Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eduuardo

co kobiety wiedzą o piłce nożnej ???

Polecane posty

Gość myslalam ze mnie nic nie
Juz wiem :P Baraż – w wielu dyscyplinach sportu najczęściej dodatkowy mecz rozstrzygający, w zależności od powodu rozegrania barażu, o miejscu zajętym przez zwycięską drużynę. Baraże rozgrywa się obowiązkowo np. w Polskiej Ekstraklasie piłkarskiej pomiędzy trzecią drużyną od końca I ligi a 3. drużyną II ligi, czasem są to mecze dodatkowe np. w wypadku braku rozstrzygnięcia, kto zdobył mistrzowski tytuł. To juz sie wyjasnilo dlaczego nie wiem. Nigdy nie ogladalam Polskiej pilki :P Chyba, ze na Mistrzostwach ;)

a to definicja spalonego z wikipedii: Spalony następuje w momencie zagrania piłki przez współpartnera do zawodnika znajdującego się bliżej linii bramkowej przeciwników niż przedostatni przeciwnik i biorącego aktywny udział w grze. Zawodnik, który w momencie zagrania piłki przez współpartnera, przebywa na pozycji spalonej i według opinii sędziego, bierze aktywny udział w grze poprzez odnoszenie korzyści z przebywania na tej pozycji Szczerze mowiac jakbym nie wiedziala na czym polega spalony to po przeczytaniu tej definicji dalej bym nie wiedziala :D

myslalam ze mnie nic nie *no rewelacyjna definicja :))) i jak już ktoś wcześniej zauważyłem to słochoprzechodnie w różnych dyscyplinach

no ja właśnie wiem, na czym polega spalony, kiedy mi ktoś powie "o, teraz jest spalony" to owszem, widze to i rozumiem, o co chodzi, ale podczas gry nie dostrzegam takich szczegółów ;)

Gość mmouse
Nic nie wiem i jakos mi z tym dobrze. Po cholere mi wiedza o parunastu facetach latajacych po boisku?

moją żona jest specjalistką w wiedzy o piłce nożnej, ja natomiast, nie znoszę tego głupawego sportu, ale udaję, że go lubię i jestem w stanie bez odruchów wymiotnych przeżyć 15 min meczu

bmblondyn żona chyba cię oszukuje mecz trwa dłużej niż 15min wy po prostu oglądacie skróty albo powtórki :)))

eduuardo---> skad przypuszczenie o oszustwie zony? :O przeciez ja zrozumialam, ze bmblondyn glada kawalek meczu, ewentualnie caly - ale wtedy rzyga :P

ja też zrozumiałem :)) to był tylko żart zaczepny i mogę uwieżyć że ktoś nie tylko na piłkę ale ogólnie kiepsko reaguje na sport bo ja tak reaguje na seriale i reality show więc spoko :))

Gość a co powiecie na...
.... pasywny spalony? :D

to właśnie przez pasywnego, trudno komuś wytłumaczyć kto był a kto nie na spalonym :)))

lubię piłkę nożną, z chęcią oglądam mecz (jak mam czas). Kiedyś nawet miałam okazję zagrać z chłopakami. :)

pasywny to jeśli teoretycznie jest na spalonym, ale nie bierze udziału w danej akcji :) - ale w czasie meczu tez nie widzę :D

Gość a co powiecie na...
a ja gram.... jestem bramkarzem 🖐️

Gość a co powiecie na...
pasywny spalony - pilka podana do zawodnika nie znajdujacego sie na spalonym (lecz w tej chwili na spalonym znajduje sie inny zawodnik - pozycja na spalonym oznacza, ze jest zawodnik druzyny atakujacej, jest blizej bramkarza drzyny broniacej sie, niz jakikolwiek zawodnik druzyny broniacej sie z wylaczeniem bramkarza) a nastepnie podana do zawodnika, ktory znajdowal sie na spalonym w momencie podania pilki do zawodnika, ktory teraz podaje pilke :D zrozumiano? :D:D:D:D

to powinno być: "a ja biorę, bo jestem bramkarzem" :))) ile już meczy ustawiłeś ??? :))

Gość a co powiecie na...
zadnego meczu nie ustawilem, za to przez wiele meczy nie moglem zmruzyc oka.... jak moglem to wpuscic :(

no już dobrze, dobrze :)) ja też grałem ale w ataku nic tak nie deprymowało jak bramkarz który "wyciągał" wszystko

Gość a co powiecie na...
2 lata temu tez gralem w ataku :P ale zmienilem pozycje.... :D

Gość a co powiecie na...
klaudka jak na kobitke to bardzo dobrze :* :D

no dobra bramkarz nie podpowiadaj :) klaudka - jesteś dobra - więc mam pytanie: jaki musi być spełniony warunek by piłka wybijana przez bramkarza gdy wpadnie (nie dotknięta przez nikogo) do przeciwnej bramki była uznana za gol ???

Gość a co powiecie na...
pokaz mu pokaz... a najlepiej to mu daj :D:D:D:D:D

Gość a co powiecie na...
oj tam nie badz taka drobiazgowa :D