!!!!!!! Tylko niestety cena my mieliśmy ten fart ze najpierw lecieliśmy do Stanów gdzie mieszka moj teść i tam wykupiliśmy wycieczkę i wyszły grosze tym bardziej ze wtedy dolar był niecałe 2 zl u nas taki wypad kosztuje 3 razy więcej!!!!!!

Gość Agrafka...
sorry karaibskie