Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imie dla dziewczynki

jakie imie dla dziewczynki pasuje do nazwiska nowak

Polecane posty

Gość Wanessa przez w
Gdy nie widzisz chlopaka a on pisze ci ze ma na imie powiedzmy Jacek jak go sobie wyobrazasz? A gdy powie ze jest Olivier? inaczej prawda?

Gość a moja ma na imie wanessa
prawda, jak pisze ze jacek, to widze grubego brzydkiego, a jak oliwier to opalonego nruneta :) bo jest oliwier janiak :) wiadomo ze imiona jakos nam sie kojarza, ale mysle ze to nie fair od razu wyzywac lub obrazac kogos tylko dlatego ze mu sie podobaja inne imiona niz ania, basia, zosia

*bruneta

Gość Wanessa przez w
Tylko stwierdzilam fakt. Nie wyzywalam i nie obrazalam. swoja droga sama chcialam dac corce na imie Klaudia ale w koncu zoslala Marta. bezpieczniej.

ja mam takie nazwisko,a corce dalam na imie Martyna (na drugie ma kinga).miala byc Zuzia.Amelka tez ladnie no i Tosia pieknie :) moze cos wybierzesz.

Gość Kondziu
Mamo Wanessy przez w - to już całkowita porażka obce imię tak beznadziejnie spolszczyć. To brzmi bardzo zaściankowo i tak trochę doliną społeczną jedzie. Albo obce imię w oryginalnej pisowni, albo wcale. Takie przekształcania są komiczne i groteskowe. No i na pierwszy strzał kojarzą się z niedowartościowanymi rodzicami, z małej mieściny co próbują imieniem dla dziecka posmakować "wielkiego świata"... Robiąc mu tym samym krzywdę, ale o tym to się rodzic przekona za kilka lub kilkanaście lat.

Gość ogladaliscie wczorajsze
a tam jak sie komu podoba nie?:)

moj temat sie rozrosl widze:D wiec moja kolezanka chce miec dzidzie a ma na nazwisko nowak podoba sie jej nikola i natalia a dla chlopca to nie wie ale mysli o dziewczynce

Kochani rodzice!!!Moim zdaniem zagraniczne imiona sprawdza sie w czasie waszej bytnosci za granica,ale w Polsce wcale:) oczywiscie nazwisko na przyklad muller czy berg sie sprawdzi z wanesa czy brajanem

ja sie zgadzam z tym ze zagraniczne imiona sprawdzaja sie jezeli mieszka sie zagranica za to w Polsce zagraniczne imie jest spolszczone i w rezultacie brzmi ono obco dla polakow i wyglada obco dla obcokrajowcow. Bo taka Szanel nie bedzie jednoznaczna dla nich z Chanel. Ale kazdy nazywa swoje dziecko tak jak mu sie podoba i niech tak bedzie. :) nie mieszkam w Polsce i moj maz nie jest polakiem ale dalam na imie synkowi Sebastian bo to imie jest uniwersalne. latwe dla ludzi tutaj i jednoczesnie jak pojade do Polski to moja babcia nie bedzie sobie lamac jezyka.

Gość podoba mi sie imie Charlotte
ale tak wlasnie Charlotte czyli po francusku Karolina. ale w olsce nie moglabym tak nazwac SZARLOTA? to juz wole KArolina.

chcialam tylko dodac w moim temacie ze mamy niemieckie nazwisko wiec wanessa jak najbardziej pasuje do nazwiska..

Gość ja czekam do niedzieli
fajnie. tylko czy imie pasuje do nazwiska drogie panie to jak z torebka i butami.czy czarna wyjsciowa pasuje do bialych adidasow

Gość Kazik70
Dla chłopca to tylko Jan Nowak. Więc dla dziewczynki to może Janina?

Gość fajne polaczenia
znam takie Olivia Plackowska Kornelia Ogorek. Margerita Bulka Andzelika Pipka...:D

Gość to teraz ja teraz
a wy w kolko swoje... :O ok, w takim razie czy wg was do nazwiska moeller pasuje imie wanessa??

Gość NA_przekór
"jessica=kupa" bardzo inteligentne...więc przedstawię się Pani Rozumnej, osobiście nazywałam sie Jessica do piątego roku życia, po którym rodzice postanowili zmienić Jessica na Dżesika. I naprawdę nie rozumiem,jak Pani może ubiżać wielou kobietom,które mają na imię właśnie Jessica. Proponuję pomyśleć następnym razem,zanim Pani powie coś równie beznadziejnego... Jeśli autorka ma życzenie dać dziecku imię zagraniczne, Nicola do nazwiska Nowak nie bardzo pasuje.. Natomiast, jeśli szuka Pani po prostu ładnego imienia, w polskim kalendarzu można znaleźć ładne..np Lilianna...

Gość flowers126
Joanna !! :)

Gość trele mordka
najlepszy jest pan ginekolog,o ktorym tu co jakis czas mowa:Cnota:)

Gość dla mnie dziwne te teorie są
z tymi imionami.... ja wychowałam się w bogatej rodzinie- tato dyrektor, mama w banku pracowała jako główny kontroler analityki nacałe województwo.... a mnie się zawsze oryginalne małospotykane imiona podobały.... więc często i zagraniczne....moim zdaniem, raczej to kwestia tego, że zostałam wychowana na indywidualistkę... swego czsu bardzo podobałą mi się wspomniana Nicola - koniecznie przez "c" żeby można o tym powiedzieć :P, bardzo poboba mi się Angelika przez "g".... no ale jestem mamą 2 synów, więc.... nie powiem jakie mają imiona.... ale kierowałąm się między innymi tym - że były sporadycznie nadawane - więc nie dziwię się, że się nie każdemu podobają.... najważniejsze, że moje dzieci czują się z nimi wyjątkowe :D a nie, że kazdy pyta "byłem u Szymka"... "U KTÓREGO???" a do nazwiska Nowak pasuje mi imię LAURA pozdrawiam

Nadia Nowak- podoba mi się to zestawienie. Oklepane nazwisko i oryginalne imię.

Gość a mnie od razu podpasowało
Aleksandra Nowak Długie imię do krótkiego nazwiska

Gość maestro25
Ja noszę to nazwisko, a na imię mam Judyta. I chyba połączenie ładne... :)

Gość mam na imie Nikola przez k
Przepraszam że się wtrącę ale mam Pewną propozycję jak już zauważyliście to, to nie jest wasze dziecko. I nie wiem dlaczego wiekszości imię Nikola kojarzy się z imieniem prostytutek ja tak mam na imie a jakos wiem ile jestem warta i nie zamierzam być "kobietom z pod latarni". I nie mam kompleksów i nikt mnie nie wyśmiewa dlatego że mam imie Nikola a więc odczepcie sie od tematu czy imie pasuje czy nie!!! To rodzice powinni je wybrać!!! Ale niekażdy to rozumie A mnie np. podobają sie imona jak, Wanessa, lub inne SPOLSZCZONE ;d

Gość Też jestem nowak
A mam na imię Monika. Krótko, fajnie Monika Nowak.

Gość trololo
Wydaje mi się, że do nazwiska Nowak pasuję imię Oliwia, Nicola, Dominika... :P

ja tez mam to popularne nazwisko:/ rodzina mi podpowiadala ze pasuje imie Zuzanna,ale dalam inaczej na imie swoim córkom.

Gość to czemu zalisz
a ja znam chlopca (niecale 2mies) ktory nazywa sie Ignacy Kuta :O :O :O