Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 dagusia_za艂amana

walka z wiecznym tr膮dzikiem

Polecane posty

Go艣膰 dagusia_za艂amana

Witam dziewczynki! od 6 klasy podstawowej zmagam si臋 z tr膮dzikiem, teraz mam 20 lat. tr膮dzik wyst臋puje u mnie na czole, jest tak okropne, nigdy nie by艂o g艂adkie :( bra艂am r贸偶ne antybiotyki, by艂am u r贸偶nych lekarzy, ale nigdy nie wyleczyli mi tego do ko艅ca. dzi艣 by艂am u lekarki, kt贸ra ma wysok膮 renom臋, umie pomoc w krytycznych sytuacjach i og贸lnie cieszy si臋 dobr膮 s艂aw膮. widz臋 w niej m贸j ostatni ratunek na normalny wygl膮d. lekarka wypisa艂a mi 2 antybiotyki, z czego jeden mam 艂yka膰 przez 8 miesi臋cy, zakaza艂a je艣膰 s艂odyczy i ostrych potraw i teraz najgorsze... kaza艂a mi nie zakrywac czo艂a! celowo mia艂am lekk膮 grzywk臋, 偶eby zakry膰 te pskudztwa, a teraz? a na dodatek mam zakaz u偶ywania pudr贸w i korektor贸w, dos艂ownie nic nie u偶ywa膰... jak ja mam si臋 pokazac ludziom z tymi pryszczami nie zas艂aniaj膮c ich? :( wygl膮dam wtedy tak okropnie, 偶e b臋dzie mi wstyd wychodzi膰 z domu :( nie wiem co mam robi膰. czy kt贸ra艣 z was te偶 tak mia艂a i od razu mia艂a jak膮艣 popraw臋? czy kt贸ras przecierpia艂a i chodzi艂a z odkrytymi pryszczami?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lovelassa
Lekarka z t膮 grzywk膮 ma racj臋- trzeba da膰 sk贸rze oddycha膰, nie przykrywa膰 jej w艂osami, kt贸re zbieraj膮 kurz i sebum, przenosz膮 to wszystko zmiejsca na miejsce, dlatego jesli chcesz mie膰 艂adne czo艂o- zastosuj si臋. Je艣li chodzi o podk艂ady, pudry- jak wie ka偶dy zatykaj膮 one naturalne pory na sk贸rze cz艂owieka. Od tego te偶 robi膮 si臋 paskudne zask贸rniki. Tak偶e warto si臋 przemordowa膰 te kilka dni, a p贸藕niej ju偶 si臋 przyuzwyczaisz. Je艣li chodzi o jedzenie... Tu nei do ko艅ca si臋 zgodz臋. Dieta diet膮, ale nie zosta艂o to przez nikogo udowodnione, 偶e cukier czy pikantna przyprawa 藕le wp艂ywa na sk贸r臋... Mo偶e prz y zaburzeniach jakich艣 narz膮d贸w tak, ale sk贸ra...?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 joko02
a jakie antybiotyki Ci przepisa艂a? z grzywk膮 ma racje, lepiej pomeczy膰 sie troche bez grzywki ni偶 ca艂e 偶ycie m臋czy膰 sie z tradzikiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dagusia_za艂amana
grzywk臋 bym przebola艂a, ale jak tu si臋 pokaza膰 ludziom bez 偶adnego skorektorowania tych czerwonych bulw :( nawet korektor przeznaczony jest a偶 taki z艂y? zastosuj臋 si臋 oczywi艣cie, ale czuj臋, 偶e przez grudzie艅 b臋d臋 za艂amana i czu膰 si臋 jak brzydkie kacz膮tko. na dodatek studiuj臋 na takim wydziale, gdzie 3/4 os贸b stanowi膮 dziewczyny, wi臋c dodatkowo b臋de si臋 czu艂a ma艂o atrakcyjnie...ech co do atnybiotyk贸w nie powiem teraz dok艂adnej nazwy, bo odda艂am recept臋 do apteki, 偶eby zam贸wili mi te leki. bra艂am kiedy艣 tetracyklin臋, a ten antybiotyk, co b臋d臋 musia艂a bra膰 tak d艂ugo ma dosy膰 podobn膮 nazw臋. jutro b臋d臋 mog艂a napisa膰, co zosta艂o mi przepisane. no i najgorzej...b臋d臋 musia艂a raczej zrezygnowa膰 z tabletek anty :( wi臋c czasy wygody si臋 sko艅czy艂y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dagusia_za艂amana
:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiem cos o tym oj wiem
Witam Cie Agusia... Ja sie zmagam z tym samym problemem... chociaz jestem starsza, mam 23 lata a problemy z tr膮dzikiem zaczely sie w wieku 19 lat..Wczesniej cieszylam sie piekna cera. I tez przechodzi艂am terapie antybiotykowe, nie jestem w stanie tego zliczyc ,wymienic. Rozni lekarze o dobrej slawie... na nic to!!! Teraz nie jest tak zle. Po latach doswiadczen i posuzkiwan ( nieustanny ch) odkrylam co dobrze dziala na moja cere...Mo偶e cos pomo偶e rownie Tobie - najwaznejsza rzecz: NIE podrazniac wyprsykow,nie wyciskac,nie zdrapywac....- w moim przypadku odbywa to sie nie swiadomie,czesto sie lapie na tym ze moje dlonie dotykaja twarzy ale walcze z Tym - stosuje ACNE COL -Tabletki na pryszcze ssie sie 2 razy dziennie po 1 tabletce przed posilkiem,stosuje 2 miesiac pomagaja! - na twarz przestalam stosowac kosmetyki do cery tradzikowej ,a zaczelam smarowac buzie na noc kremem BAMBINO OCHRONNYM. zawirea cynk , tez widze ze pomaga -zauwazylam ze jednak dieta moze miec wyply, wiecej warzyw owocow i picie wody poprawiaja stan mojej cery. -maseczka z aspiryny ale tylko na wypryski bo bardzo wysusza. A Jesli chodzi o puder ,podklad... to niestety jest silniejsze ode mnie i nie wyjde na ulice bez delikatnego makijazu. Wiem ze to kwestia psychiki,moze nadjedzie taki dzien kiedy z pewnoscia siebie \"odslonie\" twarz.teraz nie czuje sie na silach i nie chce robic nic na sile.... pozdrawiam Cie

