Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2323

BIOXETIN ważne!

Polecane posty

Gość 2323

Dzień dobry wszystkim :) Wczoraj psychiatra przypisał mi bioxetin - czy ktoś z Was go brał? Co dziwne, kazał mi brać po pól tabletki, czyli zaledwie 10 mg na dobę. Poza tym mam go brać rano, a na ulotce jest jest napisane, że lek powoduje senność, itp. pomóżcie :]

Gość njkjkjnj
bulimia? bierz jak ci lekarz nakazal, ale i tak z tego nie wyjdziesz pogiety kask do konca zycia hah

Gość 2323
nie bulimia... depresja

Gość Dasein
Bioxetin to odpowiednik Prozacu (fluoksetyna). Jest antydepresantem, który aktywizuje człowieka. Nie działa za bardzo na zaburzenia lękowe. Z początku może wywoływać senność, ale to minie. Zresztą masz małą dawkę.

Gość njkjkjnj
no to bierz tak jak lekarz przepisal, te leki po jakims czasie daja efekt terapeutyczny, nie ma sensu sie faszerowac "na zapas" jezeli nie poczujesz sie lepiej -psychiatra nakaze zwiekszyc dawke..

Gość 2323
no właśnie mam go na stany depresyjne... a nie na lęki. z tego linku już wszystko przeczytałam, ale wolałam sama zapytac :)

Gość Dasein
Jeżeli Twoja depresja powiązana jest z lękami, to lepiej spytaj lekarza o Seroxat lub Paromerck (paroksetyna) - nowszy lek, bardzo dobrze działający. Bioxetin może nasilić lęki, gdyż aktywizuje!

Gość 2323
ok.. dzięki wszystkim za odpowiedź 🌼

Gość 2323
no wlasnie o to chodzi, że nie mam lęków. Zmienne nastroje, obniżenie nastroju ogólnie, bezsennośc, drgawki przy zdenerowaniu, trudnosci z oddychaniem itd... itd...

Gość Dasein
Przez pierwszy tydzień, dwa - możesz się czuć troszkę zmęczona, ale to raczej minie. Zresztą masz pół tabletki, co przyzwyczai Cię do leku. Pewnie za dwa tygodnie lekarz zwiększy Ci dawkę. Efekty najwcześniej po miesiącu, dwóch, choć podobno u niektórych wcześniej. Powodzenia:)

Gość 2323
Dasein, dzięki wielkie :)

Gość tym razem pomarańcza
powiedzcie mi prosze czy któras biorac seroxat stosuje antykoncepcje hormonalna???lekarz przepisał mi yasmin a ja się waham juz kilka cykli

Gość Dasein
Hmm... Trudności w oddychaniu to przejaw nerwicowy. Bioxetin to dobry lek raczej. Powiniem pomóc na "doły" i "brak sił". Co do zbytniego zdenerwowania, nerwicowych objawów - tutaj przydałaby się terapia jakaś chyba. Chociaż trudno to ocenić na odległość:P

Gość 2323
Tzn zaczynam terapię na depresję, męczę się z nią jakiś czas, kiedys chodziłam na terapię, ale stwierdziłam, że nic mi to nie daje i przestałam. Teraz zaczynam znowu... to będą moje pierwsze leki. Wcześniej wierzyłam, że poradzę sobie bez nich. Psychiatra powiedział ze mam stany depresyjne, ale różne nerwicowe obajwy mam też, np własnie te drgawki czy spanie z zaciśniętymi zębami - potem boli mnie cała szczęka i nie mogę jesc... jest tego trochę ale na dokładną diagnozę jednak chyba muszę poczekac :]