Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papryczka chilli

Leczenie kanałowe

Polecane posty

Gość papryczka chilli

Dziś idę do dentysty. Na leczenie kanałowe. Tak bardzo się boję. Mam nadzieję, że nie będzie mnie nic bolało, oczywiscie będzie mi robiła ze znieczuleniem, to dobra dentystka, nie jakaś sadystka. Ale i tak się boję - uraz z dzieciństwa do dentystów. Pomocy! :(:(

Gość a ja sobie biegam
Nie bój się :) Też bardzo przeżywałam leczenie kanałowe a okazało się zupełnie bezbolesne (oczywiście ze znieczuleniem) :) Sama byłam zdziwiona, że grzebią mi w zębie i grzebią a ja nic nie czułam :)

Gość butelkowa zieleń*
ja dopiero 8 idę, pierwszy raz w życiu nie mogę doczekać się dentysty.

Gość a ja sobie biegam
Być może bez znieczulenia też się da wytrzymać, ale ja bym się nie odważyła tak na żywca :) Okropnie boję się dentysty i nawet najmniejszą dziurkę plombuję ze znieczuleniem :)

Gość papryczka chilli
ojej ja zawsze unikalam dentystów jak ognia to teram mam problemy :/ chciałabym zeby już było po wszystkim, chciałabym juz napisać że było ok :/

Leczenie kanałowe jest jednak często bolesne. pomimo iz sam sąb jest martwy i zupełnie bezbolesny podczas czyszczenia to dziąsła pod zębem sa całkowicie zdrowe i wrazliwe na ból. Podcza czyszczenia poszczególnych kanałów, stomatolog specjlanym pilnikiem czyści kanał aż do samego konca, wychodząc pilnikiem poza kanał kłuje dziasło wykonując spory ból. Często tez boli po tym jak znieczulenie przestyanie działać.