Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nowajakość

do mam na wychowawczych ---- zmęczenie...

Polecane posty

jak sobie z nim radzicie, ktoś Wam pomaga, czy bywają kryzysowe chwile że chcecie wrócić do pracy ?? jesteście na urlopach z wyboru czy z konieczności ??

Jestem na wychowawczym z wyboru, ale już zastanawiam się czy nie wrócić do pracy, bo czasami mam dość. Gdybym wróciła do pracy, odżyłabym.

Gość aneska85
Ja jestem na wychowawczym z wyboru, mam dwojke dzieci i szczerze tez mam dosc.. Po calym dniu jestem wyczerpana, nie mam czasu dla siebie, mojego meza nie ma - pracuje zagranica i nie ma mi kto pomoc, nawet chocby ktos by mial to i tak nie prosilabym go o pomoc, marze o powrocie do pracy!

Gość marlut
a ja wróciłam jak dzidzia miała 8 m-cy i była to najlepsza decyzja w moim życiu.

Gość marlut
3/4 etatu.praca zmianowa,dzidzia do żłobka ,trochę teściowa pomaga jak mam dyżur nocny.

Gość asssss
nie ma zmęczenia, jedno to jeszcze ale nie rozumiem jak kobiety same siebie pakują w przemęczenie decydując się na drugie dziecko, tzn, jedno po drugim. Czy wam naprawdę nie zależy na tym aby normalnie zyc. To nie średniowiecze, ze kobieta nie miała prawa decydować o niczym, i że rolą kobiety było rodzenie i opiekowanie się dziećmi.

Gość masz racje
masz rację, a później marudzą, jakie to one przemęczone, jak to dzieci kosztują a oni nie maja pieniędzy itp.

ja też wokół widzę mamy, które wracają do pracy rezygnując już z bycia na wychowawczym...trudno jest wytrwać; my podjęliśmy decyzję o wychowawczym dobrowolnie i świadomie, widzimy jak jest ciężko nieraz. Przecież nawet najukochańsze dziecię bardzo potrafi zmęczyć, a gdzieś i kiedyś trzeba się regenerować - jesteśmy tylko ludźmi, prawda ? :P;)

Jestem na wychowawczym z wyboru,żłobek w grę nie wchodzi.Czy jestem zmęczona?....chyba nie,ale czasem mam chwile "ogólnej senności".Postanowiłam zrezygnować z urlopu,zwolnic sie z pracy i otworzyć coś swojego .Ale w domu.Póki mogę być z małą to będę.

Gość mama malej..
a u mnie jest tak: jakbym wrocila do pracy to musialabym zatrudnic opiekunke koszt okolo 500zl, czyki zostaloby mi na poczatku moze 500zl z wyplaty, teraz na wychowawczym ma 400zl, wiec nie oplaca mi sie wracac do pracy, planuje szukac nowej pracy ale jak mala bedzie miec 2 latka, moze wtedy moja mama mi pomoze, a zmeczona nie jestem, czasem tylko jak mala jest chora i nie moze spac w nocy to jestem spiaca w dzien , ale tak to ok, nie narzekam.. :)