Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

solive

WPADKA TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE

Polecane posty

Dopiero co zaczełam brać tabletki antykoncepcyjne .. NOVYNETTE 9 tabletka.. dzisiaj jak kochałam sie ze swoim chłopakiem .. to pękła nam prezerwatywa .. ( nie pierwszy raz ! ale naszczescie zawsze konczyło sie wynikiem dobrym :) ) i chyba jednak troche spermy przedostało sie do środka .. Pomóżcie mi czy może dojść do zapłodnienia ? wiem że tabletki działają dopiero przy drugim opakowaniu.. i zalezy to od dnia czy jest plodny czy nie i zalezy od organizmu.. ale licze na szczęście.. bardzo sie tego bałam że jak zaczne brać tabletki to bede miec jeszcze pecha .. no i :( .. prosze o szybką odpowiedź !!

Gość a kto ci powiedział
że tabletki działają od 2 opakowania? co za głupoty....... TABLETKI DZIAŁAJĄ JUŻ PO 1 TYGODNIU czyli 7 dniach....

Gość udaj sie do
wrozki ... skad my mamy to wiedziec ??

a skad ty wiesz ze po tygodniu juz dzialaja ? sprawdzalas? mi powiedzial ginekolog ze lepiej zaczac po skonczeniu pierwszego opakowania

Gość madzia madziula
Tabletki dzialaja bardzo szybko, juz po kilku dniach. Chyba nie zrozumialas swojego lekarza

mam nadzieje ze to prawda ze tabletki dzialaja szybko .. ale duzo osob mi mowilo ze powinnlo sie dopiero kochac po skonczeniu pierwszego opakowania

Gość a kto ci powiedział
nawet na ulotce powinno byc napsiane... jeszcze nie czytałaś? :O

Gość madzia madziula
no coz, czas pokaze:)teraz juz za pozno na zastanawianie sie, prawda?:)

no wiadomo ze za pozno .. ale lepiej dowiedziec sie wczesniej co mnie czeka niz potem byc zdziwionym. To po jakim czasie one wkoncu dzialaja ? bo kazdy roznie mowi.. a ginekolog to chyba powinien mowic prawde .. he ;d

o ile wzięłaś pierwszą tabletkę w pierwszy dzień okresu, to działają one od tej pierwszej, wziętej tablety nie czytałaś ulotki?

ani jedna ani druga nie ma racji....dzialaja od momentu jak pierwsza tabletka sie chlonie...wiec jakies 3-4 godziny po wzieciu pierwszej tabletki.oczywiscie warto pierwszy tydzien jeszcze sie pilnowac dla pewnosci,ale generalnie nic nie powinno sie stac,a ty na 100% w ciazy nie bedziesz

Gość ale co zalezy
czy jest dzien plodny czy nie? przy tabletakch nie am takiego rozroznienia

no i kazdy gada roznie.. jedni że działają od razu, jedni ze po tygodniu a co najleprze.. ginekolog mowi ze po pierwszy zurzytym opakowaniu hehe :D no to musze przestudiować całą ulotke he fajnie:)

w momencie zazycia perwszej tabletki stajesz sie osoba nieplodna. Oczywiscie zalezy to czy nie zazywasz inych tabletek, przez ktore watroba nie wchlonie anty. Wszystko jest napisane na ulotce poza tym w necie jest pelno informacji na ten temat. Radze zmienic ginekologa.

Gość ale co zalezy
ja to wiem:) dlatego zapytalam autorki co miala na mysli piszac to

Gość TABleta zyleta
też miałam ten sam problem, myślałam że tabletki działają od drugiego opakowania, pękła nam prezerwatywa przy pierwszym opakowaniu, ja rozgorączkowana proszę gina o tabletkę "72 godz. po" a ona się śmieje i mówi że mam zabezpieczenie już od pierwszej tabletki (ja zaczęłam brać w pierwszym dniu cyklu) UWAGA ALE POD WARUNKIEM ŻE WZIĘŁO SIĘ PIERWSZĄ TABLETKĘ PODCZAS PIERWSZEGO DNIA CYKLU CZYLI OKRESU. W INNYM WYPADKU TABSY DZIAŁAJĄ DOPIERO OD DRUGIEGO OPAKOWANIA

Gość ale co zalezy
ludzie czytajcie ulotki? gdzie masz napisane ze jak ni wezmiesz pierwszego dnia to dzialaja od drugiego opakowania? nigdzie, jest za to napisane ze nalezy przez pierwsze 7 dni dodatkowow sie zabezpieczac

Wzielam pierwsza tabletke tak jak lekarz powiedzial.. jak tylko dostane okres .. to czyli tabletki juz działają i moge już bezpiecznie kochac sie ze swoim chlopakiem? :)

Gość TABleta zyleta
ale co zalezy - ciesz sie ze jeszcze nie wpadłaś, bo bym współczuła dziecku które ma taką głupią matkę :o

Gość TABleta zyleta
tak 19solive19 jesteś zabezpieczona. byłam dokładnie w tej samej sytuacji 2 lata temu i jakoś do tej pory w ciąży nie jestem

Gość tralalalllalala
sa rozne opinie. Ale czy przeczytałas ulotke?? J atez bralam Novynette, i wiem ze jest tam wyraznie napisane, ze tabletki dzialaja od pierwszej, ktora przyjmuje sie 1 dnia cyklu, natomiast w przypadku przyjecia 5 dnia cyklu pierwszej tabletki, nalezy zabezpieczac sie przez to pierwsze opakowanie. jesli ty przyjelas 1 dnia cyklu to jestes zabezpieczona o dpierwszej tabletki.

Gość ale co zalezy
a ja biore harmonet i jest tam napisane tak jak ja pisze wiec czytajcie ulotki bo kazde tabletki sa inne a dawac rad bo ja tak mam. to takie trudne? i niby dlaczego jestem glupia, bo przeczytalam ulotke? zenua

tableta zyleta no to jak ty bys wpadla 2 lata temu to tez bys byla glupia matką mówisz ?:D

Gość ale co zalezy
i tableta mama jestem od 3 lat, dziecko palnowane a tabletki baralam i biore 10 lat wiec o mnie sie nie martw

dziekuje wam wszystkim za informacje :P za te wredne odpowiedzi rowniez :P

Gość ale co zalezy
no wiec solive przeczytaj dokladnie ulotke i wszystko bedzie jasne:)

Gość TABleta zyleta
>>>>19solive19 (solive91@o2.pl) tableta zyleta no to jak ty bys wpadla 2 lata temu to tez bys byla glupia matką mówisz ? Ja o tej głupocie pisałam do osoby o nicku "ale co zależy" moja droga, a nie do Ciebie :)