Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co myśleć

Ból piersi

Polecane posty

Gość nie wiem co myśleć

Witam. Mój problem polega na tym, że od ponad tygodnia, może od dwóch bolą mnie piersi. Głównie przy dotyku. Biorę tabletki antykoncepcyjne Regulon, to może być od tego?? Biorę je od sierpnia, wcześniej też je brałam, rok temu w sierpniu zaczęłam, potem miałam przerwę od kwietnia do sierpnia właśnie, a właściwie początku września. Badam piersi raz w miesiącu, sama i w środę wyczułam jakiś jakby guzek koło brodawki ale nie samego sutka tylko jakieś 1,5 cm od. Nie jestem pewna czy to nie po prostu zgrubienie jakiegoś przewodu czy czegoś takiego, zwłaszcza, że od badałam to miejsce wczoraj i dzisiaj i nie mogę tak od razu wyczuć tego zgrubienia. Niepokoi mnie tylko ten ból piersi bo trwa już dość długo. Macie jakieś rady??

Gość być może to od tabletek
ja ogólnie sama nie biorę tabletek, bo mnie i bez nich piersi bolą przed okresem że można zwariować, a co dopiero, gdybym miała czuc taki dyskomfort na co dzień. Aha, te grudki, guzki itp. zazwyczaj nie bolą, tylko są wyczuwalne. Najlepiej idz do lekarza, przeczytaj ulotki tabletek i zastanówcie się z lekarzem, co robić dalej. Być może pigułki ci nie służa.

Gość nie wiem co myśleć
Ta grudka mnie nie boli, dziś to jej już nawet nie wyczuwam więc to było zapewne jakieś zgrubienie węzła czy czegoś tam innego. Dzięki za radę.

przy antykoncepcji skutkiem ubocznym są torbiele piersi-niech zbada to lekarz. W którym dniu cyklu jesteś? jeśli po wulce może też być to mastodynia-pomaga na ten ból lek homeopatyczny mastodynon w kroplach.

Gość nie wiem co mysleć
W poniedziałek dostanę okres ale to nie ma znaczenia bo przecież mój cykl jest sztuczny, nie mam owulacji przy tabletkach (a przynajmniej nie powinnam). Jak za miesiąc będę miała ten guzek to pójdę do lekarza, jak na razie to chyba spanikowałam czy coś takiego bo nie mogę go już znaleźć, nie jestem pewna czy to guzek czy jakieś naturalne zgrubienie.