Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0000000000000000000

Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość 0000000000000000000

Hej! Teraz się przygotowuję do egzaminów gimnazjalnych i mam problem z językiem angielskim, bo nauczyciela mamy w miarę dobrego, ale nie ma on tego charakterystycznego akcentu angielskiego i gdy on mówi rozumiem wszystko, ale na teście próbnym z tej płytki już nie było tak dobrze. Miałam 38/50, z czego większość złych odpowiedzi była właśnie ze słuchu... Ktoś mi kiedyś polecił ciągłe słuchanie nagrań z tym akcentem, tylko że ja nie wiem gdzie takie nagrania można znaleźć w necie... :( I tu się zwracam z prośbą do was – czy znacie jakieś strony z których można ściągnąć jakieś nagrania z angielskim ale za darmo i legalnie??? Bo net mi cienko chodzi i ciężko by było za każdym razem od nowa ładować te nagrania. Ale jeśli nie ma lub nie znacie stronek z których można by ściągać to proszę chociaż o stronki z których można by odsłuchać (Jak pisałam chodzę do gimnazjum, ale to ze słuchu to wolałabym dla początkujących nagrania lub dla średniozaawansowanych...

Gość 0000000000000000000
uppupup

Gość 0000000000000000000
ja też takową mam, ale ja chcę czegoś, co da się słuchać np. przez godzinę bez przerwy. bo w tej mojej książce są odstępy na robienie ćwizeńw tej właśnie książce i lektor mówi np. ćwiczenie 8 ze strony 56 i to czas zabiera ja ja chcę angielskie słowa bez przerwy na osłuchanie się z językiem. Nie chcę tych wtrąceń... ta książka jest dobra i płyta też ale do robienia ćwiczeń, a ja jak pisałam mam inny cel, bo ćwiczenia to na dodatkowym angielskim robimy.

Gość 0000000000000000000
upupupupup

Gość niIunia155
upupupp

Gość kfjeo
ogladaj filmy angielskie. Niektore z Hugh Grantem maja ten akcent. Znajdz sobie na youtube Nothing Hill czy Cztery wesela i pogrzeb