Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złotko...

aborcja dzięki antykoncepcji?

Polecane posty

Gość złotko...

ile jest prawdy w tym że powinno się brać 3 pigułki antykoncepcyjne przez 7dni aż się wybierze cały blister i dostaje się okresu czyli następuje poronienie... moja znajoma tak zrobiła i się udało... ale kurde czy to nie jest groźne dla kobiety ? a jak się nie uda to nie zaszkodzi to dziecku? chyba tak... proszę niech ktoś się wypowie na ten temat bo nie wiem co mam o tym myśleć..(dodam że w ciąży nie jestem bo pigułek anty.używam do zabezpieczania się,a wszelkich mizoginów,fetyszów płodu i moherów proszę o nie wypowiadanie się,ja tu chcę poruszyć temat który możne w przyszłości pomoc jakiejś kobiecie żeby nie zaszkodziła sobie i płodowi) dziękuje za odpowiedzi z góry ;-]

Gość coś nie tak
masz niezbyt dokładne info, to nie chodzi o to , żeby dokonać aborcji, a o to żeby zapobiec zapłodnieniu w ciągu 72 h po stosunku, tak zamiast Postinoru czy EScapelle http://www.szansaspotkania.net/index.php?page=2515 http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=59 a proponowana przez ciebie metoda jest wysoce niebezpieczna i zawodna, jak się nie uda to dziecko będzie zniekształcone i może mieć niedorozwój narządów płciowych albo hermafrodytyzm

Gość meheret
"a proponowana przez ciebie metoda jest wysoce niebezpieczna i zawodna, jak się nie uda to dziecko będzie zniekształcone i może mieć niedorozwój narządów płciowych albo hermafrodytyzm" ????????????????????????????????????????????????????????????????? a kto ci takich bzdur kobieto nagadał????????? po pierwsze za pomocą tabletek anty nie da sie usunąć ciąży. Nawet postinor czy escapelle jeśli są wziete juz po tym jak nastapiło zapłodnienie to juz tu ani nie pomogą ani nie zaszkodzą pomimo końskiej dawki hormonów. wzięcie 4tabletek naraz to tzw metoda yuzupe ale nie każde tabletki sie do niej nadają i tutaj też zadziała wyłącznie jeśli jeszcze nie było zapłodnienia. wziecie całego blistra tabletek anty raczej poronienia nie spowoduje, ale narobi problemów zdrowotnych, na rozwój narządów płciowych dziecka nie bedzie miało wpływu. Niejedna kobieta nie wiedzac jeszcze ze jest w ciąży wzieła cały blister tabletek i ma zdrowe dziecko.

Gość złotko...
nikt nie nagadał znajoma tak zrobiła... właściwie powiedziałabym że przy mnie (mieszkałyśmy razem w akademiku) i poroniła... to nie działa na zasadzie wywoływania okresu? cały blister przez miesiąc może i nie zaszkodzi ale cały blister przez tydzień dziecku? oj chyba zaszkodzi...

Gość meheret
wiesz duza część ciąż we wczesnej fazie ulega samoistnemu poronieniu. Miałam koleżankę która uważa ze poroniła po tabletkach ziołowych, bo zrobiła test wyszedł pozytywnie a za 3 tyg dostała okres i już ciąży nie było. Byłoby zbyt piękne, gdyby w tak prosty sposób można było pozbyć sie niechcianej ciąży. To zaszkodzi bardziej matce niz dziecku. Padłoby całe polskie podziemie aborcyjne;p a bzdury to mówiłam o tym ze jak się nie uda to ze dziecko hermafrodyta będzie albo bęzie miało niedorozwiniete narządy płciowe.

Gość złotko...
hmmm..... pewnie masz rację ale to był początek trzeciego miesiąca... a pigułki z womenonweb?