Udost臋pnij ten post

Chcialam jeszcze dodac, (choc wiem jak jest to trudne) 偶eby sie az tak tym nie przejmowa膰, wiekszy dystans do siebie... Im bardziej sie denerwujesz tym gorzej sie dzieje -wplyw stresu. Skoncentruj sie na tym co masz ladnego,jaka jestes fajn膮 osob膮...na swoich pasjach i zaprzyjaznij sie ze swoja cer膮 pielenuj膮c j膮 jak najlepsza przyjaci贸艂ke..jakkowliekby nie wyglada艂a. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dagusia_za艂amana
dzi臋kuj臋 za odp :* ja te偶 tak mam w艂a艣nie, 偶e nie wyjd臋 na ulice bez chocia偶 pomazania si臋 korektorem... nie umiem pokazac si臋 bez tej chocia偶 cienkiej warstwy makija偶u, bo typowo si臋 wstydz臋... na dodatek ja mam jeszcze atopowe zapalenie sk贸ry, wi臋c cz臋sto wyskakuja mi tak偶e jakie艣 uczuleniowe plamki.. ech :( co do kremu bambino i pozbyciu si臋 kosmetyk贸w z serii tr膮dzikowych to takze u mnie si臋 to sprawdza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dagusia_za艂amana
czasami zapominam o swoim czole, ale np. teraz gdzie jestem przed okresem to mam popsuty humor... wielkie b膮ble na dodatek bol膮ce. poza tym mam wra偶enie, 偶e ka偶dy si臋 na mnie gapi. mo偶e to by膰 skutkiem tego, 偶e kiedy艣 znajomy waln膮艂 mi tekstem, 偶e mam pryszcze jak znaki drogowe :/

