Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0000000000000000000

Do znających się na komputerach... proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość 0000000000000000000

Nie chce mi się szukać w ustawieniach i panelu sterowania dlatego proszę was o pomoc. Mam laptopa podłączonego do głośników. Nawet jak te głośniki wyciszę, to przy włączaniu chyba z wbudowanych w laptopie głośników włącza się dźwięk uruchamiania kompurta takie Ti-did. CO zrobić, żeby się go pozbyć, żeby po cichu uruchamiać komputer????

na pasku dolnym w prawym rogu masz ikonkę-trąbkę, wejdź i wycisz, będzie się świecić jako przekrteślona trąbka

Gość Staropolski laptop
w ustawieniach biosu można wyłączyć, a jak nie to poprostu rozkręć laptop i odczep mały głośniczek.

Gość 0000000000000000000
no ale jak wyciszę z tej trąbki z opcji sterowanie głośnością to nawet z głośników muza nie idzie. a jak się wchodzi w te ustawienia biosu????????

Gość Staropolski laptop
Jeśli nie masz pojecia jak sie wchodzi do biosu, to radze Ci w ogole nie probowac tam zagladac. Rozkrec laptop i odczep maly glosniczek, on i tak nie jest potrzebny, no chyba ze wystepuja jakies awarie.

Gość 0000000000000000000
A jak wyciszam ''syntezator SW'' i ''odtwarzacz CD'' w tych opcjach to muzyka gra ale nie wiem czy jakiś innych dźwięków nie wyciszyło... to które zaznaczyć, żeby tylko dźwięk wyłączania laptopa wyciszyć??? co oznaczają te ''syntezator SW'' i ''odtwarzacz CD'' i za jakie ustawienia są odpowiedzialne???

Staropolski laptop przy takiej wiedzy na ten temat rozkręcenie laptopa to też mało bezpieczny pomysł jest. Niby nic nie zrobi, a jak skręci, to mu dwa lapy wyjdą:D Autorze topiku: Wątpię, żeby dało się to wyciszyć z pulpitu:) Możesz wyłączyć muzyczkę towarzyszącą włączaniu systemu, ale piknięcie to raczej nie.

Gość INF0 BREAKER
Spróbuj tym sposobem: Mój komputer (WŁAŚCIWOŚCI) -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń -> Urządzenia systemowe -> Głośnik systemowy -> Nie używaj tego urządzenia (wyłącz).

Gość 0000000000000000000
info breaker - spróbowałam twoim sposobem, narazie nie moge kompa wyłączyć, bo mam na nim parę ważnych operacji ale za jakieś pół godzinki tak i wtedy się okaże :) P.S jestem dziewczyną :D a o rozkręcaniu laptopa nawet nie pomyślaŁAM :D:D:D

Gość 0000000000000000000
uruchomiłam od nowa..... nadal to samo.... :( pomocy!

Gość zimnooo
W control panel wybierasz ikonke SOUND, pojawi sie tabelka, wybierasz zakladke SOUNDS i odznaczasz haczyk przy napisie "Play Windows startup sound", finito.

Gość zimnooo
o to chyba chodzilo, tak?

Gość 0000000000000000000
a gdzie jest to control panel?? :)

Gość w-z
Wy sie dalej produkujecie i wymyslacie bzdurne podpowiedzi, a Wykolejony motorniczy dobrze napisal :o

nie wymyślam bzdurnych odpowiedzi na topik tylko odpowiadam na ostatnie pytanie. na topik odpowiedziałam wcześniej- z panelu się nie da;)

Gość 0000000000000000000
W control panel wybierasz ikonke SOUND, pojawi sie tabelka, wybierasz zakladke SOUNDS i odznaczasz haczyk przy napisie "Play Windows startup sound", finito. no ok, ktoś napisał słowa po angielsku, ale jakoś weszłam w sound - dźwięki ale teraz nie wiem bo w tłumaczu sounds znaczy brzmieć a tam wiele podobnych opcji. Można by tak po polsku napisać????

Gość 0000000000000000000
chyba już poradziłąm sobie, zaraz sprawdzę nie trzeba już pomocy chyba. Zaraz napisze wam.

Start ---> Panel sterowania ---> Dźwięki i urządzenia audio ---> zakładka: Dźwięki tam jest lista dźwięków przypisanych do określonych \"zdarzeń\" w Windows. Szukasz na liście: - Uruchomienie systemu Windows zaznaczasz, i na poniższej rozwijanej liście wybierasz (Brak), klikasz Zastosuj. Tak samo z opcją \"Zamknij system Windows\" - jeśli chcesz, żeby nie było dźwięku przy wyłączaniu.

Gość 0000000000000000000
wielbiciel - robiłam tak jak pisałeś i nadal to samo..... a co z tym biosem?????? jak tam wejść i co zrobić krok po kroku???????

Gość 0000000000000000000
upupupupupp

Gość 0000000000000000000
upuppupupp

Gość PaulinaXXX_82
ja tez proszę też mam ten problem i to tym bardziej bo mam małe dziecko, nie chcę go budzić, musiałam komputer do drugiego pokoju przenieść.... :( u mnie też nic nie skutkuje :( proszę o pomoc....

control panel/sound/zakladka sounds/ odznaczasz pole \"play windows startup sound\"