Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lea211

Do jakiego wieku dziecko powinno spac w dzien?

Polecane posty

moje dziecko spało do ukończenia 4 roku zycia, aczkolwiek nie uważam, żeby był małej inteligencji i nieciekawy świata :D:D:D

Gość sdfghjkl
Pablo cohello ale pierdolisz glupoty az zal słuchac

moja crka ma 3l i prawie 2mies i od dość dawna nie śpi w dzień ale czasem jej się zdaży gdy jest zmęczona i prosi zeby jej pościelić łóżko. jest pełna energi zawsze ma swoje do powiedzenia i lubi szaleć słuchać muzyki tańczyć i bawić się z psem. nie wiem skąd pomysł że dzieci które nie śpią w dzień są np upośledzone?!

Gość fwefref
Hmmmm... Moja córa ma 2,5 roku i jej "drzemka" trwa 3 godziny. Pewnie po mnie to ma. Ona zasypia i ja też się kładę i śpię. Mam nadzieję że jej tak zostanie na długo jeszcze.

Nie ma "powinno" albo "nie powinno"... tylko "potrzebuje albo "nie potrzebuje" :P Moja cora ma 3 latka i 2 miesiace i spi w dzien :) Wstaje rano ok 7h30 - 8h00 pozniej robi sobie siestke ok 14h00 (1.5 godzinki) a wieczorem idzie spac ok 22h00. Raz w tygodniu idzie po poludniu do "Ogrodka zabawy" i wtedy siestki nie robi ... tyle ze po powrocie, ok 17h30, i tak w 99% kladzie sie na kanapie i zasypia i wstaje na kolacje ok 19h00, wiec widac tego popoludniowego odpoczynku jeszcze potrzebuje :)

mój ma 4 latka i 1 m-c i też potrafi na 2 godziny sobie uciąć drzemkę, osobiscie wole go nie układac na spanie w dzien bo potem pozno zasypia -ok.22-23

Moja córcia ma 16 miesięcy i wstaje rano o 7:00 - 8:00 popołuniu ma dżemkę od 12.30 - 15.00 i kłade ja spać o 20.00 i zasypia sama o 20.30 :) Wole kiedy córcia śpi popołudniu, bo wieczorem staje sie marudna jak nie miała dżemki :)

Gość Pablo cohello
06:59 [zgłoś do usunięcia]sdfghjkl Pablo cohello ale pie**olisz glupoty az zal słuchac Na forum raczej ciezko sluchac, ewentualnie mozna czytac. A jesli nie wylapalas/es ironii do lilii ktora pisze glupoty to juz twoj problem. A ty Widac ze byles/as w tej grupie dzieci opoznionych. Rozumiem i wspolczuje

Gość tata 3latka
W trakcie snu dzieci rosną. Rosną kości, zeby, wlosy a także rozwija się mózg. W trakcie drzemki mózg dziecka "zapisuje" wszystkie informacje jakie zdobył w ciągu dnia oraz tworzy nowe szare komórki, dlatego tak ważny jest sen. Ale z drugiej strony jeśli dziecko nie jest zmęczone w ciągu dnia to nie ma sensu żeby je zmuszać do spania.

Gość mamulita
dziewczyny ja miałam problem z m oim maludą bo od urodzenia(!) nie spał w dzień jak miał ok 2 miesięcy zaczął robić drzemiki ok 15 minutowe 2-3 razy na dobę martwiłam sie strasznie że nie rozwija sie jak trzeba bo wiadomo ze dziecko rośnie i rozwija sie w tym okresie najbardziej podczas snu właśnie... ale plus był taki że jak o 21 szedł spać to ja go dobudzałam ok 11-12 w południe wiec byłam zawsze wyspana:). nie zauważyłam też większych problemów ze zdrowiem dziś ma 4 latka w dobrym stopniu zna angielski, liczy do stu a nawet dalej, dodaje odejmuje mniejsze liczby, i wszyscy łącznie z przedszkolankami dostrzegają że jest ponad przeciętnie inteligentny. mój syn nie zadaje pytań typu dlaczego trawa jest zielona tylko np jaką powierzchnie ma uran albo gdzie rozpoczyna sie stratosfera:)...chociaż nie powiem że mnie to nie martwi że będzie miał ciezko w życiu przez to jaki jest...dobrze chociaż że natura mu urody nie poskąpiła bo taka inteligencja nie jest ceniona zbyt w społeczeństwie:/

Gość kajetankaaaaaa
a jak u was? moja mała np spi w dzien ok 1,5 h do 2 i trzeba ją budzić:) a ma już 3 latka:)

A moje dwie namlodsze corki (jedna w 3 podsts, druga w maluchach w przedszk.) po przyjezdzie do domu jeszcze ucinają sobie niespelna godzinną drzemke i nie widze nic w tym zniepokojacego (mala w przedszkolu nie spi) Najwyrazniej takie zapotrzeboanie ma ch organizm :)

Gość zonaKraka
Mój miał jakieś półtorej roku jak przestał spać w dzień- wcześniej miał drzemki po 1,5- 2 godz albo więcej, za to w nocy zasypiał nieraz po północy dopiero... kładzenie go na drzemkę to była też cała przeprawa. Teraz kładzie się spać o 20:00 i śpi jakieś 12 godz. Może jakbyśmy mieli dom to by inaczej wyglądało, bo u babci jak biega pół dnia na podwórku to jest bardziej zmęczony.

moja corka ma prawie 18 mscy.i spi w dzien ok 2-3 godz.wieczorem o 20 myjemy zabki i do lozka.ok 20.30 juz spi .wstaje rano ok 7

Gość Avel
Mój synek ma dwa latka i 4 miesiące od nie dawna sam nie chce spać w dzień. Wieczorem chodzi spać około 19 i wstaje 6 - 7 rano. W dzień spał zwykle od 10 do 12. W sumie wolałabym żeby jeszcze spał w dzień,ale jak nie chce to nie będę go przecież zmuszać. Aczkolwiek nie uważam, żeby był niedorozwinięty czy coś takiego, wręcz przeciwnie jest żywy, ciekawy wszystkiego i dużo już mówi.

Gość gość
Mój synek ma 3,5 lat wstaje o 7 -7:30 ok 14-15 drzemka ok 1h chodzi spać ok 20 - 21max.Jest radosny i lubi się bawić także poprawnie się rozwija. :)

Gość gość
Moja córka ma prawie 2 latka i nie śpi w dzień za to idzie spać na noc z regoly o 20 i śpi do 9-10 rano

Gość gość
Do jakiego wieku dziecko powinno spać w dzień? Do takiego wieku kiedy jeszcze tego snu będzie potrzebować. Jeśli nie będzie potrzebować to nie zaśnie w ciągu dnia. Mój mały przestał mieć dzienne drzemki jak miał ok 2 lata, sam nie chciał spać, nie zmuszałam go do spania, nieraz pomimo ze wstał ok 6, cały dzień nie spał, to potrafił zasypiać dopiero ok 22. Oczywiście czasem się zdarzało że sobie zasnąl czasem w ciągu dnia, ale to sporadycznie. I dorosłym ludziom zdarza się spać w ciągu dnia. Jedne dzieci potrzebują więcej snu, inne mniej. Więc dopóki twoje dziecko będzie chciało spać w ciągu dnia, to niech śpi, bo widocznie tego będzie potrzebować, a jeśli już nie będzie chciało spać w dzień, to nic na siłę, niech sobie bryka :)

Gość gość
moja córcia ma 5 lat i często lubi spac w dzien

Gość gość
to bardzo indywidualna sprawa. Pamietam z dziecinstwa,ze najwieksza trauma bylo dla mnie lezakowanie w przedszkolu. W ciąguu 3 lat nie zasnelam na nim ani razu, strasznie sie meczylam leząc. Moja corka przestala spac w dzien, gdy skonczyla rok - wyrosla, zywa, zdrowa :)