Udost臋pnij ten post

Ha! mog艂as mu powiedziec rozgrza艂 Cie swoja wiedz膮 ruchu dorgowego i ze potrafi tak 艣wietnie rozpoznawac znaki dorgowe jak kaczynski odglos ka艂asznikowa!..chodzi o to zeby sie nie przejmowa膰, zachowa膰 dystans i pami臋ta膰 偶e kazdy ma jakies kompleksy i czesto leczy je dokuczajac innym... Dla pocieszenie powiem Ci ze moj byly facet kiedys powiedzial mi ,ze nie jest w stanie zagwarantowac mi , 偶e jesli moja cera sie pogorszy ( choc nie bylo katasrtofy )to czy bedzie chcia艂 byc ze mna ....- dlatego tez jest BYLYM i to nie z powodu pogorszej cery... nie musze chyba tlumaczyc... Wiem to boli ,ale my jestesmy silniejsze od tego ! Czy偶 nie? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dagusia_za艂amana
oj co za prostak :| nie dziwi臋 si臋, 偶e z nim nie jeste艣... m贸j ch艂opak jest ze mn膮 od 3 lat, wi臋c wie ju偶 co i jak i mnie wspiera, ale czasami sobie my艣l臋, 偶e mo偶e sprawiam mu wstyd swoim wygl膮dem? chc臋 my艣le膰 optymistycznie, ale nie wiem jak ja jutro p贸jd臋 na uczelnie... chcia艂abym zastosowac si臋 do lekarza, ale pewnie tylko podnios臋 grzywk臋, a lekki makija偶 i tak zrobi臋. dzi臋kuj臋 za s艂owa otuchy ! :*

Udost臋pnij ten post

:D Nie ma za co... rozumiemy ten "problem" i mo偶emy sobie przybi膰 piatk臋 :) Jestem przekonana ze Twoj Chlopak nie mysl ,偶e przynosisz mu wstyd....Nawet tak nie my艣l :) Tak zr贸b, grzywka do g贸ry, delikatny makija偶 i przede wszystkim usmiech na twarzy.... bo nic tak nie ozdabia :) I idz smia艂o, jak widzisz nie jestes sama z ta troska! Pozdrawiam Cie serdecznie !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dagusia_za艂amana
dzi臋ki jeszcze raz, troszk臋 zawsze l偶ej jak si臋 ma t膮 艣wiadomo艣膰, 偶e kto艣 to rozumie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kinga2315
A ja doradzam DELACIN w p艂ynie.mi pom贸g艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agatka_gagatkaaa
walka b臋dzie ci臋偶ka... ja lecz臋 si臋 4 lata i nic :(

Udost臋pnij ten post

a mo偶e podlamuj si臋 troszk臋 na jakie艣 wyj艣cia np jak idziesz do szko艂y, spotykasz si臋 z znajomymi itd, a potem jak przychodzisz do domu to szybko zmywasz makija偶. tzw. na te 3-4h to mo偶e sk贸ra si臋 nie pogorszy膰? tzw ja nie wiem. Do niedawna wcale si臋 nie malowa艂am, ale czulam sie brzydko,a teraz maluje sie podk艂adem i na to puder i czuj臋 si臋 o niebo lepiej. i te偶 nie mam za super cery, ale teraz tak jakby sie poprawia艂a.

Udost臋pnij ten post

Albo wiesz jak sie maluj? Tylko oczy! wtedy ludzie skupi膮 sie na nich, jakies cienie, czy kredk膮 i tuszem rz臋sy i b艂yszczykiem usta! I ju偶 jest fajnie!

Udost臋pnij ten post