Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pierun z dupu

Czy już macie

Polecane posty

Gość Pierun z dupu

prezenty gwiazdkowe ??

Gość podnoszeee__gdyz
juz sie zastanawiacie nad tym?? Ja nie zarabiam duzo a troche prezentów musze zrobić Mama Brat(10lat) siostra(6lat) Babcia Ciocia Brat cioteczny(18lat) Siostra cioteczna(20lat) Mąż Córeczka Męża mama Męża tata Męża chrześniak (7lat) Męża bratanice (11 i 14lat) No i jest problem co komu kupic:O, cioci, bratu i siostrze ciotecznym to po jakims drobiazgu, kosmetyki tak do 20zł Mam juz prezent dla mamy a wlasciwie jego część kupilam śliczne kolczyki i dla męża bratanicy mam łańcuszek bo tez zobaczyłam a wiem ze takie rzeczy jej się podobają, więc juz kupilam... zostaje mi cala reszta:D najsmieszniejsze jest to ze pare dni przed wigilią mąż ma urodziny wiec musze mu kupic jeszcze cos na urodziny

Gość to nie jest smieszne

Gość masz racje
jesli ktos ma do zrobienia duzo prezentow,to czas juz dzialac, dobrze ze przypomnialas bede to miala na wzgledzie chodzac na zakupy.

Gość a dla mnie
usiasc do stolu mozna,co niedziele,przynajmniej tak jest u mnie. A swieta to czas wyjatkowy a szacunek okazujemy sobie przez caly rok. Prezent,to tylko uwiecznienie na najblizszy rok wspomnien z ostatnich swiat.

Gość podnoszeee__gdyz
no wlasnie u mnie są prezenty a że duzo nei zarabiamy, to kupujemy je juz od pazdziernika, my sobie dajemy po drobiazgu tylko tak zeby podtrzymac tradycję:D ale ja uwielbiam kupowac innym prezenty, niby denerwuje sie ze musze się nagłowić co komu kupic zeby prezent byl trafiony ale uwielbiam to :D

do a dla mnie: no właśnie w tym rzecz, że my na święta wyjeżdżamy zawsze do dziadków, więc wspólnie co niedzielę do obiadu usiąść nie możemy, nie ma w mojej rodzinie tradycji kupowania prezentów i ja nie uważam tego, za coś nietaktownego czy niestosownego. Podobnie nie obchodzimy urodzin, imienin itp. szacunek okazujemy sobie czynami cały rok, nie potrzebne do tego są święta. Ale nie mówię, że dawanie ich jest złe. Jak to mówią "co kraj to obyczaj":)

Gość u mnie tez bez prezentów

To nic złego przecież, że nie ma w jakimś domu tradycji dawania prezentów :) W końcu święta to przecież nie tylko prezenty, a przede wszystkim klimat, który tworzy rodzina zebrana wspólnie przy dużym stole. U mnie co prawda prezenty się daje, ale to nie jest priorytet w święta. W tym roku z mamą robimy dla dziadków taki pięknie oprawiony fotoalbum ze zdjęciami naszej rodziny. Mama znalazła w internecie stronę superfoto.pl gdzie robią takie piękne cuda :)