Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karrrrrrrrrrrrrrrolina

Jak to zrobić? - komputer.

Polecane posty

Cześć. Niestety muszę dzielić jeden komputer z jeszcze jedną osobą , z którą nie utrzymuję dobrych relacji. W związku z tym, mam do was pytanie. Jak stworzyć na komputerze, tak jakby dwa konta. Nie wiem jak to fachowo nazwać. Wiecie, żeby przed włączeniem trzeba się było zalogować. I żeby trzeba było wpisać swoje hasło. Bardzo proszę o rady, bo ja niestety na komputerach się nie znam. A tamta osoba jest po prostu niekulturalna w swoim zachowaniu (chodzi mi o przeszukiwanie rzeczy zapisanych na komputerze i tego typu). Z góry dzięki za pomoc.

Aha :) A na tym nowym koncie wszystko sobie będę musieć instalować na nowo?

nie będziesz musiała. po utworzeniu konta znowu wchodzisz w panel sterowania i klikasz ikonę swojego konta tam jest opcja utwórz hasło , i finito :p

To dzięki bardzo :D 🖐️

Gość Źek
Takie konto i tak Cię przed niczym nie uchroni, bo druga osoba dalej ma dostęp do twoich danych i dysków. Musisz jeszcze włączyć blokadę na daną partycje, a wtedy rzeczywiście nikt nie będzie miał wglądu do twoich plików.

Gość KKKaroliina
A jak zrobic ta blokade?

Ale jak będzie hasło? Zresztą to jest taki idiota, że wie 100 razy mniej ode mnie. Z drugiej strony jest tak niesamowicie wścibski i ciekawy, że kiedyś to może posłużyć jako jego broń... :o