Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dankabanka

tomografia komputrowa głowy-mialo dziecko ktorejs z Was?

Polecane posty

Gość dankabanka

Gość Aku.ku
Moje ma miec w niedalekiej przyszlosci i boje sie bardzo, bo bedzie musiala miec narkoze, ma 9 miesiecy :( A powiedz dlaczego pytasz, tez masz zalecone? Jesli tak to dlaczego i ile dziecko ma?

Gość milka8788
moj mial placilam wtedy 250zł ale prywatnie w szpitalu - szukali przyczyny dlaczego nie mówił. wszystko dobrze wyszlo na szczescie ale i tak niestety musialam nim chodzic do logopedy teraz ma 12 lat i swiadectwo z czerwonym paskiem .

Witam. Mój synek miał robiony w zeszłym roku miał wtedy 16 miesiecy Powodem bylo jego nie chodzenie

milka- powiedz mi jak mozesz, ile mial Twoj synek jak zaczal mowic, bo moj ma 2,5 latek i tez niewiele mowi.Do logopedy chodzimy od 5 misiaca zycia,

Czy taka tomografia da mi czarno na białym dlaczego mój synek nie mówi ? czarna---od 5 mieisąca ????????

Gość milka8788
mój mial tych badan mnóstwo nie tylko tomografie komputerowa ale badanie sluchu z pnia mózgu i inne. wszystko wychodzilo prawidlowo a nie mówił, tylko jedynie yyyyyy,, mama, tata ,baba. zaczal cos wiecej mówic jak chodzilam z nim do logopedy a pozniej do przedszkola logopedycznego i tam ruszył z mową to mial kurcze 5 lat dopiero jak juz zaczal tak mówic ze go rozumieli ludzie , mial 4 lata to mówil owszem ale nikt go nie rozumial tylko ja. masakra . ale pomalutku jakos wszystko dobrze sie skonczylo teraz zadnych problemów juz nie mam.

Gość milka8788
a najgore jest to ze nikt nie wiedzial dlaczego nie chce mówić- prawdopodobnie to byl wynik ze urodzil sie o miesiac wczesniej i nie oddychal był w inkubatorze i moze cos tam go nie dotlenilo czy cos. nie martwcie sie dziewczyny będzie dobrze mówie wam tylko trzeba duzo dziecku poswiecic czasu duzo czytac i rysowac z dzieckiem . noi logopeda obowiazkowo.

milka8788----To tak jak u mnie :( Mój ma 3 lata i mówi 7 wyrazów typu mama,tata,baba.Reszta to po swojemu gdzie tylko ja i mąż wiemy o co chodzi lub na migi :(:( W takim razie może te badania by nam pomogły. Powiedź mi jak się do tego zabrać.Tzn czy muszę mieć skierowanie,czy to jest płatne itd.

Gość milka8788
ja robilam wszystko prywatnie bo czasu nie bylo zeby czekac. poszlam najpierw do logopedki prywatnie i ona mi mówila jakie badania mam robic

Logopeda u nas póki co zlecił badanie słuchu oraz (nie pamiętam jak prawidłowo te badanie się nazywa) w każdy razie było małe grzebanie w gardełku czy czasem nie ma przyrostu żadnego który by hamował mowę.

Gość milka8788
no wiem -- pewnie wędzidelko sprawdzala laryngolog i czy język nie jest przyrosniety gdzies to samo mu sprawdzali ,i badanie sluchu w sali specjalnej ze jak tam weszlam to mi uszy zatkało. to takie na poczatku badania byly -pozniej juz wymyslali coraz to inne badania .

Princpolo- tak zgadza sie chodzimy do logopedy od 5 maisiaca zycia, poniewaz moj synek urodził sie z rozszczepem podniebienia, byly problemy z karmieniem itp. Pozatym nadal chodzimy an rehabilitacje, bo synek jest po bardzo wysokiej zóltaczce, która narobila nam troszke szkod,miał wzmożone napiecie miesniowe. Logopeda do ktorej chodzilismy byla neuro-logopeda wiec nie tylko skupiała sie na mowie ale rowniez na cwiczeniach Synek teraz ma 2,5 latek i mowi mało, pojedyncze wyrazy

czarna 28 ---A to już rozumiem. Dziewczyny chodzicie prywatnie do logopedy czy też na NFZ?

My chodzimy na NFZ Nie ma problemu z dostaniem sie do l logopedy " na fundusz" bynajmniej u ans w miesice wiec nie widze potrzeby chodzenia prywatnie:) Chodzimy raz w tygodniu po godzinie, w tym mamy też zajecia przy muzyce Reszte cwiczymy w domku, choc z tym tez jest roznie bo synek coraz bardziej sie buntuje

czarna 28 ------U mnie w mieście na NFZ dostać się to cud! Poszłam pod koniec września.Trafiłam na wspaniałą babeczkę ale tu zaczynają się schody.....Bo miejsc brak :( 😠 Czekam dopiero na wolny termin......który najwcześniej będzie we kwietniu a dla mnie kurwa to wieczność!!!!!! Jedynie co wiem że wtedy będziemy mieli spotkania 2 razy w tygodniu po 1 każde spotkanie. A jeśli chodzi prywatnie to nie na moją kieszeń.Pochodziłam po paru prywatnych i to kształtuje się 100-200 złza pół godziny.

Gość milka8788
ja placilam 30zł za godzine ale to bylo kupe lat temu a za przedszkole logopedyczne placilam 150zł panstwowe przedszkole "CHATKA PUCHATKA " tak sie nazywa

Princpolo- to faktycznie drogo :( Ja w maju zmieniałam logopede , ponieważ zmienilam Osrodek rehabilitacji, i nei mialam zadnego problemu, zadzwoniłam we wtorek, a na wizyte poszliśmy juz w piatek W takim razie zapraszam do Zielonej Góry, u nas nie ma problemu

napisałam bez ladu i skladu. musiałam zmienic logopede, ponieważ wczesniej chodziliśmy do logopedy, ktora była w Osodku rehabilitacji, a teraz chodzimy do logopedy ktora przyjmuje wszystkie dzieci "z ulicy"

Kraków to za daleko.Zielona Góra 5-6 godzin jazdy. Fajnie by było gdyby odezwała się mamusia ze Szczecina lub Gorzowa która ma ten sam problem.

Gość Aku.ku
A jak zniosly wasze maluchy narkoze i czy mialy jakies powiklania?

mÓJ SYNEK NARKOZE ZNIÓSŁ BARDZO DOBRZE Pierwsza miał l do operacji rozszczepu, byla to narkoza całkowita, do tomografu jak mi tlumaczyla pani anastazjolog, mial słabsza \"minimalną\" Gdy synek sie wybudzil z narkozy, poczekaliśmy jeszcze godzinke w szpitalu, lekarz musial zobaczyc jak mały sie czuej czy nie ma wymiotow itp..Ale całe sZczescie wszystko było oki, i mogliśmy jechac do domku Doskonale rozumiem wasze obawy, bo ja siedziałam pod sala gdzie mały mial robiony tomograf i ryczałam, Dobrze, ze maz ze mna bo inaczej wywiezli by mnie stamtad Samo badanie trwa chwilke około 20 min (dla każdej matki ejst to pewnie wiecznosc) ale najgorsze bylo oczekiwanie na wyniki Ze szpitala nas wypisali, ale po wyniki mialam sie zgłosic za 3 dni (najdłuższe w moim zyciu)

Gość jejeku jejku nie nie nie