Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cholera jaka jestem wkurzona

zrobiłam z dziećmi wystawę w szkole o mikołajkach

Polecane posty

i dostałam opieprz od księdza (szkoła jest katolicka) za szerzenie zabobonów bo święty mikołaj to nie żaden krasnal tylko biskup. odpowiedziałam, że krasnal jest bardziej 'mikołajkowy' czy ksiądz tego chce czy nie i bardziej do dzieci przemawia własnie jego czerwone ubranko i renifery, a nie facet przebrany za biskupa.....szlag mnie trafia na to że o wszyskto się przyczepiają, oczywiście andrzejek też nie mogłam zrobić a o halloween to nawet bym się nie zapytała

Gość inesska24
zmień pracę na taka w której docenią Twoje starania

to trzeba było księdzu powiedziec, że gdybyś postawiła wizerunek biskupa, to po pierwsze większośc dzieci nie wiedziałaby po kiego on jest, a po drugie rodzice zastanawialiby się gdzie jest odpowiednia skrzyneczka do której trzeba coś wrzucic i w ogóle 'na co znowu zbierają?' ;)

chyba wiadomo, że jak szkoła katolicka to... trzeba było zrobić biskupa z pastorałem i bez reniferów to pewnie by to łyknęli + pościemniać jaki tro kościół jest dobry dla dzieci

ale wiecie, poprostu nie rozumiem tej całej nagonki, dlaczego oni tacy są: tego nie można, tamtego nie można, wróżby na andrzejki to grzech, harry potter to grzech;), halloween to już w ogóle no comment, na randki za wiele pewnie też nie powinno sie chodzić a ja nie uczę matmy ani fizyki gdzie nie ma za wiele pola do popisu z różnymi tematami tylko angielskiego i wiadomo że czytanki z podręczników są normalnie na każdy temat