Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczewkaaaaaaaaa

do noszących soczewki kontaktowe

Polecane posty

Gość soczewkaaaaaaaaa

hej dzis mija trzeci dzień odkad zaczełam nosic soczewki - mam z nimi mały problem otóz czuje ze na prawym oku mam jakby piasek - taki minimalny dzis po raz pierwszy czuje cos takiego zastanwiam sie czy moge wyjac soczewke i ja przepłukac płynem? czy moge ja od razu załozyc na oko gdy ja przepłukam?

wyjmij - wyczysc mechanicznie (na czystej rece w srodek dloni wlej kropelke pluny, poluz soczewke i wlej jeszcze kropelke i delikatnie palcem drugiej reki wyczysc soczewke - pozniej przeplukaj ja plynem) i mozesz wkladac

Gość Polanna86
Dokladnie! Wyjmij, dokladnie przeplucz, wloz do oka. Jak mis ie dzieje cos takiego, to zwykle oznacza suchosc sluzowki. Pomocne sa sztuczne lzy ktore i tobie polecam :)

Gość soczewkaaaaaaaaa
dzieki - tak zrobie :-) Pozdrawiam!

Gość soczewkaaaaaaaaa
jesli chodzi to sztuczne łzy czy inne kropelki - wpuszczasz je do oka gdy masz soczewke na nim? czy jakos inaczej? np na soczewke przed założeniem...

Gość Nitka...
Sprawdź czy nie masz soczewki na lewej stronie bo jak jest źle nałożona to będziesz miała uczucie piasku albo może tez być wystrzępiona gdzieś na krawędzi tak też bywa. a co do sztucznych łez to większość z nich niestety nie można stosować na soczewkę musisz wyjąć i odczekać tak ok 30 minut, musisz poczytać na ulotce zanim kupisz jednak z tego co się orientuje to większość nie jest dostosowana do używania na soczewkę.

Gość soczewkaaaaaaaaa
ok - dzieki juz wyjęłam soczewkę, wyczysciłam i jest super mam jeszcze pytanie - jak sobie radzicie gdy wyjezdzacie gdzies ( na jedna noc) ? ja kupiłam drugi mini plyn 60 ml i dodatkowe opakowanie na soczewki zamierzam je zabierac ze soba CZY MOŻNA wziąc sam pojemniczek ze swieza porcja plynu i wieczorem zdjac do niego soczewki?

Gość Nitka...
Ja tak robiłam jak nie miałam małego płynu to na jedna noc nie wiozłam całej butli 350 ml i brałam płyn do pojemniczka a potem zdejmowałam do niego soczewki i już bez przesady ja na początku też trzęsłam się nad tymi soczewkami po 3 razy myłam ręce zanim je zdjęłam czy nałożyłam ale z czasem to mija uwierz mi

Gość saaabinaaa
Ja nosze soczewki już dobrych 5 lat... I nie mam takich panik... nie zmieniam jak głupia wody i potrafie ściągnąc bez problemu soczewki nawet bez lustra... Bez paniki :)

hehe, dziewczyny mają rację :) Ja tez juz noszę szkła dobre 6 lat i na poczatku rzeczywiscie, cała ceremonia, a teraz... Jesli soczewki nie zgubisz i Ci nie wyschnie, to spokojna głowa. Sporo zniesie :)