Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tiatnum

andrzejkowe wrozby

Polecane posty

Gość tiatnum

czy ktos sobie dzisiaj bedzie wrozyl?:) znacie jakies andrzjekwoe wrozby?:P:)bo to chyba dzisiaj sie wrozy:)

Tak,dzis sie wrozy i baluje:D Wróżby dla Ciebie - Jeśli chcesz sprawdzić, czy Twoje drogi z wybranym mężczyzną się zejdą, puść na wodę dwie igły lub dwie zapalone świeczki i zobacz, czy się połączą. - By sprawdzić, jak gorąco jesteś kochana, zapal dwie kartki. Jedna niech symbolizuje Ciebie, a druga Twojego wybranka. Która kartka pali się żywszym płomieniem, ta osoba kocha bardziej. - By dowiedzieć się, jakie będzie imię przyszłego męża, umieść pod poduszką kartki z męskimi imionami, rano nie otwierając oczu, wylosuj jedną. Możesz też upiec ciasteczka z imionami w środku i sięgnąc po nie rano. - By poznać imię wybranka, możesz na obrzeżu miski wypisać męskie imiona. Następnie niech każda panna puści swoją łupinkę od orzecha na wodę. Poczekajcie, aż każdy "okręt" wybierze swój port. - Czas zamążpójścia określa wróżba z butów, które możecie ustawić po kolei lub rzucać za siebie. - O kolejności zamążpójścia może Wam także powiedzieć pies lub kot. W tym celu niech każda panna wsypie karmę do osobnej miski. Następnie wpuśćcie do pomieszczenia zwierzę i czekajcie, do której miski podejdzie najpierw. Jakiego charakteru będzie przyszły mąż, możesz się dowiedzieć z polana, które wyciągniesz z zawiązanymi oczami. Gładkie, jasne drewno - dobry chłop, sękate - porywczy, rozszczepione - niezaradny. Ilość małych sęczków oznacza liczbę dzieci. - Kim małżonek będzie z zawodu - powiedzą Ci wyjęte z wody, uprzednio specjalnie w tym celu włożone przedmioty. Ale zanim zaczniesz sprawdzać szczegóły dotyczące Twojego przyszłego męża, powróż sobie, czy ogóle zamążpójście jest Ci pisane!...W tym celu ustaw trzy spodeczki, pod dwoma spodeczkami kolejno obrączkę i różaniec, a trzeci spodeczek zostaw pusty. Pomieszaj naczynia i wybierz jedno z nich. Jeśli wybrałaś spodeczek, gdzie nic nie było - starą panną będziesz, spodeczek z obrączką - za maż wyjdziesz, z różańcem - do klasztoru pójdziesz.

Gość tiatnum
AnGel i co zrobiles(as) to wszystko?:):):):):):):)

Gość JUTRO SIE WRÓŻY
a nie dzisiaj

tiatnum - po 1wsze jestem kobietka:) Po drugie jeszcze nie wrozylam...ta ostatnia troche mnie przeraza ale....to tylko zabawa:) Dzis sie wrozy.....chyba:P

Gość tiatnum
wrozy podobno sie w tzw, wigile andrzejek czyli dzisiaj, ciekawe czy dzisiaj tarot inaczej opdowaida na pytania:)

no wlasnie,w wigilie sw.andrzeja wrozy sie:) Ja sporadycznie wroze z kart w andrzejkli ale keidys to co wywrozylam sobie to sie sprawdzilo......dzis jak bede miala okazje to powroze:) Zobacze co sie sprawdzi a co nie hehe

Gość tiatnum
a z jakich kart wrozych?:)

No wlasnie,te moje co czesto dobrze wrozyly,tzn.sprawdzalo sie to co wrozylam to zapodzialam gdzies i tearz mam nowe i ...mam male obawy ale zobacze jak bedzie:) Zwykle karty:) Ja juz musze zbierac sie powoli:) Milego dnia i wrozenia:D

Gość tiatnum
milego dnia:), ja raczej sama nie bede sobie wrozyla, moze ktos z kartami sie tutaj znajdzie:)

Gość pytajaca sie
kto spedza dzisiejszy wieczor samotnie?

Gość tiatnum
ja, bo moj facet jest daleko, wiec nigdzie nie wychodze bez niego...

Gość pytajaca sie
ja tez spedzam ten wieczor sama.

Gość tiatnum
więc przchlapane mamy:)

Gość pytajaca sie
ale to tylko 1 wieczor taki jakos trzeba przebolec