Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fajkakufajka

nie moge spac , wszystko mnie wkurza

Polecane posty

Gość demoqless
a kto pyta po nocy??? :D

Gość demoqless
co takiego ma w sobie Coelho że tyle kobiet cytuje go w opisach?

trudno byc dzisiaj romantycznym(A) w tych czasach, ale mysle ze jednak to mozliwe jesli nikt w nas nie zdepcze wiary w to ze warto kochac

a ja za Coelho nie przepadam szczerze mówiąc najbardziej z tego co pamiętam podchodziła mi Weronika, potem Na brzegu.. a tego co ludzie widzą w Alchemiku to już w ogóle nie kumam :p ale za to w domu u rodziców jest pełen zestaw książek Paulo :D moja mama go bardzo lubi i kupuję jej każdą pojawiającą się nowość

alchemik jest boski, to znaczy, mi sie baaaardzo podobal, 11 minut fajne, czarwonica z portobello fajna, otoz uwazaja ze coelho to taki troche magik ktory wciska tani kicz ze czytaja go wszyscy, oby wiecej takich tandet:)

Alchemik to mowi o zyciu, ze ono jest w naszych rekach, ze bedac dzieckiem wiemy co chcemy robic, marzymy o rzeczach wilekich, oczywsice dla nas wielkich, na rpzyklad marzymy podrozowac, ale potem dorastamy i to wszysto znika, zyjemy rpoza zycia, marzenia staly sie tylko jakims odleglym echem, boimy sie ryzykowac obawiajac sie burzyc jakas rutyne ktora uzyskalismy, i ze malo jest ludzi ktorzy potrafia spelniac sowje marzenia, ale a powinnismy podazac za wlasnym glosem, czesto tez ryzykujac tracimy wszystko i myslismy ze nie spelnilismy marzenia, a ono nas doprowadzilo do zuplenie czegos innego co stalo sie sensem naszego zycia, i za nadto myslimy o tym co przyniesie przyszlosc zamaist ciesz\yc sie dniem dzisiejszym, jutro moze nas nie byc wiec po co martwic sie o jutro skoro nie rpzezylismy jeszcze tego dnia do konca

z tym powyżej to się akurat całkowicie zgadzam :) tzn. z tym, ze z biegiem lat zapominamy co było naszym celem gdy bylismy dziecmi, przestajemy dążyć do spełniania marzeń itd. nie chcę tak :(

i o to chodzi w tej calej ksiazce:) , mysle ze na ich spelnienie nigdy nie jest za pozno...trzeba tylko cos w tym celu robic, chcoiazby malymi kroczkami, marzenia zawsze przeplniaja nasze mysli, warto je spelniac nawet te najmniejsze:)

hej, ja jestem :) właśnie wróciłam do domu niedawno, śpiąca strasznie jestem a jeszcze popracować trzeba, masakra :P najchętniej ciepła herba, jakiś film i lulu bym uskuteczniła :D a co u Ciebie?

Gość zieloneoczy
no witaj...ja tez spac nie mogę,może pogadamy o czyms konkretnym?