Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilleńka

wesele nieco inaczej muzyka itd co wy na to?

Polecane posty

Gość kamilleńka

ja i mój przyszły bardzo lubimy mocniejesze kawałki i na weselu chcemy zamiast takich "hitów" jak czarne iczy czy jestes szalona chcemy puścić np mae, metallica itp ale co na to goście? :D nie wiem no ale na pewno chcemy pierwszy taniec do Nothing else matters bo to taka nasza piosenka :) no i wogóle nie chcemy tego weselnego kiczu a wy?(zamiast bukietu będzie gałązka jemioły:P

Gość piękna_panna_młodaD
a co goście do tego mają? to wasze wesele ale fakt na takim to ja nie byłam:)

Gość graciella
hehe, a co sie przejmujesz, my szalelismy na naszym do naszych hitow (LP, System of a Down, Metallica, Kazik, RHCP, Rammstein, itp.) i coz ... rodzicie musieli jakos to zniesc. No co prawda byly to juz kawalki z puli "po polnocy" ale i tak sie wyszalelismy. wiec jak dla mnie moze nie ma co calego wesela ustawiac pod swoj gust bo sa jeszcze goscie, ale od paru kawalkow ostrzejszych jeszcze nikt nie umarl :)

Gość baluminka
My wynajelismy zespol ktory gra miedzy innymi metallice, red hot chilli pepers itd :) w ogole maja fajna muzyke :) sadze ze jak najbardziej ale musisz pomyslec tez o swoich gosciach ( np starszych osobach ) musi byc troche tego i troche tego :)

Gość sa kobiety i kobiety
to zalezy od gosci ... jezeli ma tam byc w wiekszosci blizsza i dlasza rodzina, gdzie przewazajacy wiek to 45-70 i raczej nigdy nie nalezeli oni do fanow ciezszego brzmienia to odradzam taki repertuar chyba ze nie przeszkadza ci to, ze gdzies po godzinie czy dwoch sie zmyja ;) mozecie wlaczyc do repertuaru pare rockowych kawalkow dla was i waszych znajomych zeby i oni mogli sie pobawic ;)

Gość kamilleńka
my powiedzieliśmy sobie KONIEC z chłamem :) zamiast sukienki bezy mam prostą sukienkę bez dodatków typu kokardy.Muzyka chyba tak a by sie mogli inni tez bawic (ciocie i wujki) będą tez stare przeboje takie z ich młodości.....:) ślub będzie 3 stycznia... a goście ok 70 duzzo znajomych wogóle mamy takie dość artystyczne rodziny więc dla nich to nic nowego:) a plener to ruiny klasztoru w okolicy:)

Gość baluminka
Gratuluje i tak trzymac :) mnie tez nie podobaja sie jakies balowe suknie z koronkami i falbanami .Uwielbaim proste :)

...można wszystko czynić....a efekty widoczne będą po...Powodzenia w nowatorskich poczynaniach,jednak nasze wesele jest zwyczajowo jedno-jedyne i o tym należy pamiętać.Goście też pamiętają,częściej to co złe...jak dla kogo.:):)

skoro graja rocka to powinni i zagrac 100 lat i wszystkie inne kawalki które ewntualnie ktoś z gosci sobie zażyczy ...bo tak przeciez moze byc,ze dziadek czy wuj lub któraś z ciotek zechce zatanczyc np.polkę,walca czy choćby "Żółte kalendarze" Szczepanika...

Gość ...zainteresowana...
u mnie również będzie bez bezowych sukni, kokard, falban, balonów na sali, czekoladowych fontann, gołębi itp dziwactw. zatańczymy do Nothing else matters, a po 21 prawdopodobnie wystąpią znajomi z fireshow :)

Gość Ja miałam rockową muzykę
mieliśmy dj'a, puszczał naszą playlistę z rockowymi, popowymi i starymi kawałkami (Metallica też była ;)). Bez disco polo, Boysów, przyśpiewek itp. ale mogliśmy sobie na to spokojnie pozwolić bo większość gości była koło 30tki i w podobnych klimatach. Oczywiście kiecka pseudo-średniowieczna, gotycka katedra, długowłosy pan młody, te sprawy ;) Tzw. normalni goście nie narzekali, podobało im się, że inaczej niż zwykle.

Gość kamillenka
czyli bawimy sie alternatywnie....a co do piosenki nothing else matter to chyba :) milion razy ładniejsza i nastrojowa od winda do nieba czy coś w ten deseń:)

Gość a jjaaaa
Slub jest dla ''Państwa młodych '' .. ale wesele jest dla gości To wielki nietakt z Twojej strony ... no chyba że goście gustują również w takim repetuarze muzycznym ... Jeżeli nie to nie zapraszaj ich wcale

Tak, ale mają podporządkować się temu co wymyślą państwo młodzi. Masz pewność, że 100% gości z twojego tradycyjnego wesela jest zadowolona z repertuaru i kapeli? Może warto przed zaproszeniem zapytać każdego? :-o

Gość evvvunia
szczerze mowiac ja nie zrobilabym wesela z taka muzyka! no ale coz o gustach sie nie dyskutuje! jesli ktos lubi taka muzyke to wporzadku ale pomyslcie o gosciach zeby wam sie nie wykruszyli po 22. ja bym zrobila pare wstawek z metalici ale co za duzo to nie zdrowo cale wesele to moim zdaniem juz przesada!

