Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monia 25

Czy któraś z was musiała kiedyś wybierac między rodzicami a facetem ?

Polecane posty

Bo ja mam ciągle takie wrażenie . Moi rodzice , zwłaszcza ojciec nie cierpią mojego ukochanego i chcieliby żebym z nim zerwała . Nie wiem czy by wogóle kogo kolwiek zaakceptowali .

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwwww
ja mam to szczescie ze mama i brat lubią mojego faceta. cyt. brata "A. to dobry chłopak":)

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwwww
wiesz ja na twoim miejscu bym sie nie przejmowała rodzicami... tu chodzi o twoje zycie a nie o ich:) moze im wytłumacz ze najwyzej ty sie sparzysz a nie oni:)

Gość Maria Magdalena _ 28
To może wynikac z zazdrości o ciebie .

Gość Natashaaaaaa dd
Ja bym zawsze wybrala faceta, zreszta moi rodzice sie mna nie przejmuja. Ufaja mi bo mieszkam sama od 18 r.z. Musieli by zaakceptowac kazdego , bo inaczej by mnie nie widywali.

Jestem samotną matką prawie 7-letniego Adasia . Pisałam już o tym na innym forum w temacie ,, Rodzice chcą odebrac mojego synka , jeśli nie zostawie swojego narzeczonego \'\' . Ale teraz chce poruszyc inny temat - O wrogości moich rodziców do mojego narzeczonego . Ostatnio nawet za prosiłam swoich rodziców i rodziców swojego faceta Romana na kolacje . Ale boje się jak to wypadnie zwłaszcza że za równo mój ojciec jak i Roman nie cierpią się na wzajem , i wątpie by się po lubili .

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwwww
czekaj czekaj... rodzice chca ci odebrac dziecko bo im sie twoj faceta nie podoba?? tak bez powodu?? czy tez mają swoje powody by go nie lubic??

Gość tortura nie na czarno
wielkie zdziwnienie - facet recydywista, alkoholik, niby po zmianie osobowosci - łał, no faktycznie jest sie czemu dziwic ze go nie lubia:o

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwwww
i która wybrałes?:>

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwwww
to teraz powiedz czy był to słuszny wybór:)

Owszem . Ma troche dosc nie bezpieczną przeszłosc . 1.Handlował narkotykami 2.Chodził do kasyna 3.Był alkoholikiem ( a właściwie jest bo to choroba na całe życie ) Jednak się zmienił , pokochał mojego synka jak swojego własnego . Z resztą przyszli teściowie też mnie nie akceptuje z tego względu że jestem samotną matką . Teraz jest porządnym i uczciwym facetem , który nikomu nie wyrządziłby krzywdy . Z jego strony mam wsparcie i zrozumienie , czuje się przy nim bezpieczna .

Gość a tak z ciekawości zapytam
ja też musialm wybrać. matka albo mąż. wybrałam oczywiście męża... i na dobre mi to wyszło. to była jedna z najlepszych decyzji w moim życiu :)

Gość Ireczka
Pomyśl a cóż ci brakowało przy rodzicach . Jak będziesz miała faceta czy co gorsza męża to będziesz musiała sprzątac , prac jego gacie , gotowac mu obiady , i zajmowac się bahorami , masz już jednego .

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwwww
hmm no to w jakims stopniu jestem w stanie zrozumiec twoich rodziców....do pewnego czasu sama nie wierzyłam że ludzie się zmieniaja... a probowałas im tłumaczyc ze się zmienil itd??:>

Ireczko nie życze sobie byc pisała o moim synku że jest bachorem . Ja widze że mojego ukochanego - Romana nie cierpi bardziej ojciec niż matka . Mama gotowa byłaby mu dac nawet . Ale tata mówi mi ciągle że jest to zły wybór , oprócz tego cały czas ojciec mówi mi że wiąże się ze : śmieciem , lumpem itd .

Gość Maria Magdalena_28
To po prostu jest zazdrosc . Tak mi się wydaje .

naiwna jestes myslac ze sie zmienil, masz klapki na oczach a rodzice widza sprawe obiektywnie. Dealer, kryminalista, alkoholik- rzeczywiscie swietna partia, juz po 2 miesiacach robi ci popijawy w domu a ty slepo zakochana mu wierzysz ze nie tknal piwka. Wybor jest prosty - rodzice sa jedni, a faceci przychodza i odchodza. Juz raz podjelas zla decyzje i wpakowalas sie w zwiazek bez przyszlosci, chcesz to powtarzac? Widocznie nic sie nie nauczylas od tamtego czasu. Rob jak chcesz, tylko za pol roku nie zakladaj na kafe topiku pt \'moj facet pije i bije\' albo \'siedzi w wiezieniu\' i nie uciekaj do rodzicow z podkulonym ogonem.

