Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aulllee

czy w czasie ciazy lub po urodzeniu mialyscie zwiekszone owlosienie ciala

Polecane posty

Gość aulllee

bo ja jakbym miala po porodzie mam wiecej wloskow na brzuchu twarzy rekach a nie mialam tak duzych jakie leczenie

nie mialam i nie mam. wrecz przeciwnie. wszystko zaczyna mi wypadac. po pierwszym porodzie bylo to smao. 2-3 miesiace po zaczely wypadac garsciami wlosy... ale urosly nowe :)

Gość zaburzenia hormonalne
w ciąży i tyle, w ciąży estrogeny stymulują włosy i te kóre normlanie by wypadały nadal trzymają się skóry, z kolei 2-3 miesiące po porodzie gdy hormony wracają do normy czyl jest ich mniej włosy na gwałt wypadają, na szczęście tylko te nadprogramowe z ciąży...jeśli jest inaczej to biegusiem do endokrynologa bo to może oznaczać problemy z tarczycą lub przysadką i można trwale wyłysieć na to żadne tabletki, witaminki z apteki nie pomogą, na hormony nie ma rady

Co do owłosienia na ciele to nie pamiętam jak to było u mnie w pierwszej ciąży- dawno temu:P A teraz w drugiej obserwuję odwrotne zjawisko- włosy na nogach np. odrastają wolniej, na rękach się jakoś tak powycierały:P A na brzuchu jest tyle samo- tylko, że stoją na baczność jakieś takie naelektryzowane heh