Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość N500 F

antybiotyk Nobaxin500 - azytromycyna a Flucofast czy można łączyc?

Polecane posty

Gość N500 F

witajcie, może ktos będzie mógł mi pomóc: zachorowałam( gorączka + męczący kaszel) poszłam do lekarza, powiedziałam też że dostałam okres i mnie piecze przy oddawaniu moczu ( często mam jakieś infekcje i juz nie wiem co to jest:( czy bakt. czy grzyby ehh) . Lekarka przepisała Nobaxin 500 na 3 dni ( zawiera azytromycyne) działa na górne drogi oddechowe, no i też na narządy płciowe powiedziała że skoro mam pieczenie to może przy okazji pomoże. Ja sie wtystraszyłam że jak antyb. to moge grzybicy dostac no i łykam provag 1 raz dziennie, i trilac 3x2, i wczoraj jeszce użyłam globulki gyntima. No i mnie dalej troche piecze jakby przy wejściu do pochwy, dopiero zauważyłam odrobine białego zlepionego śluzu, nie weim czy to ten nieprawidłowy, czy może wypłynięta globulka, no ale razcej ona wypływa "wodnistą " konsystencją w nocy. W każdym razie mam w domu Flucofast 50 mg 14 tab( przepisała mi kiedyś na wszelki wypadek) i nie wiem czy mogę ją wziąśc dzisiaj, skoro dziś jeszce mam ost. tabl. antybiotyku? Czy są jakies interakcje?? Czy wziąśc ten flucofact np. 3 tabl. w odstępach 3-dniowych....

Gość N500 F
kurcze nikt nie wie??:( bo nie wiem czy teraz moge łyknąc ten flucofast....ostatnią tabletrke Nobaxin wzięłam dziś po 13....

Gość ja farmaceuta
po kuracji antybiotykiem jak najbardziej jest wskazane wzięcie Flucofastu jeżeli masz skłonności do grzybicy, jutro spokojnie możesz wziąć flucofast tak jak pisałaś 3tabl. po 50 mg w odstępach 3 dniowych, interakcji nie będzie

Gość N500 F
ok dzięki, a czy teraz już wieczorem mogłabym ją wziąśc??

Gość ja farmaceuta
Nie to za wcześnie, musi minąć min 24 h od ostatniej tabl. Nobaxinu, to antybiotyk o powolnym uwalnianiu, weź jutro :)