Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość honia25

bardzo opuchnięta w ciąży

Polecane posty

Gość honia25

witam.... jestem bardzo opuchnięta w ciąży od 18 tyg zaczełam powoli puchnąć, najpierw kostki vmiałam jak banie, potem kolana zaczeły mi zanikać a na końcu ręce, twarz- praktycznie cała...jestem tak opuchnieta, że mam zdrętwiałą cała prawą dłoń....do tego przez wodę tyłam kilogram tygodniowo..w efekcie przytyłam 20 kg...biorę ciągle leki na odwodnienie ale nic nie daja!!czy któraś z was też tak miała/?????? i czy to szybko zejdzie???? dodam, że nie mam zatrucia ciążowego bo mam to badane non stop..jestem załamana bo boje sie ze mi to nie zejdzie!!!! dosłownie nie moge patrzeć na siebie w lustro...

Gość sniadankoo
mnie dopiero "zeszło" w dniu porodu.A lekarz może coś doradzi na zatrzymanie wody w organizmie...?nie przejmuj się kilogramami bo to właśnie woda,a nie tłuszcz.Ja tez wyglądałam jak monster.Nawet fryzura,makijaż nie zmieniły mi wyglądu.

to dziwne ze w ciazy bierzesz leki na odwodnienie bo jest to bardzo niebezpieczne... mi opuchlizna zeszla jakies 2 tygodnie po porodzie dopiero... a co z nerkami??? robilas na nie badania??? moze przy nastepnym badaniu zrob sobie poziom mocznika i kreatyniny tak dla swietego spokoju... ja jedyne co moglam na opuchlizne w ciazy to lezec lezec i jeszcze raz lezec... o zadnych lekach nie bylo mowy a tez bylam baaaardzo spuchnieta...

Gość honia25
i co zeszło ci szybko??? bo ja mam takie momenty że wyć mi się chce!! wstydze sie rozebrać przy mężu, zawsze czekam az wyjdzie z łazienki!! to jest dramat..nie widać mi kostek na dłoniach a palce mam jakby mnie cos ugryzło!! lekarz mi nic nie doradził..powiedział ze taka moja juz uroda i musze to przeczekać!! ja bułam drobnej postawy 164 cm, 55 kg..a teraz...:((((

Gość honia25
robiłam badania na wszystko!! i mam w normie,nawet byłam w szpitalu na to i tam mi przypiusali to zeby woda uchodziła..tylko ze mi nie uchodziła i nie uchodzi!!jestem aktualnie w 36 tyg i mam nadzieje ze z porodem to sie skonczy!!

honia25 ja tak mialam w 1 ciazy praktycznie puchalm od samego poczatku w efekcie 25 kg na plusie a wygladalam jak monstrum zaraz po porodzie mi ta opuchlizna nie zeszla ale tak do 2 tygodni bylo juz ok i odpuchlam a u mnie dodatkowo w 38 tyg zdiagnozowali zatrucie ciazowe ktorego wczesniej nie mialam bo bylam caly czas pod kontrola wlasnie przez to puchniecie teraz jestem w 2 ciazy i jak narazie (33tc) nie puchne nie wiem co to spuchniete nogi i rece glowa do gory jesli nie masz zatrucia ciazowego a tylko puchniesz to niedlugo po porodzie to zejdzie i bedzie ok