Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JKJK999

MOKNIE MI SCIANA W ROGU SUFITU W MIESZSKANIU..CO ROBIC

Polecane posty

Gość JKJK999
ale ja mieszkam na ostatnim pietrze wiec nikt mi z gory juz nie moze zalac,..jak jest tak zimno to od razu robi sie mokra plama

Gość taaa ka
u mnie to samo :/ to sie sciera suchą szmatką, ale niestety wraca :/ plesn.. to przez wilgoc. widocznie nieodpowiedni przeplyw powiertza

Gość bo jest różnie
powód jest jeden - skądś dostaje się woda i dlatego moknie należy znaleźć miejsce tworzenia się przecieku i naprawić -uszczelnić innego sposobu nie ma i należy naprawić jak najszybciej znalezienie nieszczelności może być trudne zwykle trzeba sprawdzić pokrycie dachu, rynny, instalacje wodne będące powyżej miejsca zacieku, a nawet ściany na zewnątrz budynku bo może być jakieś pęknięcie i dostaje się woda deszczowa nie piszesz nic o budynku, ale generalnie obowiązuje zasada że jest to w gesii właściciela budynku może być to kosztowny remont, zwłaszcza gdy powodem przecieków jest nieszczelny dach - wtedy remont dachu jest niezbędny zacznij działać i nie dopuść aby sprawa się pogorszyła

Gość a widziałaś dark water
? :)

Gość a daj spokoj
nic nie musi przeciekac, po prostu zbiera sie wilgoc, cos jest zle konstrucyjnie. ja mieszkam w dosyc duuuzym domu i nie da sie od tak zmienic dachu, dlatego praktycznie co 2 lata musze robic odgrzybianie i odmalowywanie sufitu. na szczescie wylazi tylko na jednej scianie.

Gość ZAL MI WASSS
LASKI I WY TAK SWOBODNIE MÓWICIE O TYM ? NIE WIECIE ZE PRZEBYWANIE W ZAWILGOCONYM POMIESZCZENIU WIECEJ NIZ 5 MINUT POWODUJE RAKA ???

Gość JKJK999
Ja to mieszkanie wynajmuje kurcze i nie wiem co robic teraz ..mam dosc ..grzyby wychodza w rogu sufitu ..cholera wpakowalam sie niezle ..ale czemu własciciel nie uprzedzil mnie o tym ze mieszkanie jest takie ..cholera jasna a w polkach znalazlam pelno srodkow do odgrzybiania wiec wczesniej byl ten problem :(

Gość pewnie ściany przemarzają
blok jest ocieplony? poza tym musisz wietrzyć, podczas gotowania uchyl okno

Gość DO KSENOFARYNY NIEJAKIEJ
ksenofaryna ty sie lecz! PLESNIE POWODUJĄ GŁOWNIE RAKA I ASTMA JAK NIE WIESZ TO DOCZYTAJ !!!!!

Gość lamaga pokryta linomagiem
kseno sie leczy :P a wilgoc szkodzi stawom trza ogrzewanie zmienic mile panie :)

Gość bo jest różnie
a o tej tworzącej się pleśni na zimnej ścianie może to świadczyć o przemarzaniu ścian, czyli ściana nie jest odpowiednio ocieplona i zwykle ściana jest zbyt cienka i nie posiada odpowiednich parametrów izolacyjnych jedyną radą jest ocieplenie ściany, zwykle ociepla się na zewnątrz budynku ale jeśli nie ma takiej możliwości, to istnieją metody ocieplenia od wewnątrz - czyli zrobienie odpowiedniej izolacji - bo można tylko odizolować się od zimnej ściany takim dobrym materiałem izolacyjnym jest styropian twardy (10 cm) lub wełna mineralna w płytach taka jak stosowana do ocieplania budynków na zewnątrz pod tynk zewnętrzny Wewnątrz budynku można też oprócz izolacji na ścianę w postaci styropianu dostawić jeszcze jedną ścianę z cegły dziurawki +tynk, lub dać ściankę z płyty gips-karton traci się trochę powierzchni pokoju, ale jest to skuteczne i likwiduje zagrożenie zdrowotne z powodu pleśni

GRZYB PROWADZI DO RAKA !!!!ZROZUMCIE NIE STAWY ANI NIC INNEGO NAWET ALE GŁOWNIE ASTMA I RAK JAK PRZEBYWA SIE DUZEJ NIZ 5 MINUT !

Gość bo jest różnie
jeśli gromadzi się wilgoć na ścianach i powoduje pleśń w postaci ciemnych nalotów na wierzchu tynku (ale w srodku tynk jest zdrowy co można sprawdzić zdrapując trochę tynku) - to świadczy o tym że ściana jest zbyt zimna i w zimie jest przemarzanie ścian -- konieczne jest oprócz ocieplenia ścian, systematyczne wietrzenie i pilnowanie ograniczenia pary wodnej w mieszkaniu (gotowanie pod pokrywkami, suszenie prania w innym pomieszczeniu, dobre wywietrzniki, dobre ogrzewanie pomieszczeń) Próba zdrapania tynku pomoże wam określić, czy zawilgocenie ściany bierze się z zacieku wodnego (tynk w środku mokry), czy też jest to tylko przemarzanie ścian (tynk w środku zdrowy).

BUHAHA POKARZ????O MATKO ANALFABETKA

A TY MIESZKASZ Z GZYBEM I DLATEGO CHORUJESZ NONSTOP.

Gość ZAL mi was laski

Gość zimne i brzydkie
wspolczuje mam to samo

Gość HGHHGHH
BUHAHAHHA

Gość polki co ty gadasz
dzwon do admina