Gość Maria Magdalena_28
achajka27 - Skąd wiesz o jakiś popijawach , jak nic takiego nie było tutaj na pisane . Przynajmniej nic takiego tutaj nie wy czytałam .

Gość maaaaaaaała
\"Wybor jest prosty - rodzice sa jedni, a faceci przychodza i odchodza.\" Owszem. Ale ja osobiście nie rozumiem, jak można własne dziecko postawić przed wyborem: \"albo on albo my\". Rodzice jak najbardziej powinni dzieciom pomagać, doradzać. Więcej przeżyli, są starsi, mają więcej doświadczenia, bywa że są bardziej obiektywni. Ale każdy z nas tak naprawdę ma prawo decydować o tym, jak ułoży swoje życie. I nie wiem, jak można własnemu dziecku powiedzieć: \"jak zrobisz tak jak nam się nie podoba, to my cię nie chcemy znać\". Co to za rodzice są... :O

Gość Ogórek 28
Już ci kiedyś na pisałem , żebyś urwała kontakt swój i swojego dziecka z twoimi rodzicami . Zrób to , to ci ulegną na 100 %.

Moi rodzice zawsze traktowali mnie inaczej niż mojego brata . Bardziej wtrącali mi się do wszystkiego , nawet do dziecka - tłumacząc w ten sposób że jestem sama i potrzebuje pomocy . Natomiast jeśli chodzi o brata który został wdowcem i samotnie wychowuje dwie córeczki , rodzice słóżą mu radą i pomocą , a mnie dalszym kontrolowaniem . Kocham ich , ale czasami mam tego dosc . Nie wiem czemu córki są bardziej pilnowane , teraz jestem już dorosła i żyje własnym życiem . Ale boje się że jeśli wybiore Romana to nie bede miała rodziców , a jeśli wybiore rodziców to nie beda miała Romana . I źle się z tym czuje .

Gość Maria Magdalena_28
Bo tak to już jest urządzone na tym świecie , że my kobiety mam gorzej od mężczyzn .

Maria Magdalena_28 : poczytaj jej topik na uczuciowym, tam pisze ze dziadek przyszedl i zabral wnuczka z popijawy faceta i jego kolesi:/ Poki co rodzice poniesli wiekszosc konsekwencji jej wpadki, ochowali wnuka zeby mogla skonczyc szkole. Dziwicie sie im ze nie chca ponownie wyciagac z opalow swojego doroslego (kalendarzowo przynajmniej) dziecka? Ze kochaja ja i wnuka i nie chca widziec jak marnuja sobie zycie z jakim marginesem spolecznym? Ze widza wady, ktorych przez rozowe okularki zakochania autorka nie dostrzega? W wiezeniu nie siedzi sie za niewinnosc, jeszcze zrozumialabym gdyby facet mial wyrok za jakas pierdole ale handel narkotykami?? Od takich ludzi lepiej trzymac sie z daleka bo cudowna przemiana w ksiecia z zaby zdarza sie tylko w bajkach. Kobieta mysli zyczeniowo i swiecie wierzy ze nie pije (bo jej tak powiedzial), ze to koledzy z klasy (a nie z kryminalu czy gangu) byli na popijawie w domu. Autorka jest mloda i ma szanse znalezc normalnego faceta, a wtedy jestem pewna ze rodzice wtedy beda przeszczesliwi i nie bedzie problemu.

Gość Elizabeth_30
Droga autorko Wybór masz podjąc ty nikt za ciebie tego nie zrobi , za pamiętaj to sobie . I wcale nie musisz słuchac rodziców , oni mogą ci tylko wskazac droge , dezycja należy do ciebie .

Gość Lis - chytry i przbiegły
Ty po prostu , czytałem twoje topiki , za równo jeden jak i drugi i do szłem do wniosku że można się okreslic tylko takim stwierdzeniem Femme fatale .

Gość Elvirka
Zrób sobie co chcesz . Kto wie ? Może ten człowiek będzie dobrym kochającym i czułym facetem . Ale pamiętaj rodziców masz jednych , a oni w najtrudniejszym okresie twojego życia pomogli ci .

Gość Agatka_23
Lepiej jest zostac panną z dzieckiem , niż miec chłopa . Pomyśl niczego ci nie brakuje i możesz liczyc na rodziców . To jest cudowne życie ........ Żadnych facetów , miec kochających starych którzy ci dają wsparcie , czego by jeszcze chciała . Wybierz rodziców i zostań z nimi na zawsze .

Gość Jimena
Rodzice powinni ciebie z domu wyrzucic i zostawic samą z tym wszystkim . Ja bym na ich miejscu wogóle nie pomogła . Jestem za bardzo wierząca by pomagac panienką z dzieckiem .

Gość Ogórek 28
Pamiętaj rodzice kiedyś umrą i możesz zostac tylko z facetem . Wybierz jego .