Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewimek

Jak odbudować florę bakteryjną jelit???

Polecane posty

Gość niewimek

Macie jakieś naprawde skuteczne sposoby jak to zrobić? mam bardzo zniszczoną przez masowe ilości antybiotyków i niewłaściwą dietę,tzn. duże ilości kawy,czekolady,rafinowanego cukru,praktycznie tylko tym żyję,cerę mam do kitu,myślałam,że to hormony,biorę już pół roku i dalej pryszcze wyskakują jak szalone,już mi kiedyś lekarz,patrząc w moje oczy powiedział,że muszę odbudować florę bakteryjną jelit ale ja nie mam pojęcia w jaki sposób,brałam już coś z apteki ale to niewiele dało,a może za krótko brałam? :((

Gość a więc tak
po pierwsze zmień diete, bo bez tego nie na długo ci to pomoże, pozatym jedz jogurty, kefiry i coś z apteki

Gość niewimek
a coś więcej? to trochę mało...:((

Gość Edmund mały
jedz dużo ogórków kiszonych, kapusty kiszonej, kup sobie jakieś probiotyki w aptece, zero cukru, zero kofeiny, zielona herbata, dużo kasz, ziarna dyni, słonecznika

Gość niewimek
bez kofeiny???? tego nie wytrzymam ale przecież kofeina też dobra na trawienie i nie tylko?? :)

Gość kornikowa3
Zdecydowanie Twoje kroki powinny zostac skierowane w strone apteki po miedzy innymi taki probiotyk http://www.enterol.pl/ miej na uwadze to ze minimum 3 mc trwa odbudowa flory bakteryjnej po antybiotyku.