Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

leon27

kto ma LINUXA????

Polecane posty

jak to dziala? chce zmienic xp na linuxa na laptopie, nie wiem jak to bedzie chodzic...

Gość ln
działa: sieć, pakiet biurowy, multimedia, pakiet rozrywka

czy programy do sciagania typu azyreus na tym dzialaja lub maj odpowiedniki? obecnie sciagam hh 8.04.1.1 pl czy ktos to ma?

to zalezy,czego oczekujesz. linux jest ok ale najpierw trzeba nad nim posiedziec zeby go poznac. jesli nie korzystasz z programow ktore sa tylko pod linucha to ok, bo inaczej chusteczkowo chodza pdo wine :>

Gość tego nikt ci nie powie
a nie lepiej nauczyć się obsługi .. windowsa, za którego (tak powinno być) zapłaciłeś ?

Gość to ja ci powiem
działają i maja odpowiedniki ;)

parametry mojego laptopa: pentium 3, 1066mhz, ram 512, dysk 20 gb, czy pojdzie mi to na tym sprzecie?

po co sie uczyc obslugi win? jak juz to umiem..a ten system jest na maxa beznadziejny :O o viscie to juz nie bede w ogole mowil..

Gość to ja ci powiem
chyba nie da się inaczej ... Wejdż na forum UBU i poczytaj czy twój sprzęt jest obsługiwany w pełni przez to dystro. Zainstaluj, sprawdź czy wszystko działa i testuj lina. tego nikt ci nie powie, czy wszystko będzie działac w razie czego zrób kopię ustaiweń/plików z win

Gość to ja ci powiem
Potraifsz ustawić Win i jednocześnie cię ten system wku ... ? No, no ... ;) Nie zaprzeczę, zdarzyć sie może w niektórych sytuacjach, ale to przypadek ... wyjątkowy ;)

jak mam zainstalowac tego ubuntu hh 8.04.1.1pl bym mial tylko jego? windowsa chc formatowac, nie chce tego miec, to co teraz sciagam ma wage okolo 690 mb, to jest plyta live cd czy pelna? czym to sie rozni, jak to sie robi by byla pelna wersja, nie znam sie..

Gość to ja ci powiem
Lin będzie dla ciebie "nadziejny", jeśli wszystkie komponenty lapka rozpozna bez problemu. Zazwyczaj najtrudniej przeskoczyć problemy sprzetowe, ale lapek dość stary wg parametrów, więc 7.04 tez nie najnowsze chyba rozpozna; chyba że się douczysz kompilacji jądra ;)

potrafie ustAWIC winde xp, wurzucic niepotrzebne rzeczy z tego systemu, ale on i tak strasznie obciaza kompa.

wejdz na forum ubuntu i tam masz wszystko na pewno wytlumaczone, arczej ciezko mi bedzie opisac tak dokladnie co i jak, tym bardziej ze obecnie z linuxa nie korzystam :P

a to ze ty chcesz:P zajrzyj na forum i tam poszukaj informacji jaka wersja bedzie najlepsza do konfiguracji twojego kompa, bo inaczej mozesz miec niestabilnosc systemu iinne problemy,lacznie z zaisntalowaniem systemu

Gość to ja ci powiem
a niech się uczy ... Moze będzi emiec farta i wszystko pójdzie ? zalezy co w lapku wsadzone, ale chyba takie starocie będa rozpoznane przez najnowsze jądro

no tak,ale chyba najlepiej zaczac od czegos co bedzie prawdopodobnie najlepsze dla danej konfiguracji :P

Gość ignorant linux
Ja mam linuxa. Nie czytam wszytskich komentarzy. Powodzenia w instalacji ;) :classic_cool: P.S.Debian GÓRĄ!!!!!! :P

no dobra, to co mi polecicie ? parametry pentium3 , 1066mhz, 512 ram, grafika ati radeon 16mb, 20 gb ram nagrywarka dvd, dzwiekowka allegro....

Gość ignorant linux
forum.ubuntu.pl Nie drogi na skróty, linux to nie skrót, to wygoda jeśli na początku poświęci się trochę czasu, później można być ignorantem ;) WG. mnie -jeśli jesteś początkujący instaluj Grymaśnego Gąsiorka- wydanie Ubuntu to jest.Powodzenia

Gość tego nikt ci nie powie
już napisaliŚMY , co masz zrobić ... instaluj i się przekonaj ... aha ... możesz dołożyć partycję na dane i ustawienia, jeśli chcesz - w razie reinstalki sie przyda (u mnie lin sypał się co chwilę niestety i .. czasem doszczętnie :( )

Gość ignorant linux
Tylko linux nie przyznam się od kiedy ;) Pierwszy linuź "EDI" jeśli ktoś kojarzy z młozieży :P