Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 JKJK999

MOKNIE MI SCIANA W ROGU SUFITU W MIESZSKANIU..CO ROBIC

Polecane posty

Go艣膰 JKJK999

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 JKJK999
ale ja mieszkam na ostatnim pietrze wiec nikt mi z gory juz nie moze zalac,..jak jest tak zimno to od razu robi sie mokra plama

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taaa ka
u mnie to samo :/ to sie sciera such膮 szmatk膮, ale niestety wraca :/ plesn.. to przez wilgoc. widocznie nieodpowiedni przeplyw powiertza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo jest r贸偶nie
pow贸d jest jeden - sk膮d艣 dostaje si臋 woda i dlatego moknie nale偶y znale藕膰 miejsce tworzenia si臋 przecieku i naprawi膰 -uszczelni膰 innego sposobu nie ma i nale偶y naprawi膰 jak najszybciej znalezienie nieszczelno艣ci mo偶e by膰 trudne zwykle trzeba sprawdzi膰 pokrycie dachu, rynny, instalacje wodne b臋d膮ce powy偶ej miejsca zacieku, a nawet 艣ciany na zewn膮trz budynku bo mo偶e by膰 jakie艣 p臋kni臋cie i dostaje si臋 woda deszczowa nie piszesz nic o budynku, ale generalnie obowi膮zuje zasada 偶e jest to w gesii w艂a艣ciciela budynku mo偶e by膰 to kosztowny remont, zw艂aszcza gdy powodem przeciek贸w jest nieszczelny dach - wtedy remont dachu jest niezb臋dny zacznij dzia艂a膰 i nie dopu艣膰 aby sprawa si臋 pogorszy艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a widzia艂a艣 dark water
? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a daj spokoj
nic nie musi przeciekac, po prostu zbiera sie wilgoc, cos jest zle konstrucyjnie. ja mieszkam w dosyc duuuzym domu i nie da sie od tak zmienic dachu, dlatego praktycznie co 2 lata musze robic odgrzybianie i odmalowywanie sufitu. na szczescie wylazi tylko na jednej scianie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ZAL MI WASSS
LASKI I WY TAK SWOBODNIE M脫WICIE O TYM ? NIE WIECIE ZE PRZEBYWANIE W ZAWILGOCONYM POMIESZCZENIU WIECEJ NIZ 5 MINUT POWODUJE RAKA ???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JKJK999
Ja to mieszkanie wynajmuje kurcze i nie wiem co robic teraz ..mam dosc ..grzyby wychodza w rogu sufitu ..cholera wpakowalam sie niezle ..ale czemu w艂asciciel nie uprzedzil mnie o tym ze mieszkanie jest takie ..cholera jasna a w polkach znalazlam pelno srodkow do odgrzybiania wiec wczesniej byl ten problem :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pewnie 艣ciany przemarzaj膮
blok jest ocieplony? poza tym musisz wietrzy膰, podczas gotowania uchyl okno

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DO KSENOFARYNY NIEJAKIEJ
ksenofaryna ty sie lecz! PLESNIE POWODUJ膭 G艁OWNIE RAKA I ASTMA JAK NIE WIESZ TO DOCZYTAJ !!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lamaga pokryta linomagiem
kseno sie leczy :P a wilgoc szkodzi stawom trza ogrzewanie zmienic mile panie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo jest r贸偶nie
a o tej tworz膮cej si臋 ple艣ni na zimnej 艣cianie mo偶e to 艣wiadczy膰 o przemarzaniu 艣cian, czyli 艣ciana nie jest odpowiednio ocieplona i zwykle 艣ciana jest zbyt cienka i nie posiada odpowiednich parametr贸w izolacyjnych jedyn膮 rad膮 jest ocieplenie 艣ciany, zwykle ociepla si臋 na zewn膮trz budynku ale je艣li nie ma takiej mo偶liwo艣ci, to istniej膮 metody ocieplenia od wewn膮trz - czyli zrobienie odpowiedniej izolacji - bo mo偶na tylko odizolowa膰 si臋 od zimnej 艣ciany takim dobrym materia艂em izolacyjnym jest styropian twardy (10 cm) lub we艂na mineralna w p艂ytach taka jak stosowana do ocieplania budynk贸w na zewn膮trz pod tynk zewn臋trzny Wewn膮trz budynku mo偶na te偶 opr贸cz izolacji na 艣cian臋 w postaci styropianu dostawi膰 jeszcze jedn膮 艣cian臋 z ceg艂y dziurawki +tynk, lub da膰 艣ciank臋 z p艂yty gips-karton traci si臋 troch臋 powierzchni pokoju, ale jest to skuteczne i likwiduje zagro偶enie zdrowotne z powodu ple艣ni

Udost臋pnij ten post

GRZYB PROWADZI DO RAKA !!!!ZROZUMCIE NIE STAWY ANI NIC INNEGO NAWET ALE G艁OWNIE ASTMA I RAK JAK PRZEBYWA SIE DUZEJ NIZ 5 MINUT !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo jest r贸偶nie
je艣li gromadzi si臋 wilgo膰 na 艣cianach i powoduje ple艣艅 w postaci ciemnych nalot贸w na wierzchu tynku (ale w srodku tynk jest zdrowy co mo偶na sprawdzi膰 zdrapuj膮c troch臋 tynku) - to 艣wiadczy o tym 偶e 艣ciana jest zbyt zimna i w zimie jest przemarzanie 艣cian -- konieczne jest opr贸cz ocieplenia 艣cian, systematyczne wietrzenie i pilnowanie ograniczenia pary wodnej w mieszkaniu (gotowanie pod pokrywkami, suszenie prania w innym pomieszczeniu, dobre wywietrzniki, dobre ogrzewanie pomieszcze艅) Pr贸ba zdrapania tynku pomo偶e wam okre艣li膰, czy zawilgocenie 艣ciany bierze si臋 z zacieku wodnego (tynk w 艣rodku mokry), czy te偶 jest to tylko przemarzanie 艣cian (tynk w 艣rodku zdrowy).

Udost臋pnij ten post

BUHAHA POKARZ????O MATKO ANALFABETKA

Udost臋pnij ten post

A TY MIESZKASZ Z GZYBEM I DLATEGO CHORUJESZ NONSTOP.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ZAL mi was laski

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zimne i brzydkie
wspolczuje mam to samo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 HGHHGHH
BUHAHAHHA

Udost臋pnij ten post