Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrowowitka12

macie dobre sposoby na okropny kaszel?

Polecane posty

Gość chrowowitka12

meczy mnie juz od tygodnia. nawet antybiotyk nie pomogl syropy , mleko miód i maslo tez nie:(

Gość eeeeeeEEEEeeeeeeee
suchy, duszący - 3x5 ml Ambroksolu (max. do godz. 16.00 nie później) lub 2x1 saszetka ACC. Na noc 10 ml Dipherganu. Dużo pić (tylko nic alkoholowego hehe)

Ambroksol i ACC sa skuteczne w przypadku mokrego kaszlu, jesli juz to predzej Thiocodin a moze warto zrobic rtg kl. piersiowej? sa dwie mozliwosci: - po infekcji wirusowej dosc dlugo utrzymuje sie suchy kaszel zwiazany ze zniszczeniem nablonka migawkowego przez wirusy, nablonek potrzebuje czasu zeby sie zregenerowac, blona sluzowa jest wrazliwa i reaguje na drobne nawet bodzce, stad meczacy suchy kaszel, nic tam nie zalega wiec leki wykrztusne takie jak ACC czy Ambroksol mijaja sie z celem, Thiocodin dziala osrodkowo blokujac odruch kaszlu - niektore postacie zapalenia pluc manifestuja sie suchym kaszlem, ale wtedy najczesciej towarzyszy mu goraczka albo przynajmniej stan podgoraczkowy, jesli kaszel sie utrzymuje trzeba zrobic rtg kl. piersiowej

Tabletki na kaszel, zapytaj w aptece, bo nie pamiętam nazwy. Świetne na zahamowanie odruchów męczącego kaszlu. A wykrztuśnie nic nie przebije tabletek emskich. Ambroksole i mukosolwany się chowają. Na dodatek emskie są o wiele tańsze.

Inhalacje roztworem solnym z dodatkiem olejku eukaliptusowego (w ostatecznosci para z ugotowanych ziemniakow z majerankiem), nawilzanie powietrza, mucosolvan 2 x dziennie.

Gość kiinnyyy:)
Właśnie pije herbatke z majeranku mam okropny kaszel nie moge spać w nocy ani normalnie funkcjonować mam nadzieje ze pomoże :)

Gość idź do lekarza
ventolin do inhalacji, ale to na receptę ja mam astmę i dzieki niemu obywam sie bez sterydów

Gość taralato
Akurat w leczeniu z alergii to inhalacja ma moim zdaniem dużo sensu i widzę to po przykładzie swoich dzieci. Aparat taki bardziej profesjonalny to takich zabiegów mamy od niedawna i jest to polska produkcja - Alergia Stop. Działa szybko, może być stosowany przez dzieci i dorosłych. Co do hałasu to jest wyjątkowo mały jak na tego typu urządzenia.

Gość mirka65
Do inhalacji to mnie siostra namówiła. Najpierw robiłam sobie takie zabiegi nad miską z wrzątkiem, a ostatnio kupiłam bardziej PRO sprzęt - Sanity Simple. Dużo większy komfort:) Można w szybszym tempie całą inhalację przeprowadzić żeby to miało ręce i nogi, i żeby się lek wchłonął.

Gość irenasool
Wiesz co, w przypadku takich inhalatorów rzeczywiście dopasowanych do potrzeb dzieci to ja znam tylko Baby Sanity. Ten się faktycznie nadaje, można nawet już u maluchów które roczku nie skończyły taką terapię prowadzić. I mówię to z perspektywy lekarza, który często spotyka się z opiniami rodziców właśnie na temat inhalatorów. Z tego co mówią to w innych modelach zazwyczaj kompresor pracuje za mocno i druga sprawa, że sporo leku się marnuje.

Gość gość
Jak kaszel męczy tak, że aż trudno oddychać, to sięgam po przeciwzapalny syrop fosidal, zeby nie tylko złagodzić ataki kaszlu, ale przede wszystkim zlikwidować jego przyczynę, czyli stan zapalny

Gość jarmon44
W moim przypadku złotym środkiem jest Sambucol Extra Strong - lekarz polecił mi ten syrop i bardzo dobrze, bo okazał się skuteczny już na 2 dzień stosowania zauważyłem, że jest coraz lepiej także polecam!

Gość Mankolo
Sambucol Extra Strong jest faktycznie dobrym lekiem na kaszel i generalnie na pierwsze objawy przeziębienia warto miec go w swojej domowej apteczce to prawda :)

Gość gość
co dajecie dzieciom na kaszel? moja 2 latka kaszle ostatnio, dopiro na piątek udało się wcisnąć do lekaeza nie wiem co jej dawać do tej pory, czy robić inhaalcje i z czego?

Gość nrty
jestem fanką inhalacji, córcia po zapaleniu oskrzeli miała taki ciągnący się kaszel, nic nie pomagało na dłużj bo kaszel wracał, po budixonie neb w koncu przeszło, jakoś jej się to uspokoio, w nocy spokojnie spała bo kaszel już jej nie dusił

Gość moniaa122x
My też mamy ten Sambucol i również polecamy. Chroni organizm przed infekcjami i chorobami w okresie jesienno-zimowym jest niezastąpiony. Wcześniej córka opuszczała średnio przedszkole co kilka dni z powodu choroby teraz jest zdecydowanie lepiej.

Gość gość

Kupowałam parę tygodni temu inhalator Novama Familino Pro i jakiś zastrzeżeń nie mam. Rzeczywiście cichy i rzeczywiście wydajny. Nie wytraca mi leku, dobrze się sprawdza ten system oszczędzania aerozolu. Irygator jest tutaj w komplecie i powiem że bardzo intuicyjny w obsłudze, wystarczy zamknąć otwór powietrza palcem nakierować do nosa i gotowe.

Gość gość

Na stronie novamed.pl/novama-familino-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja masz mój inhalator który niedawno zamawiałem nam do domu. Sprawdza się, jestem pozytywnie zaskoczony. Spodziewałem się trudniejszej i bardziej czasochłonnej obsługi, ale jest okej, nie traci się czasu.