Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o pomoccc

CO TO JEST REKLAMA NIEMEDIALNA?

Polecane posty

Gość proszę o pomoccc

jak wyżej. wie ktoś czym jest reklama niemedialna? i czy znacie jakieś jej przykłady?

Gość jakby co tego nie pisałem ja
:classic_cool:

Gość proszę o pomoccc
poważne pytanie. nie mogę nigdzie znaleźć definicji. wiem, że reklamą niemedialną są gadżety reklamowe, ale nie wiem czy billboardy też.

Gość kubek w kubek
Niemedialna to chyba taka, której nie ma w mediach. :classic_cool:

Gość proszę o pomoccc
tak domniemam:) ale co nazwiemy w takim razie medium. mam delemat czy outdoor może być medium, czyli billboard albo np autobus z reklamą.

Gość kubek w kubek
Reklama ATM (Above The Line) - oparta na mediach, to reklama prasowa, telewizyjna, radiowa, zewnętrzna, kinowa oraz internetowa. Reklama BTL (Belove The Line) - niemedialna, to przede wszystkim reklama wystawiennicza, wydawnicza i reklama bezpośrednia.

Gość proszę o pomoccc
OGROMNE DZIĘKI. mogłabym prosić jeszcze o ewentualne źródło?:)

Gość gość
Na przykład reklama outdoorowa. Jest to wciąz jeden z bardziej popularnych sposobów marketingu. Istnieją nawet specjalnie wyprofilowane agencje reklamy outdoorowej, które zajmują sie własnie tą branżą, choćby www.recevent.pl , z którymi kiedyś miałem przyjemnośc współpracować.

Gość gość
Reklama niemedialna to taka, której nie znajdziesz w sieci, w telewizji ani radiu. Przykładem jest np. baner reklamowy - http://www.opusplus.pl/oferta/banery-reklamowe/banery-reklamowe-83 - klasyczny, ale wywieszony w odpowiednim miejscu z ładną grafiką, potrafi być bardzo skutecznym źródłem przychodów związanych z biznesem.

Gość gość
Reklama nie medialna to np. bannery. Ja wykorzystuję tę formę do promocji własnej firmy. Przynosi ona świetne zyski i daje lokalną rozpoznawalność. Jeżeli będziesz zainteresowany wykonaniem takiej reklamy niemedialnej to możesz skorzystać z firmy, która obsługuje także mnie - www.znakidrogowe.org.

Gość gość
Teraz żeby bardzo dobrze się wypromować firmy stają na glowach żeby wymysleć coś dobrego.... ale wykonawca takiej reklamy to podstawa....Moja firma wynajęła ta firmę do stworzenia banerów reklamowych http://gablotytablice.pl/