Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka_

Pomocy!Mam dopiero 14 lat i ciemny meszek na górnej wardze!

Polecane posty

Gość jolka_

Pomocy! nie wiem co mam zrobić! nie chce depilacji woskiem wyrywania pęsetą bo juz próbowalam i odrastają a na laser jestem za młoda.Chce spróbować wodą utlenioną ale boje sie ze mi skóra tam zjaśnieje! juz dłuzej tego nie wytrzymam.Prosze,poradźcie co mam zrobić ?;((

nie sądzę, żeby woda utleniona pomogła-bynajmniej ja nie słyszałam o takiej metodzie. może potrzeba wyregulować hormon odpowiedzialny za to, albo poddać się trwałemu usuwaniu owłosienia-jest to drogie, ale chyba zależy od wielkości powierzchni, z której się usówa.

Gość jolka_
dziękuję osobie powyżej.Jest to dla mnie strasznie wstydliwe.Boje sie podejsc do kogoś bliżej zeby ktos nie zauwazyl i nie zacżal ze mnie sie smiac.Na allegro znalazlam sally hansen do rozjasniania owlosienia na twarzy.Ktoś go moze uzywał? bardzo prosze o opioie na temet tego kosmetyku ;(

nie załamuj się tym. spokojnie szukaj sposobu,a do tego czasu zgol maszynką, albo wyrwij. odrośnie, ale cóż, przynajmniej jakiś czas będzie spokuj. uwierz, że wiele lasek ma problem z takim nietypowym jak dla dziewczyny owłosieniem. osobiście myślę, że jesteś teraz w wieku dojrzewania i twoje hormony szaleją.l dlatego warto byłoby iść do lekarza ginekologa i poprosić o uregulowanie tego.

Gość idź lepiej do lekarza
ciemny meszek o 14 lat to złe połączenie, a jak u Ciebie z miesiączkami? Tak czy inaczej wybierz się do ginekologa

Gość lalamalowana
Broń cie pan bółg nie gol maszynką!! Odrastają ciemniejsze i grubsze!! jeżlei już to potraktuj woskiem - odrastają ale po kilku tygodniach. I idź do lekarza.....możesz mieć coś nie w porządku z hormonami... Ja też mam obfity meszek, tyle że jasny...na szczęście....

Gość jolka_
boje sie isc do ginekologa;( on jest widoczny w dobrym świetle jak się ktoś przyjzy i krótki.Myslalam zeby go czymś przyjaśnić np. tym sally hansen?;

nie znam preparatu o którym piszesz. ale jeśli nie kupi się go w aptece albo u kosmetyczki,a z niepewnego źródła to skąd wiesz jak zadziała??? a jeżeli chodzi o ginekologa to nie ma czego się bać. poradź się komuś o sympatycznego ginekologa np. kobiętę-ginekologa. jeśli już miesiączkujesz, a raczej tak, bo masz 14 lat to już masz powód, żeby iść do ginekologa. no i przy okazji możesz zapytać o swój problem.

Gość a nie boisz sie
że bedziesz mieć problemy z owłosieniem na całym ciele, tradzik i nie bedziesz mogła zajść w ciąże? Jesli się boisz to idź do ginekologa, bo ten wąsik to bardzo zly znak

Gość Również mam taki problem
Ja mam ten sam problem i również zwracam się z prośbą o pomoc! Kończę 13 lat za 5 dni, a ten problem nęka mnie już od kilku lat! Mam również ciemne włosy na rękach, ale to sprawa dziedziczna (mam je po matce). Moja mama twierdzi, że nie mam się czego obawiać i nie chce mnie wziąć do lekarza, ale ja i tak strasznie boję się o to, co będzie dalej.

Jesli chodzi o meszek na wardze sromowej zewnetrznej to jest to calkowicie naturalne.