Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lokakakakakak

beta hcg

Polecane posty

Gość lokakakakakak

Jeśli ktoś wie, to powiedzcie proszę, czy test beta hcg wskazuje na tydzień ciąży licząc od daty ostatniej @? czy od daty poczęcia dziecka? (średnio 2 tyg. od daty ostatniej @). Chodzi o to, że np jestem w 6 tc licząc od dnia ostatniej @. Wynik bety ma pokazać właśnie to 6 tyg czy 4 tydzień (bo tyle około ma dziecko)?

zależy, są i takie i takie normy, w zasadzie każde laboratorium ma własne...

Gość lokakakakakak
no ok, ale patrząc na normy, jakie obok wyniku podało mi laboratorium wychodzi mi koniec 4tc, początek 5tc, a wg moich wyliczeń (od ostatniej @) - jestem już w 6tc. Czy to oznacza, że ciąża źle się rozwija?

te normy mają zwykle znaczne widełki... a możesz napisać konkretne liczby?

zresztą przy becie o wiele ważniejszy od jej poziomu jest jej przyrost w czasie... jeżeli cokolwiek Cie martwi to powtórz to badanie po 48 godz. w tym samym laboratorium... jesli Twój wynik się podwoi a przynajmniej zwiększy o 66% to wszystko jest na dobrej drodze...

Gość lokakakakakak
ostatnią @ dostałam 19 października betę robiłam 27 listopada. Wynik 10617,00 mlU/ml Normy: 1-2 tc 50-500 2-3 tc 100-5000 3-4 tc 500-10000 4-5 tc 1000-50000 5-6 tc 10000-100000 6-8 tc 15000-200000

jak na moje to są normy od owulacji, bo przy normach od ostatniej @ nie podaje się 1 i 2 tc tylko od razu 3 nie? ;) więc chyba nie masz się czym martwić... ale dla świętego spokoju mozesz zrobić to co napisałam wyżej :)

Gość lokakakakakak
tam nawet jest napisane przed tym wszystkim kobiety nieciężarne do 5 Lekarz zlecił mi mnóstwo badań, jak to na początku ciąży. Powiedział, żebym najpierw zrobiła betę. Jeśli wynik będzie poniżej 1 tys mam natychmiast się do niego zgłosić. Jak powyżej 1tys. to mam robić dalsze badania i przyjść ze wszystkimi wynikami.

Gość lokakakakakak
beta wyszła pow 10tys jak widzisz, więc zrobiłam następne badania i czekam na wyniki. Ze wszystkimi mam się zgłosić do gina.

jest ok :) sprawdziłam swój wynik z 1. ciąży... u mnie beta w 40 dc czyli podobnie jak u Ciebie wynosiła trochę ponad 12000 mIU/ml... :)

Gość lokakakakakak
no to wychodzi na to, że jest ok :) dziękuję Ci bardzo. Czekam do poniedziałku na wyniki i biegnę do gina.