Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zxv

teraz to każdy chłopak/facet pije alkohol.nawet co dnia

Polecane posty

Ja piję alkohol- tzn. przy okazjach spotkań towarzyskich, albo [po powrocie z pracy lubie nalać sobie lampę winka ... mój mąż z kolei ostatnio do kolacji pije prawie codziennie piwo- nie wiem czy może powinnam sie martwić. A co do ludzi nie pijących- mój szef nie pije alkoholu wogóle, jest przeciwnikiem - no i do końca to on normalny nie jest:D

Fua --->>> Pewnie, że powinnaś się martwic. Wiesz ile piwo ma kalorii?? Brzuch mu urośnie i będzie nieapetyczny. a ja wygrałem życie --->> Hmmm To jakieś 250 ml 40% wódki tygodniowo czyli ok. 6-7 kieliszków. Trzeba sie zastopować chyba. Ale adwent sie zbliza :D

jeśli chodzi o jego brzuch to już sie dorobił piwnego mieśnia- ale ja właśnie kocham ten brzuszek :)

Ehhh... Ale przy takim spożyciu piwa będzie tył jeszcze bardziej. A to już niezdrowe ;/. Jeszcze żeby je pił w ciągu dnia, ale w czasie kolacji to chyba najgorsze rozwiązanie.

Nie inna sprawa, tylko jesteś dwulicowa, jak 95% katolików. Wybiórczo traktujesz wiare, bierzesz to co ci pasuje, a to co nie, odstawiasz. Jak sądzisz, co jest większym grzechem wobec Boga - napic się piwka w poście, czy nie zachowanie czystości przedmałzeńskiej?

>> Wierzyć a praktykować to dwie różne rzeczy. Nie, to powinno być to samo. Po co wierzysz, skoro nie praktykujesz? :o A ilu znam takich co wierzą i praktykują? Mało. Dlatego napisałem, ze 95% katoików to dwulicowe mendy.

>> Wierzę w siłę wyższą ale nie wierzę w instytucję kościoła Głupie tłumaczenie, przecież przykazania boże pochodzą od boga nie od kościoła, tak? A tam jest przykazanie 6. Nie cudzołóż. Pod to przykazanie podpada też czystość przedmałzeńska, o której zresztą jest tez w piśmie św, które jest przecież pisane pod natchnieniem ducha św., czyli trzeciej osoby samego Boga, tak? :)

cudzołożyć-uprawiać seks z osobą będącą w związku małżeńskim lub samemu będąc w takim związku

>> uprawiać seks z osobą będącą w związku małżeńskim lub samemu będąc w takim związku Porozmawiaj z obojętnie którym księdzem, to zobaczysz jak bardzo się mylisz :) Albo po prostu poszukaj sobie interpretacji tego przykazania w necie ;) Służę małą pomocą: http://www.teologia.pl/m_k/prz-07.htm

Santo Subito --->>> Tu chodzi o mój spokój ducha. Nie będę pic podczas adwentu bo przynajmniej przez ten krótki okres mam pewnien powód żeby się wstrzymać i odmawiać wszystkim życzliwym wokół. Głupie tłumaczenie, przecież przykazania boże pochodzą od boga nie od kościoła, tak? A tam jest przykazanie 6. Nie cudzołóż. Pod to przykazanie podpada też czystość przedmałzeńska, o której zresztą jest tez w piśmie św, które jest przecież pisane pod natchnieniem ducha św., czyli trzeciej osoby samego Boga, tak? Przecież to się zgadza z moimi argumentami :D

>> Przecież to się zgadza z moimi argumentami Nie, stoii w sprzeczności do tego co mówisz. Bo stwierdziłaś, że wierzysz w siłę wyższą, czyli w Boga, tak? Skoro przykazania pochodzą od Boga, a Ty łamiesz jedno z nich, to w oczywisty sposób sama sobie zaprzeczasz. Poza tym w poście nie piją tylko alkoholicy, którzy musza sobie udowodnić, że potrafią wytrzymać 3 tygodnie bez piwa czy wódki :o

Santo Subito --->>> Kochasz swoją mamę? :D A jak Ci powie, żebyś np. nie uprawiał seksu przed ślubem to się zgodzisz? :D To, że wierzę w Boga nie znaczy, że muszę go słuchać :)

>>To, że wierzę w Boga nie znaczy, że muszę go słuchać To po co wierzysz, skoro żyjesz w sprzeczności z jego oczekiwaniami co do ciebie?

>> A jak niby mam przestać wierzyć? Czy to możliwe? Głupie pytanie. Nie jest głupie, tylko Ty nie ogarniasz własnej dwulicowości, relatywizmu i wzajemnego sobie zaprzeczania :) Zawsze śmieszą mnie ludzie uważający sie za katolików świętszych od biskupa, a w rzeczywistości towar na świętość z nich kurrewsko marny :classic_cool:

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ja tez nie pije alkoholu wogole, tylko szampana na sylwestra. Kiedys pilam czesciej, ale teraz alkohol nie jest mi potrzebny do szczescia.

>> A gdzie ja napisałam, że uważam się za dobrego katolika i że napewno pójdę do nieba? To sprawdzimy czy ty zdasz egzamin z logiki - czy aby życie każdego katolika nie jest podporządkowane temu, aby po śmierci pójść do nieba, a całe życie ma mu to zapewnic? :)

Gość daria1755
ci co nie pija to alkoholicy ktorzy nie moga pic lub katolicy, czyli raczej oba przypadki nic dobrego..