zimny-maj 0 Napisano Listopad 29, 2008 Witam ;) Ja i mój chłopak chcięliśmy zacząc współżycie. Czytałam na kilku forach, że przed tym trzeba się przygotowac-tj. porozmawiac ze swoim partnerem...... Mogłybyscie/moglibyście mi podpowiedziec o czym??? i jak zacząc tą rozmowę??? Byłabym baaardzo wdzięczna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lusterko lusterko no powiedz Napisano Listopad 29, 2008 Ja przezylam zwoj pierwszy raz niecale pol roku z temu z chlopakiem z kotym jestem do dzis, czekalismy oboje jak bedziemy gotowi, dla mnie jak i dla niego to byl pierwszy raz. Przedewszytskim pomysl o zabezpieczeniu, ja stosuje akurat tabletki antykoncepcyjne. Nio i o atmosferze nie powinien wam nikt przeszkadzac, my bylismy sami, oczywiscie troche sie stresowalismy i wyszlo tak, ze wlozyl do polowy, ale za drugim razem bylo juz do konca, a teraz jest cudownie pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MAMAANI Napisano Listopad 29, 2008 MAŁOLETNIE KURWY Z WAS DUPCZYC BY SIE TYLKO CHCIALY BLEEEEEEEEEEEE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MAMAANI Napisano Listopad 29, 2008 bardzo dobrze że myślisz o antykoncepcji, ale nie sądze żebyś czerpała choćby minimalną radość z TAKIEGO seksu. wyobraź sobie sytuację: jesteście sami, macie dla siebie dużo czasu. ochota na sex gigantyczna, ale Ty mu mówisz ze nie dzis kochanie bo mam dni płodne... przypominam że właśnie podczas dni płodnych ochota na sex jest największa... a jeśli traficie na dni niepłodne to.. Ty wsadzisz sobie globulkę która cholernie sie pieni i musisz odczekac troche czasu zanim sie rozpuści. potem założenie gumki. a na sam koniec facet konczy do chusteczki... no żenada po prostu. i jeszcze ciagły strach przed ciążą. a gdzie romantyczność, spontaniczość, taka czysta radość z seksu? dziewczyno opanuj się i pomyśl. nie warto iść do łożka z kimś do kogo nie masz 100% zaufania. podejmując decyzję o współżyciu musisz liczyć sie z wpadką. i zamiast kombinować na tysiac sposobów zainwestuj w 1 a skuteczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yassminelka 0 Napisano Listopad 29, 2008 hm...z tym ze przy tabsach nie ma dni plodnych....a co do odpowiedzialnosci to z tym sie zgodze. zawsze z wpadka sie trzeba liczyc. zimny-maj- ja polecam tabletki + prezerwatywy....trzeba miec naprawde mega pecha zeby przy takim zabezpieczeniu wpasc. poza tym nie stresujesz sie wtedy ciaza:) zastanow sie przede wszystkim czy naprawde jestes na to gotowa, czy akceptujesz swoje cialo, czy mu ufasz. zapytaj co by bylo w wypadku ewentualnej wpadki i w ogole jak on sie na to zapatruje. jeszcze jedna rzecz, nie dawaj sie namawiac na stosunek przerywany, seks bez gumki, bo facetowi bedzie przyjemniej. chwila fajnego seksu i co potem? bedziesz schizowac i sie zadreczac ze wpadlas. mysl tez o sobie, bo faceci to niezli kombinatorzy ;) nie mam na celu krytykowac ciebie, ani twojego partnera, ale poprostu mowie jak jest i jak bylo w moim ptrzypadku :) pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Natal 0 Napisano Listopad 30, 2008 do MAMAANI: to Ty się ogaranij!!!!! jezeli ktoś pyta o pierwszy raz to dobrze! lepiej jest byc dokladnie poinformowanym!! niz malo wiedziec i potem sie domyslac albo cholera wie co jeszcze! nie badz taka zaozumiala bo to tylko prowadzi do tego ze ja odczytałam Twoja notke jako wylanie zalu o swoj nieudany pierwszy raz albo w ogole nieudane zycie intymne!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
okienko 0 Napisano Listopad 30, 2008 ja z moim partnerem pierwszy raz robiliśmy bez zabezpieczenia... było cudownie... zreszta nigdy się nie zabezpieczamy.... :) trzeba wiedzieć jak się kochać... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Natal 0 Napisano Listopad 30, 2008 DO Zimny-maj: porozmawiaj szczerze i otwarcie ze swoim lubym;p o tym jak mialoby to wygladac i gdzie i kiedy (poswirujcie troche razem) poruszcie temat antykoncepcji.... moze prezerwatywa na pocztek (a jesli potem stwierdzisz ze nalezysz do dziewczyn ktore lubia czesto wspolzyc zglos sie do ginekologa i popros o tabletki antykoncepcyjne, lekarz powinien skierowac Cie na szczegolowe badania krwii i po ich szcegolowej analizie przepisac Ci tabletki :) ) jesli chodzi o pierwszy raz musisz byc rozluzniona a ch;opak podniecony, tak aby jego czlonek byl bardzo twardy, pierwszy raz oze byc bolesny ale NIE NALEZY SIE ZRAZAC!! mozesz poprosic go aby był delikatny ale WIEDZ ze blone najlepiej przebic mocnymi zdecydowanymi pchnieciami ;p;p;p PAIEtaj ze to ma byc przyjemnosc oboje badzcie POZYTYEWN|IE nastwawieni!! jesli za pierwszym razme sie nie uda to nic probujcie dalej na loozie i bez stresu ;) jak jakies watpliwoscie to pisz;) pomoge jesli bede w stanie:) pozdrawiam i czekam na raport z pierwszego razu :PP :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Natal 0 Napisano Listopad 30, 2008 z czasem nabiera sie wprawy, doswiadczenia itd ale jakos trzeba zaczac wazen zeby pamietac ze to ma byc przyjemnosc:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach