Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa1a23

OLIGOFRENOPEDAGOGIKA

Polecane posty

Gość ciekawa1a23

czy sa tu osoby ktore skonczyly ten kierunek? a moze macie znajomych ktorzy pracuja w tym zawodzie? jestescie zadowoleni z pracy? czy ciezko bylo ja znalesc? i jak z zarobkami

Gość ciekawa1a23
up

Gość niestety wszyscy
absolwenci tego kierunku siedza teraz w pracy na zmywaku w Anglii i najwcześniej odpowiedzą ci po godzinie 18 :classic_cool:

Gość ciekawa1a23
a Ty co skonczyles/as ze soboty masz wolne?:P

Gość ciekawa1a23
nikt sie nie wypowie?

Gość takatrochę
po "oligo" pracuje sie w szkołach specjalnych dla dzieci z opóźnieniem rozwoju umysłowego, w specjalnych ośrodkach szkolno-wychowawczych (szkoła j.w. z internatem), w poradniach różnego rodzaju itp. Zarobki najczęściej nauczycielskie, czyli nie powalające (na początek ok. 1000, po 20 latach pracy ok. 25000), do tego dodatek trudnościowy - nie pamiętam 20 albo 30% pensji zasadniczej. Można też oczywiście prowadzic działalność prywatną - jakieś formy nauczania czy terapii dla dzieci z zaburzeniami rozwojowymi. Na kokosy nie ma co liczyć. Trzeba to lubić i mieć mnóstwo cierpliwości dla podopiecznych.

Możesz również pracować jako nauczyciel wspomagający w klasach integracyjnych w szkole publicznej. Dzieciaków z adhd coraz więcej i tym samym klas integracyjnych coraz więcej. Ja przy okazji zrobiłam też inny kierunek i poszłam do pracy z klasami zerowymi :). Zarobki nauczycielskie, ja jako kontraktowy mam jakieś 1600 coś brutto + dodatek za wychowawstwo 130pln.

Gość takatrochę
W poprzedniej wypowiedzi napisałam o jedną cyferkę za dużo - oczywiście, po 20 latach pracy zarobki ok. 2,5 tys

z ze znajomych którzy pracują w tym zawodzie to np. Warsztaty Terapii Zajęciowej, terapia indywidualna, pedagog specjalny w szkole podstawowej, Pedagog Specjalny w Fundacji "Dać szansę". Możliwości jest wiele, ale trzeba mieć albo farta albo dobre plecy żeby pracować w zawodzie. Taka prawda :(.