Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miux

POMOCY!!! Jak zacząć być super fryzjerem? - szkoły?

Polecane posty

Potrzebuję od was opinie, propozycje, ... Jestem chłopakiem - mam 21lat. Gdzie najlepiej mam pójść na FRYZJERSTWA? Tzn. Jakie szkoły lub kursy ? Podajcie tylko w miastach nazw szkół lub miejsca: (prosiłbym o podanie nazwy szkoły, ulicę i też może być www). - Katowice i okolice, - Sosnowiec i okolice, - Kraków, - Warszawa. Gdzie NAJLEPSI wychodzą Fryzjerzy? Gdzie mi polecajcie! :D Z góry dziękuję za pomoc! ;* Pozdrawiam, Aniołek. ___________________________________ Jeżeli znajdują się błędy, to przepraszam!

Gość anetaneta
Polecam szkołę SELECT w Warszawie. Ja tam kończyłam kurs i jestem naprawdę zadowolona. Zresztą na wielu forach znajdziesz o nich dobre opinie. Ja na tej podstawie wybrałam własnie select. Poza tym u nich naprawde duzo sie cwiczy, a to chyba najważniejsze. Powodzenia:)

Gość Anq26
Bez względu na to na jaki pójdziesz kurs i tak liczy się ilość na początku nie jakość. Dopiero jak wyrobisz rękę to możesz myśleć o byciu dobrym. Przede wszystkim idź tam gdzie gwarantują modeli! To jest podstawa. Licz się z tym, ze koszty takiego kursu to kilka tysięcy złotych na początek. Na wstępie proponuję taki 3 miesięczny np. w ATF we Wrocku. Potem na żebry do dobrego salonu, żeby Cię wzięli chociaż na pomoc fryzjerską na pół etatu...i drugie pół w jakimś podrzędnym salonie, gdzie liczy się czas, a więc praktyka ilościowa a nie jakościowa... przy czym nie bierzesz sobie do serca ich zasad:) tylko chłoń te z dobrego salonu...Po roku starasz się gdzieś zahaczyć w dobrym salonie, gdzie gwarantują szkolenia, czyli salony firmowe, sieciowe....i dalej już popłynie... Bycie super fryzjerem nie jest łatwe, po pierwsze musisz się temu poświęcić, po drugie ćwiczyć cały czas, mieć szczęście i trafić na dobrych nauczycieli, być pojętnym uczniem, mieć do tego talent, mieć zmysł estetyczny, musisz być dobrym słuchaczem, mieć świetną sprawność fizyczną i koordynację ruchów...no i pracować na świetnym sprzęcie i produktach. "najlepiej to szkola zawodowa trzy lata praktyki i egzamin po kursach nie chca przyjmowac....." Co za bzdura.... Po pierwsze w szkole zawodowej uczysz się w salonie gdzie masz praktyki, jak trafisz do beznadziejnego zakładu, gdzie szefowa cały czas jedzie na wiedzy sprzed 20 lat to wiele się nie nauczysz...Po drugie teraz są takie braki w tym zawodzie, że przyjmują niemal każdego fryzjera albo nawet osoby, które wyrażą chęć zostania fryzjerem...