Gość Ewiki
czyli co? mamy tańczyć do disco polo wydac kase na ozdoby typu baloniki i kwiaty bo oni tak chcą?? Oj Jaaaa daj im spokój :) to ich wesele a zresztą jak panna napisała chcą tez puścic cos z repertuaru lat młodości ich gości:P no nie wiem jak chcą tak zrobią a ozdoby jakie??

Gość gwiazdorra
No niby można, ale mnie sie to osobiscie nie podoba. Nie lubie takiej cieżkiej muzyki, a uszy trudno wyłączyc, no chyba ze tańce macie na osobnej sali. Na imprezie, np. weselu, to wolę raczej muzykę "do gibania" - jakoś nie bardzo by mi jedzenie smakowało, jakby gosć z metaliki mi ryczał do ucha :/ Wolę coś lżejszego. Może mozna by pójsć na kompromis i nie dawac majteczków kropeczków, białych misów, ale na przykład robbiego williamsa, eltona johna, bee gees, rolling stonesów, cos tego kalibru

Gość a jjaaaa
Wszystkich nigdy nie zadowolisz to oczywiste .... No ale zapraszając rodzinę bywało się wcześniej w tym gronie na weselu .. więc upodobania muzyczne są znajome Można podzielić wesele na dwa dni .. pierwszy tradycyjny a następny taki wymyślny dla znajomych itd ... Ja wiem że każdy chce coś wyjątkowego aby zapamiętano jego wesele ;) ... oczywiście z pewnością nie zejdzie z języka

Gość kamillenka
co do ozdób.... rezygnacja z balonów i wstązek na rzecz jemioły , światełek (jak na choinkę) rozwiniętych na sali i świec:) a imałe bukieciki z rajskich jabłuszek i świerku...... a co do muzyki sie właśnie nadal wahamy......

bywając na weselach z rodziną ciężko odgadnąć, bo z reguły repertuar zawsze jest ten sam, nie mają wyjścia, to się bawią. a jak komuś zależy na dobrej zabawie, to nie ważne przy czym będzie się bawił.

Gość a jjaaaa
No własnie ''jest taki sam'' Pomyśl dlaczego ... bo nikt nie będzie eksperymentował na własnym weselu :) Ale zawsze można być tym pierwszym tylko pamiętaj powtórki z rozrywki już nie będzie

Gość gwiazdorra
a jjaaaa -> wydziwiasz Najwyżej się okaze, że muza jest trochę kiepska, to jeszcze nie znaczy, ze wszystko dało dupy. Jak towarzystwo sielubi i chce przeze wszystkim świetowac z młodymi, to się nie bedzie obrazać i wychodzic z powodu muzyki

Gość kamillenka
hmm wiem co zrobię :) pierwszy będzie oczywiście Nothing else matters, pożniej pojdą polskie hity z lat 70-80.Wróci kilka piosenek z repertuaru ostrzejszego a przed północą puścimy......Kubusia puchatka Juz zawsze na zawsze:P a co do tych ryczących piosenkarzy to bez przesady widac ze niektórzy nie słuchali tych piosenek :) noo a taka piosenka np I hate everything about you jest śliczna i nie ma prawie nic z Wrauuuuu:P a jest grunge rock....

Gość a jjaaaa
To proszę zaryzykować na własnym weselu ;) Zastanówcie się ... Jaki przedział wiekowy zapraszamy na wesele ? Jeżeli jest to tradycyjne wesele z całą rodzinką łącznie ciotki ''klotki'' itp. no to jak tu ''wyskoczyć'' z czymś takim Popieram jak najbardziej jakieś motywy zaczerpnięte .... - pomysł z pierwszym tańcem w stylu bollywood super .. ale tylko pierwszy taniec :) -inna dekoracja .. jakaś epoka czy ulubiony kraj , miejsce na ziemi super - różnorodnośc w kuchni ... pierwszy dzień tradycyjny a już poprawiny .. kuchnia włoska orientalna itp ..

Gość gwiazdorra
Mnie sie wydaje, ze nie ma żadnych zasad, co może być, a co nie, poza tym, że jak się chce, żeby goscie tańczyli, to trzeba ja dostosować do najsłabszego tancerza :P Czyli zeby był wyczuwalny rytm i tempo takie, zeby nie było za wolno i nie było za szybko ;) I już lepiej za szybko niz za wolno

Gość kamillenka
hmm procentowo ma sie tak : 20% ciotki po 30 i po 50 5% kuzyni i kuzynki do 30 30% nasi znajomi 20% roddzice i dziadkowie 10% młodziez 10% dzieci 5%

Gość a jjaaaa
Dlaczego tak bardzo rozsławione są ''wiejskie wesela '' czyli swojskie jadło itd.. bo tam zachowano tradycje itd ... Życzę udanych wesel i zadowolonych gości :D Pozdrawiam...

Gość gwiazdorra
jak dasz te mataliki, ale nie z tej grubej rury, to pewnie, ze moze być

Gość a jjaaaa
Jeszcze takie wtrącenie .... W salonach kobiety przychodzą z pewną ekstrawaganją w głowie co do wyboru sukni / no bo trzeba się pokazać / ;) .. uwierzcie mierzą te wymyślne suknie ale większość z nich wychodzi z tradycyjną bielą w ręku :) Potwierdzone ....